Last news in Fakti

18 Април, 2018 16:11 6 246 11

Новите дигитални прибори на BMW

  • bmw-
  • idrive-
  • цифров приборен панел-
  • виртуален кокпит

BMW представи следващото поколение на информационно-развлекателната система iDrive и обновена версия на цифровия приборен панел. По предварителна информация те ще дебютират на борда на четвъртата генерация X5 (G05), чиято премиера е насрочена за тази година.

Централният дисплей на мултимедията, работеща под фирмената операционна система OS 7.0, изобразява до 10 отделни страници със съдържание, което може да се настройва. Основното меню също се персонализира, за да извежда на екрана често използвани функции като навигацията или музиката.

Системата актуализира показваната информация в зависимост от определено събитие или местоположение - например карта на паркингите при достигане на крайната точка от пътуването. Функциите се управляват с помощта на въртящ се контролер, гласови команди, жестове или докосване на дисплея.

Скалите на приборите на 12.3-инчовия виртуален приборен панел вече напомнят за радиаторната решетка. Отляво се намира скоростомерът, а отдясно - оборотомерът и указателят за горивото. Предвидено е място за дублиране на навигацията и изобразяване на индивидуално съдържание.

Цветовата схема и оформлението се сменят в зависимост от режима на движение. При избор на Sport екранът свети в червено и се появява индикатор за надлъжните и напречните натоварвания.

От BMW обявиха, че са готови за внедряването на стандарта за мобилна връзка 5G в автомобилите си. Баварците разработват системи, които го поддържат, от две години в сътрудничество с Audi и Daimler.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    41 8 Отговор
    Дали ше ги пуснат по магазините че на моито беенве счупих стрелката на километража и са не знам с колко карам. Бех дигнал повече от 240 и тя...праааас и се счупи!

    Коментиран от #8

  • 2 Random

    40 7 Отговор
    Наскоро бях в област Бавария с 530D G31( под наем)
    Значи, който каквото иска да говори, BMW си е BMW.
    Едно че набираше като самолет, второ че като избереш комфорт режима все едно си в лимузина.

    Тия с корсите дето ще кажат че са боклуци щото поддръжката била скъпа и частите не са по левче на кило просто да си затварят устите.

    Това че бай мангау е намерил най-разнебитената Е36 316 не знапи че немеца го е направил за него.

    Коментиран от #6

  • 3 кош

    12 35 Отговор
    по голем кош от това нема,ако ще и извънземен километраж да му избайцат

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Трифонов

    18 12 Отговор

    До коментар #3 от "кош":

    Единственият автомобил, в който като се качих, първата ми асоциация беше с "кош", беше японски. Ама японски японски - японска марка, със сравнително дълга история, с някакви спортни успехи, и, най-важното - произведен в Япония. Чисто нов, от магазина купен - кош... Само изтръпнал българин без пет лева в джоба, който никога не се докосвал до съвременен немски премиум автомобил, може да каже на БМВ-то кош! Не забравяй обаче, че съдбата слуша и слушайки те, никога няма да завърти нещата така, че някой ден да седнеш в такъв автомобил. Ще си бъдеш това, което си, до края на живота си!!!

    Коментиран от #9

  • 6 smeh

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Random":

    Блазе ти, аз до Г30-ката още не мога да се докопам, ама F10-ката още като излезе, бях взел за няколко дена тестова с малко куц мотор (2.0д), но впечатленията ми относно сглобка/шумоизолация/усещане са страхотни. Предполагам при Г30-ката още са надградили. Космос.
  • 7 123

    7 0 Отговор
    За тези коли, или добро, или нищо. Но с новите дисплеи отиват повече към Хонда, отколкото да оставят впечатление за хубавата си механика.
    Искам си стрелкитееее.....
  • 8 Айде-айде

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Ахъ. От утре ги пускат у кварталната бакалия. До щанда с рибата.
  • 9 Айде-айде

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "Трифонов":

    На какво е. Икс5 на 2-3 годин му скърцат пластмасите повече от на голф.
    Отделно колко се троши тоя боклук... Добре, че беше у гаранция. С какъв кеф я продадох дан ви казвам.
    Тогаз ми стана ясно що сичките беенвежии карат като изоглавени, бързат да стигнат преди да се е счупило, и като турнеш и скърцалника, е как нема да карат кат така. То и на мени да ми е се черно пред очите и аз така че карам.
  • 10 mediator37

    5 0 Отговор
    При положение, че 50% от катастрофите стават поради "отклонено внимание", при положение, че вчера погребахме шестимата загинали на АМ "ТРАКИЯ" по същата причина, при положение, че да си туриш един прост джиесем на ухото и си с глоба, защото се разсейваш, не мога да си обясня мерака да караш и да си играеш с компютър и подменюта.
  • 11 Гого

    0 3 Отговор
    Новият дигитален смърдящ дизелов таралясник от BMW ще го чакаме на Горубляне.