Last news in Fakti

20 Април, 2018 10:59 3 122 11

“Зелените” се оплетоха в лъжи покрай Иванчева

  • десислава иванчева-
  • зелени-
  • младост-
  • кмет

В заключение – ако зелените продължават така да се оплитат в лъжи и да изкарват на преден план клоуни, скоро и рекетът им ще започне да куца

Зелените подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти на балотажа в неделя да подкрепят независимия кандидат за кмет на район „Младост“ в София Десислава Петрова Иванчева“ – този призив до днес може да бъде намерен в официалната интернет страница на партия „Зелените“. Публикуван е между двата тура на частичните предсрочни местни избори в столичния „Младост“ през ноември 2016 година.

„... важно е да имаме на наша страна човека, който стои начело на районната администрация, пишат още от партията в агитацията си за Иванчева. Това коментира в. „Труд“.

Тогава тя спечели и ПП „Зелените“ приеха победата като своя – хвалеха се в социалните мрежи и през последната година и половина припознаваха кметицата като „свой човек“. Дори в местната администрация попаднаха техни хора.

Кои са ПП „Зелените“?

Както „Труд“ десетки пъти е доказвал през годините, тази партия е едно с Коалиция „За да остане природа в България“, известна още като „зелената мафия“ - същата, която повече от две десетилетия спира развитието на туризма в България. Техният похват е рекет над инвеститорите – ако някой не им угоди на претенциите, завеждат съдебни дела срещу минимална такса от 10 лева. Проектът на инвеститора се забавя с години, той търпи загуби – накрая или угажда, или просто се отказва.

Другият метод на „еколозите“ е уличният натиск над официалните власти – когато бъде приет нормативен акт, който застрашава схемата им на „зелен рекет“, те събират няколко десетки, които блокират ключови кръстовища в София и причиняват масово недоволство.

Най-смешното е, че хората от „За да остане природа в България“ твърдят, че нямат общо с политиката, а в същото време водачите им са неуспели кандидати за депутати. Такива са Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Цветков, Борислав Сандов, Петър Кърджилов (когото Иванчева назначи за пиар на „Младост).

Зелената идея ли е сближила кметицата с Белев, Сандов и компания? Едва ли. По-скоро „житейското изнудване“ на инвеститори, за което говориха представителите на спецпрокуратурата и комисията „Антикорупция“ на брифинга за ареста на Иванчева.

Назначения

Зам.-кмет при Иванчева беше Никола Вапцаров. Той бе представен като човек от „Нормална държава“ - формацията на Георги Кадиев, подкрепила Иванчева на изборите. През юни 2017 Вапцаров напусна със скандал. Но през февруари тази година, „еколозите“ извикаха на протестите си уж за спасяване на Пирин съпредседателката на групата на „Зелените“ в Европейския парламент – Ска Келер. Тя стоя тук няколко дни, като посети и Банско. Там от „За да остане природа в България“ я запознаха с местния хотелиер Никола Вапцаров, който е против изграждането на втори лифт. Това е същият човек, бившият зам.-кмет. И тук изниква въпросът, кога да вярваме на „зелените“ - когато техният човек казва, че напуска зам.-кметския пост, защото Иванчева е толкова „неудачна, колкото и изглежда“, „общината при нея не работи“, и тя е „типичен бай Ганьо“ (виж карето)? Или да им вярваме, когато казват, че всичко срещу Иванчева е постановка, защото тя е прекрасен кмет и боркиня за справедливост? Просто да вземат да се координират, защото за пореден път се оплетоха в лъжи.

А, че „зелените“ се излагат с „Младост“, е видно и от недоразумението, което ръководи пиар отдела на района. В сряда вечерта Петър Кърджилов, който официално е член на Националния съвет на ПП „Зелените“, нарече спецпрокуратурата и комисията „Антимафия“ „смешници“ в ефира на БНТ, заради ареста на Иванчева. Всъщност най-големият смешник е той, тъй като беше изритан от пресцентъра на БАН през октомври заради фалшиво писмо от името на управата на Института. Тогава Кърджилов използва позицията си, за да се опита за скара правителството и учените, но не му се получи.

В заключение – ако зелените продължават така да се оплитат в лъжи и да изкарват на преден план клоуни, скоро и рекетът им ще започне да куца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 активистка ама иска иска

    17 3 Отговор
    Ако някой се чуди, как се става зелен милионер или милионер в зелено все едно и също е....ми е така се става !
  • 3 зомби килър

    8 5 Отговор
    Всички вземат,всички рекетират в това е смисала да си във власта,милицията обаче удря само тези които не им дават процент и на тях или по поръка от горе“Дали е вземала? Най вероятно ,да,но нека "топ" милиционерите да работят така усърдно и по другите кметове,фандъкова например да не мислите че не лапа от кацата,кмета на Пазарджик си живее в имението и си свирка,примерите са много.Така че скъпи милиционери никой не ви вярва,даже и децата неможете заблуди.
  • 4 Гостенин

    6 9 Отговор
    В т.н. "Демократична България" или без ПП „Зелените“, или без нас, като десни избиратели!
    По-добре ГЕРБ, отколкото тези рекетьори! Жалко!
  • 5 Седмака

    10 1 Отговор
    Нека лъснат в целия си блясък! Нямам нищо против!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Виолина

    6 1 Отговор
    Да си избират по-добре хората от зелените, че славата им е достатъчно съмнителна в последно време
  • 8 Васката

    3 1 Отговор
    Ами дано да почне да им куца рекета и всичко да им куца на зелените и даже да спрат да съществуват ще е най-хубаво!
  • 9 Асен

    3 0 Отговор
    Зелените освен с лъжи и с пари, с друго не се занимават. Това че въздуха е мръсен, че ще застроят последните хубави плажове, хич не е тяхна грижа.
  • 10 Доброто

    3 0 Отговор
    Зелените отчаяно се оптиват да се намърдат в политическата сцена на България, но не вярвам все още да има нормален човек, който да не е разбрал какви измамници са те. А ареста на Иванчера е поредното разкритие за тяхното истинско лице.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове