22 Април, 2018 16:00 25 129 72

КАТ: И какво, нервни сме, а?

  • кат-
  • полиция

Скандални промени в закона за движение по пътищата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Шофьорска книжка ще може да се отнема, ако катаджията прецени, че не сме в необходимото психологическо състояние.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Богдана Лазарова.

Това предвижда чл. 179 от проекта за изменение на Закона за движението по пътищата, качен на сайта на МВР. Това означава, че ако на катаджията му се стори, че шофьорът е в депресия, истерия, дълбока психологическа драма или просто раздразнението му от трафика и безумното шофиране по пътищата е повече, отколкото катаджията смята, че е нормално, книжката му се взима и се явява на повторен изпит, за да си я върне. Ето конкретният текст от законопроекта: "за когото видимо

или със съответния документ се установи, че не отговаря на медицинските или психологическите изисквания". Нито един катаджия и полицай не е специалист по психология и психиатрия, за да разпознае и диагностицира тези състояния. Значи, ако този текст се приеме в този вид, това е широко отворен врата към корупция на катаджиите, просто вместо дежурната досега фраза "И кво правим сега", ще се появи нова - "И какво, нервни сме, а?".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    183 15 Отговор
    Тия се побъркаха що е ЕС се е.......

    Коментиран от #14, #39

  • 2 Еее

    217 4 Отговор
    Явно вече ще караме без книжки!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    180 3 Отговор
    Никога няма да приемат подобен закон.Той не може да издържи нормативно в съда.Ще има стотици дела с които шофьорите да докажат своята вменяемост и съответно държавата ще е потърпевшата.АБСУРД.
  • 6 gnida

    69 0 Отговор
    А сещате ли се за репликата - "K`ъв е проблема " Аз ясно я помня , при спиране ми беше нещо като право на избор !






    1
  • 7 Коментар

    156 2 Отговор
    Ами ако Катаджията е в Депресия 🤗

    Коментиран от #35

  • 8 факт

    158 9 Отговор
    ГЕРБЕРАСТИТЕ СА ПОБЕСНЕЛИ
  • 9 чичо Гошо

    112 0 Отговор
    За тези случаи има видеорегистратори и камери в мобилните телефони,когато те спрат записвай всичко! Не се знае каква гад е ушатия.
  • 10 111

    48 1 Отговор
    Глава не добре,няма капак,някой ден хората ще живеят нормално в родината,а на тези ще се наложи да емигрират
  • 11 CALIBRA

    44 6 Отговор
    На село карат колите без номера книжка не са виждали през живота си пияни и дрогирани нема закони Германия или Гърция е спасението

    Коментиран от #63

  • 12 Василий Иванович Чапаев

    97 2 Отговор
    Ще взема да стана един катаджия. Петка ще спира колите, а аз ще им вземам книжките, без да им давам никакви обяснения. Хората ще полудяват от яд, а Анка ще ги снима с камерата зад храстатите, за доказателство, че са луди. После ще водиме преговори чрез подставеното лице на Иванчева и ще броиме парите с медицински ръкавици по кафенетата. В тази държава трябва да си мафиот за да оцелееш.
  • 13 THE GHOST

    78 1 Отговор
    Тази простотия, най-вероятно, е идея на някой, който не е наясно със законите и тяхното значение и прилагане. И със сигурност не е шофьор. По принцип наказания и принудителни административни мерки се налагат на този, който е извършил административно нарушение. То /нарушението/, се явява един обективен факт за контролния орган, тоест той само го констатира документално. Ако тази глупост се приеме, то ще се даде правомощие на контролния орган да наказва водача само на базата на една лична, чисто субективна преценка. Полицаят ще ПРЕДПОЛАГА, че е налице някакво обстоятелство /напр. нервен?!?/, което е несъвместимо с управлението на МПС. Казано по друг начин, ще предположи, че е извършено нарушение и ще ви накаже. Това е абсолютно несъвместимо с наказателното правораздаване по нашето законодателство.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Sky-blue

    57 0 Отговор
    Това го няма никъде по света и как тези шантави уредени катаджиичета алчни да не говорим за морал,етика,интелигентност ще преценят водача пред тях

    Коментиран от #51

  • 16 ГЕРБаха ни майката

    76 0 Отговор
    Тогава законът трябва да даде възможност и на ответната страна да се защити! Щом полицай Ханко Брат, ще може да изгражда психологически профили на водачите трябва да бъде дадена възможност да изграждат същите. Напр. маха с хранилката полицай, водача преценява, че ще му иска "за кафе" и подминава без да спира!
    Това е здравата логика останалото е "логиката" и закона на Бойко Борисов!!!
  • 17 майна драйвъри

    34 3 Отговор
    В деня в който този "психо" закон влезе в сила Пловдив, ще стане първият град в света без автомобили хаха !
  • 18 dedal

    53 0 Отговор
    Много лесно ще преценят. По автомобила. Колкото по-лъскав, толкова водача по-нервен и само сумата трябва да се доуточни.
    Аз лично слязох от колата, и се качих на колело и градски транспорт. Те пощуряха последните години, взеха ми книжката за 6 месеца, след обжалване за 2 защото ми падна номера на магистралата. Е данеби аз да си го монтираха тоя номер. Оня в КАТ ми го сложи на колата
  • 19 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    60 0 Отговор
    Това е поредният начин да се рекетират шофьорите! Кой катаджия има диплома по психология, че ще определя аз дали съм добре психически или не? Ако това стане реалност, то няма да смееш една дума да кажеш на полицай, за да не се заяде с теб и да ти вземе книжката. Каквото и да става в тая държава, то за всичко са й виновни шофьорите. Има катастрофи заради лошите пътища и СОЦ ограниченията на скоростта, но шофьорите били виновни. Улиците тънат в мръсотия и прах, защото не се чистят, палят се боклуци по дворовете, кладат се печки зимата, но пак шофьорите били виновни за мръсния въздух. Все сме си виновни шофьорите и си го отнасяме с безумни санкции, глоби, правила и какво ли още не. Та то не са пътни данъци, винетки, застраховки, сини зони и т.н. На тая държава не й дреме как да разреши проблемите и да съхрани живота на гражданите си, а гледа как да ги изстиска за пари. Ако смятате, че не съм прав, то защо тогава продължават да стават много катастрофи и да загиват хора, след като КАТ дебне постоянно за превишена скорост и глобява солено с радари, триноги камери и какво ли още не? Не е въпроса в това да караш само бавно. Очевидно е, че съвременните автомобили имат по-добри характеристики от Москвичите и Жигулите и не може масово ограничение на скоростта из цяла България да е 60км/ч.още от бай Тошово време. Това ограничение се спазва само от малцина дисциплинирани водачи на МПС-та, а на останалите джигити не им пука и си карат както си искат. Изнервят се и предп

    Коментиран от #20

  • 20 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    42 2 Отговор

    До коментар #19 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    изнервят се и предприемат рисковани изпреварвания. Ей за това стават катастрофите. По-лесно е да се нареди на катаджиите да се скрият зад някой знак за ограничение 40км/ч. и да глобяват под ред, пълнейки хазната, отколкото да предотвратяват катастрофите и реалните опасности на пътя.
  • 21 Юрушшш

    31 0 Отговор
    Ааааааааааааа. Ставам катаджия ще паднат големи мъни тук .
    Няма нужда да ида в канада , ихаааааааааааа.

    Коментиран от #32

  • 22 шефа

    52 0 Отговор
    Предлагам на това народно събрание да се забрани всякакви промени в законите.ТЕ ОСВЕН НЯКОЯ ГЛУПОСТ НИЩО НЕ ПРАВЯТ.
  • 23 оня същия

    44 0 Отговор
    искам видимо неотговарящия на медицинските и психологическите изисквания неадекватен калмук дал това предложение да излезе и да застане зад него с името си
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 аг08

    14 5 Отговор
    Сбъркан народ в сбъркана държава.....
  • 27 111

    12 0 Отговор
    Хахахаха, значи на ,тея трябва да им правят дневни тестове и да отговарят дали ще се самоубиват.
  • 28 гост

    18 0 Отговор
    вече минаха всички граници що за дебил би приел подобна лудост поредната причина за тотален рекет от сорта сега кво ще правим
  • 29 ОХО

    15 0 Отговор
    Абе нали полицаите трябва да пълнят бюджета пък и им дадоха едни 100 милиона още за заплати трябва да си ги върнат. Така, че глоби и пак глоби на бедняка и електората. Немаш колан глоба, немаш пред деня светлини глоба, за всичко глоба.
  • 30 Киро

    13 0 Отговор
    Жена катаджия в цикъл на диета отказвала цигарите те тука вече попаднахме, и господ не може да ни помогне
  • 31 електорална 1

    23 1 Отговор
    Аз ще задам един простичък въпрос, който и друг път съм задавал: Кой напуска бюлетините в урните и избра тези зад-ици? Или казано по друг начин: Кой е виновен за тези глупави закони?
  • 32 ГГГГГ

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Юрушшш":

    По-добре адвокат, безброй дела ще спечелиш от там и пари.
  • 33 гост46

    21 0 Отговор
    като чета и гледам в последно време все повече НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СИ ОТГЛЕДАМЕ ЕДНО 3 В 1 "СТАЛИН ХИТЛЕР И ПИНОЧЕТ" ЧЕ ДА ОПРАВИ НЕЩАТА. ПИСНА МИ ОТ ДЖЕНДАРИ НАРИЧАЩИ СЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ!
  • 34 Plovdiv

    18 0 Отговор
    Това са глупости, никой няма да узакони нещо подобно. Но проблемът е, че с подобни фалшиви простотии се притъпява умишлено и без това притъпената мотивация на хората да протестират срещу ежедневните безумия в жалкото ни подобие на държава...
  • 35 DMS KAT

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коментар":

    Тогава му даваш пари, да си купи щастие :)
  • 36 Мартин

    16 0 Отговор
    Ами ако сме толкова нервни, че вземем да залепим по 2 шамара на другарите милиционери и те станат по-нервни и от нас, ще може ли ние да им вземем на тях книжките?!?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бесен

    19 1 Отговор
    Законите се пишат от тотални фантазьори! А в сферата на МВР очевадно става дума и за хора със сериозни психически отклонения!
  • 39 Ебасимо

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Нашите дебилни законотворци какво общо пък имат с ЕС?!?
  • 40 Расулюлах

    8 5 Отговор
    Българско робство...в османската империя се е живееело далеч по добре
  • 41 Главата

    6 0 Отговор
    И като му резна една брада...
  • 42 ПУТКИН

    9 0 Отговор
    КАТ-законен рекет
  • 43 Джигит

    5 7 Отговор
    Аз съм ЗА!!! Този тип превенция има доста смисъл споредд мен .
    Аз съм си джигит и си карам смело и в градски и в междуградски условия и съм се нагледал на хорската лудост породена от замъгляване на здрав разум породено от емоционален изблик на агресия .
    Щото няма толерантност между нас шофьорите !!! бавните мразят и не проявяват разбиране ,към бързащите и обратното , което наслагва напрежение между различните хора
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Morgoth

    7 0 Отговор
    Това би било мъртвороден закон - полицая няма как да докаже психическо състояние и ако си позволи да отнеме книжка директно отива на съд.
  • 48 кар

    1 7 Отговор
    одобрявам
  • 49 газо

    8 0 Отговор
    Еми то останаха ли спокойни и читави хора в тая държава...по тая логика требе всички да останем без книжки!
  • 50 Ефтини сензации

    11 0 Отговор
    Фалшиви новини...
    Другарки и другари ефтината ви пропаганда не върви.
  • 51 незнайко001

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Sky-blue":

    Има го , в Гърция и Сърбия , даже и в Канада !
  • 52 АЛО

    5 1 Отговор
    Който е в властта не е с акъла който е измислил това нее с всичкият си
  • 53 FKFKFKFK

    10 1 Отговор
    БРЯ. ЧОВЕК СЪС НЯКАКВО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ ИЗЗЕМА РАБОТАТА НА ПСИХИАТРИ,ЛЕКАРИ И СЪДИИ.
    АМИ ЗА ТЕЗИ РАБОТИ СИ ИМА ХОРА С СПЕЦИАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И МИНИМУМ МАГИСТЪРСКА ОБРАЗОВАТЕЛНА СТЕПЕН.
    ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПЛАЩА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ПО ОСЪДИТЕЛНИ ДЕЛА НА МЕЖДУНАРОДНИ СЪДЕБНИ ИНСТИТУЦИ.
  • 54 падналия ангел

    6 0 Отговор
    Българския политик, когато не краде пари, мъдри щуротии.
  • 55 PlimP

    1 0 Отговор
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

    Шофьорска книжка ще може да се отнема, ако катаджията прецени, че не сме в необходимото психологическо състояние.
  • 56 320 д

    3 0 Отговор
    Защо не увеличат камерите за скорост така се познават лошите водачи по несъобразената им скорост с която карат.Полицай(психиатър)...леле мале тва па от дей дойде пак поредната политическа издънка.
  • 57 Гост

    11 0 Отговор
    Ами, щом като катаджията е преценил, че съм в неадекватно състояние и ми вземе книжката, то в такъв случай съм временно невменяем, а от това следва, че спокойно мога да го изгърбя с щангата в главата! После държавата, а и той, не могат да ми повдигнат обвинение, защото ще противоречи на неговата собствена преценка! :)))
  • 58 Иоуееееее

    3 0 Отговор
    Факти, новия блиц.
    Бахти колко надълбоко под дъното вече копате...
  • 59 Красо Зелето

    2 0 Отговор
    Преди качване в колата, пием едно успокоително и караме спокойни към ада !
  • 60 Путин

    3 0 Отговор
    Спира ви катажия и спокойно ви казва .
    -на бас по 200 лв че си нормален
  • 61 АРЕС

    2 0 Отговор
    Като ми я вземат повече няма да я потърся така ще си карам.
  • 62 КАТ

    0 1 Отговор
    Над две трети от народа е луд.Какво правим.
  • 63 Борис

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "CALIBRA":

    Къде се намира това село бе умник?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ееееее

    1 0 Отговор
    Вече не се търпи от простотии на ГЕРБ Аз гласувах за тях ,но съжалявам и то УЖАСНО!
  • 66 Пешевски

    1 0 Отговор
    Чиста българска работа, не е европейска
  • 67 dan

    2 0 Отговор
    А ако господин милиционера е нервен ко прайми?
  • 68 Нервака

    1 0 Отговор
    Ако съм нервен причината ще бъде катаджията който возя в багажника
  • 69 Нервака

    1 0 Отговор
    Ако съм нервен причината ще бъде катаджията който возя в багажника
  • 70 росен

    2 0 Отговор
    Поредната глупост на глупаците. Това предложение потвърждава петия закон на глупостта: "Глупакът е най-опасният човек".
  • 71 Сатаната

    0 0 Отговор
    Ще извадя двуцевката из под лявата седалка и вече ще се вози върху дясната.
  • 72 1234

    1 0 Отговор
    Каквито са ни депутатите ,такива са и законите им!Глупави депутати,глупави закони.Как един милиционер на времето определяше скоростта на преминаващото МПС? Фюююу...,а как трябваше да мине?Бръм,бръм,бръм....,че и сега сулю и пулю ще казват кой е в депресия,в истерия..??! 240 тъп а на риии...