Last news in Fakti

24 Април, 2018 05:46 3 464 5

9 традиции около раждането на кралско бебе (СНИМКИ)

  • любопитно-
  • традиции-
  • раждане-
  • кралско семейство-
  • наследник-
  • кралско бебе-
  • престолонаследник-
  • великобритания

Кралица Елизабет II се сдоби с още един внук

9 традиции около раждането на кралско бебе (СНИМКИ) - 1
Снимки: AP/БТА

Със сигурност вече едва ли има някой, който да не е наясно с факта, че английското кралско семейство се сдоби с още един член, след като херцогинята на Кембридж Катрин роди момченце в лондонската болница "Сейнт Мери".

В чест на новия претендент за британската корона ви предлагаме да видите традициите, които съпътстват раждането на едно кралско бебе:

1. Кой присъства при раждането
Някога министърът на вътрешните работи е присъствал на раждането, за да се увери в легитимността на бебето. Тази традиция не се спазва от 1936 г., когато се ражда принцеса Александра, братовчедка на кралица Елизабет Втора. Както и предишните два пъти принц Уилям присъства на раждането на третото си дете.

2. Първите, които биват уведомени за раждането
Първи за раждането на нов член на кралското семейство биват уведомени: кралица Елизабет Втора, след това най-приближените членове на кралското семейство и родителите на херцогинята на Кеймбридж.

9 традиции около раждането на кралско бебе (СНИМКИ)

3. Поданиците на кралицата научават вестта чрез прокламация в двора на Бъкингамския дворец
Поданиците на Нейно Величество биват известени с прокламация, подписана от кралските лекари и поставена на статив в двора на Бъкингамския дворец, използван и при раждането на принц Уилям.
В анонса са посочени времето на раждане на детето, неговото тегло и пола му. Съобразно с времето на новите технологии съобщения бяха публикувани и на официалните дворцови страници в Twitter и Facebook.

9 традиции около раждането на кралско бебе (СНИМКИ)

4. Раждането се известява с 61 топовни гърмежа
Раждането на третото бебе на Уилям и Кейт беше известено с 61 топовни гърмежа от Лондонската кула (Тауър) и с 41 салюта от Грийн парк в близост до Бъкингамския дворец. Националният флаг е издигнат на всички официални сгради.
Частният секретар на кралицата известява генерал-губернаторите на Общността на нациите.

5. Името на бебето не се разкрива веднага
Името на бебето може да не бъде разкрито няколко дни. Британците трябваше да чакат цяла седмица, за да научат името на принц Уилям и цял месец за това на престолонаследника принц Чарлз.
Имената на първото и второто дете на Уилям и Кейт — принц Джордж (роден през юли 2013 г.) и принцеса Шарлот (родена през май 2015 г.), бяха оповестени два дни след появата им на бял свят.
Предварително е известно, че обръщението към детето ще бъде "Негово или Нейно Кралско Височество".

9 традиции около раждането на кралско бебе (СНИМКИ)

6. Бебето ще бъде кръстено в лоното на Англиканската църква
Бебето ще бъде кръстено в лоното на Англиканската църква в копие на рокля от дантела и сатен, носена от първородната дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. Оригиналът не се използва от 2004 г., за да се съхрани за поколенията.

7. Кралските бебета имат няколко кръстници
Кралските бебета обикновено имат няколко кръстници. Кръстниците на принц Джордж бяха седем, а на принцеса Шарлот — пет.

9 традиции около раждането на кралско бебе (СНИМКИ)

8. Третото бебе на Уилям и Кейт е пето поред за наследяване на престола
Третото бебе на херцогинята и херцога на Кеймбридж е пето поред за наследяване на британския престол след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям и по-големите си брат и сестра принц Джордж и принцеса Шарлот.
Според реформа, приета преди няколко години срещу унаследяването по мъжка линия, бебето, дори и да е момче, ще се нареди след сестра си принцеса Шарлот сред наследниците на трона.

9. Бебето е шестото правнуче на кралица Елизабет Втора
Бебето е шестото правнуче на кралица Елизабет Втора, която на 21 април отбеляза 92-ия рожден ден, и на 96-годишния й съпруг принц Филип, херцог на Единбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    5 2 Отговор
    Изключително "полезна" информация - само че, кого го интересува кой кога е пръднал в кралското семейство и какъв нов храненик си имат англичаните. А на снимката кралицата изглежда много, много млада - да не е двойничката "случайно".
  • 2 Хайл

    3 0 Отговор
    Тоя палячото със звънеца го гледах по новините-голям смях!!!
  • 3 Той

    0 3 Отговор
    Защо правите измислени новини,ражда се дете супер ,
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ежко бежко

    0 1 Отговор
    кралицата слага и момите под мишница!