24 Април, 2018 16:47, обновена 24 Април, 2018 17:08 2 999 21

Пламен Георгиев: Иванчева е крайният получател на подкупа

  • пламен георгиев-
  • десислава иванчева-
  • подкуп-
  • младост-
  • корупция

От СРС-тата, които сме използвали, категорично се вижда, че парите за г-жа Иванчева, заяви председателят на новия антикорупционен орган

Пламен Георгиев: Иванчева е крайният получател на подкупа - 1
Снимка: БТА

Десислава Иванчева е крайният получател на парите, открити в нейния автомобил при ареста ѝ. В това е категоричен председателят на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев. Той бе категоричен, че подопечната му институция няма полицейски функции, а от тук нататък прокуратурата ще преценява дали и какви обвинения ще има срещу кметицата на столичния район „Младост”.

„Част от парите са намерени в автомобила на Иванчева, а друга част - в посредника. Нямам никаква информация за други лица. От СРС-тата, които сме използвали, се вижда, че парите за г-жа Иванчева, категорично. Единствено прокуратурата може да прецени дали ще има обвинение и да съобщи за постъпили нови свидетели е прокуратурата. Каквито сигнали е имало сме ги подали“, обяви шефът на антикорупционния орган пред журналисти в парламента, цитиран от "Канал 3".

Относно действията при ареста той коментира: „Нашите служители запазват местопроизшествието, нищо друго. Да не влезе някой, да не отвори вратата на колата. Всичко трябва да се запази до момента на огледа да няма никаква промяна“, обясни той.

Попитан дали служители на Антикорупционния орган са пречили на Десислава Иванчева да говори Пламен Георгиев отговори: „Разбира се, че не са. Нямаме право по закон, повтарям го за сетен път. Работата ни приключва до момента на спиране на колата. Ние нямаме правомощия по задържане така, че реално не сме участвали в задържане на кметицата на „Младост“. Нашата работа няма полицейски функции”.

Георгиев повтори за пореден път, че е било необходимо Иванчева да бъде държана пред колата ѝ, макар и на оживеното кръстовище в центъра на София. „Казах го страшно много пъти. Прокуратурата си свърши правилно работата. Оценката ми е като наблюдател, в крайна сметка нямаме правомощия в тази сфера. Ако това не беше извършено на място, ако бяха преместили автомобила например пред районното първият въпрос щеше да бъде защо трябваше да се мести и на друго място да се намират парите“, каза още шефът на службата за борба с корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хомофоб

    18 5 Отговор
    Е ние не сме очаквали да изгори някой нагоре по веригата. Само бушона.
  • 2 Чапаев, Василий Иванович

    25 6 Отговор
    Тези гербави мафиоти са и набутали на тази женица некви кашони с пари, само да я окошарят. Нека ги попитам, какво стана с техния народен представител Димитър Аврамов, дето ги заплаши, че ще унищожи герб и го пуснаха на свобода. Какво стана? НИЩОООО! ПФУ!
  • 3 Варна

    23 2 Отговор
    Това е онзи същият, който заяви, че не е чувал за записа " Ало Ваньо" , но е слушал запис, на който двама души си говорят за Мишо- Бирата
  • 4 Нали съдът определя

    20 3 Отговор
    Нали съдът определя дали е виновна или не? Защо не приберете и Гинка? Да каже откъде взима толкова пари за ЧЕЗ?
  • 5 оп саа

    18 3 Отговор
    Тя може и да е крайният получател.НО ДАЛИ ГО Е ПОИСКАЛА ТОЗИ "подкуп".
  • 6 Реалист

    9 22 Отговор
    Абе стига с тая кифла алчна! Айде осъждайте я на 10 години, Марковски да и прибира кинтите дето ги е краднала и да приключваме.

    Пълно е във всяко кметство с поне 10-на като тая. Отивам да ми подпише бележка за строеж узаконен преди 30 години, тя ми обяснява че сградата (вила на 24 кв.м.) била близо до комшиите и намеква за "компромис"... Аре стига, пращай я в Сливенския.

    А пък ако някой си мисли че ей така едни 56 000 евро ти "падат" в колата, да ми ги даде на мен като не ги искам.

    Коментиран от #10, #12, #13, #15

  • 7 Фото

    19 4 Отговор
    Този изглежда мръс.а душица
  • 8 Клавир

    16 7 Отговор
    До Реалист
    Пожелавам ти да ти скроят същият номер
    Ама като чета, по цял ден си пред клавиатурата. Значи си обикновена мижитурка и ще ти се размине.
  • 9 сега пък

    12 3 Отговор
    гракнаха всички ;бизнесмени; защо ли
  • 10 ЦВЕТАНЗАХАРИЕВ

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Правилен коментар от вас.Само хора който на са се разправяли с раьона и общинска администрация не знаят какво гнездо на оси има там Там царува корупция и това е ясно и сега когато взеха да ги пребират започнаха да ревът.А когато гражданина реве те не ги слушат.Иванчева е като нашата бивша кметица на р н централен Лайнето Петрова и е нейна сестра защото си преличат по начина на работа но за разлика от Иванчева нашата слезна от влака а Иванчева се е качила и пътува за сливенките зандани.Май ще остане моя девиз че ОБЩИНАТА ЕМАГАЗИН ЗА КОРУПЦИЯ.Нямам нощо против тази кметица но за съжаление гледам един и същи филм и не мога да повярвам след всичко което се че вижда че парите в багажника на твоята кола не са твой а мой.
  • 11 Стамат

    8 4 Отговор
    Да бе крайният получател.Пич обиждаш интелекта на доста хора .Самия факт че даваш интервю натъртвайки че тази е крайният получател ме кара да си мисля че си е чиста партенка цирк .Ние знаем че сте в служба само на властта и прекривате корупцията .Няма как да няма някой над тази кифла .схемата не може да сработи без одобрението на някой по на високо .По веригата не взима само един всичките пари.Просто този път е имало слабо звено в схемата или някой който също е трябвало да вземе е бил заобиколен.И е пуснал сигнал.
  • 12 Гост

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Платените коментари продължават да се сипят.Само Реалист изказа адекватен коментар по темата,другите са или купени,или просто малоумни.

    Коментиран от #14

  • 13 Све

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Неграмотник
    Разрешение за строеж от 30г ?????
    Вила 24 кв м
    ТИ ДА НЕ СИ ПИНОКИО, БЕ
    ДЕБИЛ
    И да лъжете не умеете
    Платени тъпаци
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Джуджето хаяско

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Вила 24 кв ????
    То само хола ми е по голям ти да не си лилипут??
  • 16 варната

    9 2 Отговор
    Физиономията никога не лъже!Погледнете какъв подъл и нечестен поглед има. Слуга -изтривалка.Но онзи отгоре всичко вижда!
  • 17 Пешо

    4 3 Отговор
    Голям отврат е този.
  • 18 Да да

    2 4 Отговор
    Хванаха я по прашки тая. Обаче нейните БКП другари сега реват че и скроили номер! Други питат - защо нея! Трети реват че власт имащите били наредили! А когато бяха БСП/ДПС на власт защо не наредиха! Или те съчустват на хората искащи 500 хил.лв. подкуп! Корупцията ни ограбва! Тя е причината за бавното развитие на България. Кажете НЕ. Обичайте България
  • 19 Пешо

    2 0 Отговор
    От тия сересета ще се посерете.Борисов ви наредил като цаци в тигана и ви гледа сеира.И си смени дрес кода с работен комбинезон.Да свикваш.
  • 20 гост

    2 1 Отговор
    Тоя казва и прави каквото му наредят началниците иначе ще си ходи
  • 21 тошо

    1 0 Отговор
    Глупости.