25 Април, 2018 07:38 2 359 15

Берлин: Башар Асад е безчовечен

  • сирия-
  • башар асад-
  • оон-
  • хайко маас

Германия отказа да се присъедини към САЩ, Великобритания и Франция във военните им удари по Сирия

Берлин: Башар Асад е безчовечен - 1
Снимки: БТА/АР

Германският министър на външните работи Хайко Маас обвини сирийския лидер Башар Асад в "безчовечно поведение" в реч в ООН, предаде DPA.

Маас произнесе втората си реч в Обединените нации в рамките само на няколко седмици. Берлин се опитва да засили позициите на кандидатурата си за място в 15-членния Съвет за сигурност на ООН преди изборите за заемането му на 8 юни.

Германия отказа да се присъедини към САЩ, Великобритания и Франция във военните им удари по Сирия заради предполагаемата химическа атака в Дума, последното предградие на Дамаск, което още беше под контрола на бунтовниците. Тя обаче изрази политическа подкрепа за решението им.

"Безчовечното поведение на режима на Асад е посегателство срещу основните ценности на международната общност", каза Маас.

"Не бива да си затваряме очите за това. Погазванията на фундаментални норми на международното право не може да остават безнаказани".

Берлин: Башар Асад е безчовечен

Той добави, че безизходната ситуация в Съвета за сигурност на ООН "крие опасно предизвикателство за способността на международната общност да действа". Германия, Белгия и Израел се съревновават за две места в съвета, запазени за западноевропейски и други страни.

На изборите през юни ще бъдат избрани общо пет страни, които да влязат в него като непостоянни членки за срок от две години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    35 4 Отговор
    Даа. Ситуацията в Сирия е безизходна, а Асад е безчовечен. А вижте например човечното решение на ситуацията в Либия! Свобода, демокрация, и цяла Африка в Италия. И от там - на гости при баба.
  • 2 ТеооГеоо

    29 3 Отговор
    Башар бил безчовечен....Германски изкукуригали швестери!Всички мохамедани да го начукат на баба им Меркил , че нали тя покани паплачта?
  • 3 Баш майстора

    25 2 Отговор
    А Ирак и Афганистан? Повече от 15 години американска демокрация се отразяват повече от положително на развитието им. А Сирия без Асад, ще се превърне в перлата на Ориента. Нека помогнем на всички умерени терористи да изразят себе си. Кюрди, СДС и Ал-нусра са представителите на западния свят, които със своите брадати ренесансови ръководители, с лекота на китката ще наложат евро-атлантическите ЦЕННОСТИ в тази част от света.
  • 4 Румяна Костова

    23 4 Отговор
    Безизходна е ситуацията защото има ООН само на хартия.Тази организация вече няма никаква сила да спре Америка и компания да бомбардират държава,на базата само на доказателства в социалните мрежи.Не така е замислял функциите на тази организация Рузвелт,който е бил инициатор за създаването и.Нито пък Сталин,който е настоявал Франция да бъде постоянен член,въпреки,че не е от страните, победили фашистка Германия.Ще се опитат решенията да се взимат на базата на броя гласове и Вето от страна постоянен член да няма никаква тежест.За да могат спокойно да си насочват бомите на базата на показани снимки на разплакано и уплашено дете.Защото ние сме състрадателни същества и особено ни трогва нещастието на децата.
  • 5 НКВД

    20 3 Отговор
    Точно тия да не дрънкат за безчовечност шито историята помни 2 СВ войни които тръгват именно от Германия и струват 80 милиона живота!

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    1 18 Отговор

    До коментар #5 от "НКВД":

    Едната тръгна и от СеСеСеРе! И половината от тези жертви са руснаци така че няма как да ги броим за човешки жертви!

    Коментиран от #8, #11, #12

  • 7 Румяна Костова

    12 0 Отговор
    Немците би трябвало да бъдат по- внимателни с характеристиките си за безчовечност.Да не предизвикат някои техни действия комплекси за още пет поколения напред.На немеца да се усеща гордост от националността си и да развее черно,червено,жълтия байрак му е разрешено само на футболни мачове и други спортни изяви.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 анализатор

    15 1 Отговор
    Най-добрата защита е нападението. Явно на това залагат немците. След като откриха немски контейнери за хлор във въпросната провинция. Не че, не се знае кой е подготвил и организирал цялата постановка. Според Запада, демокрация има само там, където те са поставили послушно правителство.
  • 10 новичок

    13 0 Отговор
    На тези "човечните" лицемери , които преди 75 години избиха 27 милиона руснаци, 6 милиона поляци и тн...им пожелавам в близките години , същите тези главорези срещу които се бори "безчовечния" Асад да им устроят масово клане и в Германия
  • 11 Ейй🐷🐖

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Коя война точно тръгна от ,, Сесесере"?😂
  • 12 jfoxfk

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Ами закъсня малко др. Сталин и Хитлер го провали. Успя да спечели само половин Европа. Ама за официалната история виновни са германците. Дали е така ... ами по-умните знаят, че не е. Но не и германските политици. Всички изказвания са да се лиже един за..ик. На васалният господар.
  • 13 irr

    1 8 Отговор
    Асад е терорист.
  • 14 никифор танев

    5 0 Отговор
    и понеже Асад е беэчовечен,Берлин
    подарява на Човечната умерена опоэиция
    един милиард евро. БРАВО........
  • 15 Борис

    7 0 Отговор
    Само като прочета кой ми говори за безчовечие ми се повдига! Никога през живия си живот вие германците не трябва да забравяте колко злини сте сторили на човечеството, а камо ли да поучавате някого на човечност!