Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Април, 2018 13:27 4 790 21

САЩ: Украйна не може да си върне Донбас със сила

  •  стивън пайфър-
  • украйна-
  • русия-
  • донбас

Руската армия е силна, добре екипирана и надвишава сериозно числеността на украинските подразделения, предупреждава американски дипломат

САЩ: Украйна не може да си върне Донбас със сила - 1
Снимки: БТА/АР

Украинската армия не може да прекрати със сила войната в Донбас. Това твърди бившият посланик на Вашингтон в Киев Стивън Пайфър в интервю.

"Украинските военни и правителството разбират, че не могат да върнат Донбас със сила. Ако те се опитат, то руските военни ще навлязат в областта много по-мащабно. В такива случаи руските военни например могат да овладеят Мариупол”, коментира Пайфър.

Той напомня, че руската армия е силна, добре екипирана и надвишава сериозно числеността на украинските подразделения.

САЩ: Украйна не може да си върне Донбас със сила

"Активният конфликт подкопава действията на украинското правителство, оказва натиск над държавата и усложнява успехите на Киев – и икономически, и политически”, отбелязва в заключение Пайфър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Американ дрийм

    18 10 Отговор
    Ами тогава какво правим? Дипломация или нови санкции
  • 2 РЕАЛНО

    60 11 Отговор
    Не само Мариопул...ако искаха русите-за 24 часа Киев щеше да е тяхен.

    Коментиран от #3, #7, #12

  • 3 УЧЕН

    22 57 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛНО":

    А после бе...реално какво става ? Партизанска война като в Авганистан....украинци със съвременно въоръжение и всеки ден стотици жертви от Раша ....майдани в Масква и Джуджи на тепсия поднесен на межд. съд в Хага от неговите хора !

    Коментиран от #11

  • 4 патриотъ

    51 21 Отговор
    Крайно време е да се приобщи територията Украйна към Русия,където им е мястото и да се изчисти от тази измет,наречена верховни рада!Това е било и е руска територия и други шансове няма!

    Коментиран от #21

  • 5 Американ мъсъл

    6 65 Отговор
    Привантивен ядрен удар по москва ще укроти мечката за дълго.Така става като се бъркат в американските интереси.А и от санкции не разбират

    Коментиран от #9, #13

  • 6 Българин

    19 31 Отговор
    До "Патриоть"
    Ти срамиш всичко българско и обезличаваш патриотизма.
    Смени си ника на Путинец.
  • 7 goni

    40 5 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛНО":

    Е! За 24 часа няма да стане!:) Путин го каза" Ако, исках за две седмици щях да превзема Киев!" Няма да го направи! Не за друго, а защото тия се каращистват от векове! За едно съм съгласен напълно с него! Война между руснаци и украйнци си е чиста проба гражданска война! И едните и другите много добре знаят, какво значи това! Колкото и да се мъчат да ги накарат да се самоизбият няма да стане! Не са глупави!
  • 8 бббббб

    37 10 Отговор
    Най-много Русия да си върне Украйна.

    Коментиран от #10

  • 9 Американски Майсъл

    25 3 Отговор

    До коментар #5 от "Американ мъсъл":

    От много напъни да не ти се възпали?
  • 10 гост

    11 36 Отговор

    До коментар #8 от "бббббб":

    Не чукча , най-много Украйна да си върне произлязлата от нея стара Русия , а от Урал нататък и без това е Новия Китай !!!
  • 11 Бай хой

    38 6 Отговор

    До коментар #3 от "УЧЕН":

    Тя партизанската война сейчас е факт в усрайна. Народа не желае да бъде управляван от марионетки на сащ узирпирали власта с преврат. Е европейците позорно признаха пародията на избори и неофашистките изстъпления. Но на всеки нормален човек му е ясно че това няма да продължи дълго.
  • 12 Kcaniba

    27 9 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛНО":

    ако искаха - 2 часа и са в Тбилиси 2008, ако искаха 24 часа и са в Киев, ако искаха - масиран удар , и ги няма фащ!!!
    За това жидомасоните вият наумряло за руската агресия!!!
    Искат, като Русия да са , ма немогат!!!
  • 13 Хихихи

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "Американ мъсъл":

    По скоро някоя сутрин ще видиш как слънцето изгрява от запад!
  • 14 ВЪЖЕ КУРШУМ ИЛИ ХАГА

    4 41 Отговор
    Това са трите опции пред Путин. Русначетата "командировани" в Донбас не са глупаци и могат да сравнят живота в Свободна Украйна. При първа възможност ще се пишат украинци и ще зарежат Горна Азия.

    Тази възможност ще я осигурят свободните народи. Не случайно Г: единодушно заявиха, че стоят в подкрепа на Украйна до окончателното изритване на руските агресивни свине от територията ѝ. Путиноидите нека си лаят. Все по-глухо и все по откъм Орландовци и Малашевци. Хахахах разкапани зомбита.

    Коментиран от #17

  • 15 патриотъ

    21 3 Отговор
    Да,похвално е,че американците са така приятелски настроени към Украйна и им помагат.Дори казаха ,че ще им помагат във войната срещу Русия до последния украинец!!!
  • 16 Смотан.русофил

    9 5 Отговор
    До #14 Ти от кои парцел в орландовци или малашевци драскаш.
  • 17 Румяна Костова

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "ВЪЖЕ КУРШУМ ИЛИ ХАГА":

    Те, Г- 7 на думи са много щедри,баламосват я Украйна,както и баба Меркел се гаври с тях.А икономиката и въобще оцеляването на Украйна зависи от това дали Русия ще им пусне агресорския, недемократичен газ през тръбата след 2019 година.Украинците се канят да провокират с военни действия Русия,а да воюва вместо тях Америка.Наивници.Поне им то казаха ясно,за да загубят всякакви надежди.
  • 18 Бах

    3 2 Отговор
    Украйна бавно се приближава към Русия.Където им е мястото.Спокойно Соросоиди.
  • 19 пенко

    0 2 Отговор
    Италия е била заробена от Франция ! СЛАВА НА ГАРИБАЛДИ !!!! УКРАИНСКИЯТ "КРАЛ" НА СССР -ХРУШЧОВ - "ДАРИЛ" НА УКРАЙНА КРИМ!!! ЦРУ- ДЕСЕН СЕКТОР - 5 МИЛИАРДА ДОЛАРЕС И ВЯРВАЩИ ОТ ЛВОВ И ТИРАСПОЛ И МАЛКО ДРУГИ /ПРИНУДЕНИ/ -ЗА БАЗИ НА НАТЮ В СЕВАСТОПОЛ !!! Е КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА БЕ МАЛОУМНИ!!!???
  • 20 риал

    0 0 Отговор
    Прецедентът с Косово - т.е. където даден етнос преобладава да иска автономия, пълна независимост или присъединяване към родината-майка послужи и на руснаците да откъснат Южна Осетия и Абхазия от Грузия. Винаги са поощрявали сепаратизма там, даже им раздадоха паспорти на руски граждани. И когато в началото на април 2008 г. на срещата в Букурещ НАТО обяви, че присъединавянето на Грузия и Украйна към пакта не е на дневен ред, Путин се почувства с развързани ръце и още през лятото на същата година вкара войските. Стигна почти до Тбилиси, бомбардира грузинските градове, прекъсна комуникациите между източна и западна Грузия. Какво го спря да не окупира цяла Грузия? Не НАТО, а Литва, Латвия, Естония, Полша и Украйна, чиито лидери отидоха в Тбилиси, когато руснаците бяха на 20 км от там. И пред внушителен митинг обявиха, че остават там докато руснаците не се изтеглят. Руснаците се изтеглиха, но си взеха Южна Осетия и Абхазия с китните черноморски курорти. От запада никаква реакция. Напротив, срещаха се с Путин и го тупаха по рамото. Г-7 продължаваше да е Г-8 /+Русия/ със съответните дружески срещи. Това вдъхнови Путин за Крим, а после за Донбас. Американецът добре е казал - няма смисъл от война за Донбас. Първо, наистина руснаците са по-силни, но второ което също е важно - там живеят предимно руснаци или порусначени украинци. Които искат да са в Русия или поне с Русия. Срещу това нищо не можеш да направиш. Най-разумното е - вдигаш една висока и здрава ограда и ги
  • 21 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "патриотъ":

    Ти май си много много глупав руски трол, моля ти се отивай да си живееш в Русия и забрави за другият свят.
Новини по държави: