Last news in Fakti

25 Април, 2018 21:03 2 001 14

Макрон: САЩ да не напускат международната сцена

  • сащ-
  • еманюел макрон-
  • франция

Президентът на Франция получи триминутни аплодисменти от американските конгресмени

Макрон: САЩ да не напускат международната сцена - 1
Снимка: БТА/AP

Френският президент Еманюел Макрон получи бурни аплодисменти, преди да изнесе реч пред Конгреса на САЩ, съобщи France 24.

Макрон изложи визията си за развитието на света в бъдеще. Той призова САЩ да не напускат международната арена.

„Нашите нации са построени на една и съща основа, а държавите ни са построени върху идеите на американската и френската революция. Този Конгрес е светилище на демокрацията.

Ние трябва да бъдем подкрепени и да създадем световен ред, базиран на принципа, установен след Втората световна война – върховенството на закона. Ние можем да потърсим основа с по-голяма ефективност, отговорност и резултат, който гледа към мултилатерализъм.

САЩ създадоха тази идея и се трябва да помогнат за нейното запазване. Ние трябва да действаме, за да защитим международни институции като НАТО и ООН“, заяви Макрон.

Макрон изрази сигурност, че САЩ ще се върнат и ще подкрепят Парижкото климатично споразумение. Той заяви, че Франция ще продължи да спазва споразумението с Иран и ще търси неговото реализиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омар

    24 7 Отговор
    В САЩ не е имало революция, избили са индианците и сега се избиват самите англосаксонци, даже и латиносите се избиват щот няма контрол върху оръжията

    Коментиран от #7

  • 2 Бай хой

    18 5 Отговор
    Е па ако говедо бойс напусне международната сцена, па кой тогиз че му чисти пърхота на микрончето?

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 американосран

    16 6 Отговор
    Заека макарон първо не е питал ПУТИН дали иска да им спазва ТЕХНИЯ СВЕТОВЕН РЕД щото аз се съмнявам че иска ХАХАХАХАХАХАХ!!!
    Путин може да е нисък на ръст но е ПРЕЗИДЕНТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА, И НАЙ-МОЩНАТА АРМИЯ Е ПОД НЕГОВО КОМАНДВАНЕ тоес нисък на ръст но политически ГИГАНТ. Докато макарон е ниско и политическо джудже подскачащо на стари лаври!
    Дано Русия ни освободи от вашият световен ред защото ни се повръща от него!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 2018

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    И да го разхожда за ръчичка като детенце.
  • 9 ХАСАН

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    В нормалните страни,демокраци е нещо нормално да се протесьира! Анормално е при нас че ако не ни дадат 20лв не излизаме на протест,нямаме гражданско общестао,обществена съвест...
  • 10 гост

    7 0 Отговор
    Хм, тоя верно ли пердаши тая бабка? А не вкарваха ли в затвора разни учителки дето са правили секс с ученици? То не че нещо ама нали тия двамата още той като бил малолетен...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тоя с Ху.

    4 0 Отговор
    Ей тоя извратения лилипут откъде се пръкна , не съм виждал такъв подлизурко президент на Франция , сякаш е любовница Тръмп
  • 13 ГосТ

    4 0 Отговор
    Пълен паляк и позьор. Какво се случва в момента -Франция се съобразява и сътрудничи с сащ и Англия, които не са в ЕС,а пък Германия търгува с Русия. Някаква конкуренция и напрежение виждам в локомотива на ЕС-Франция /Германия, както те се изразяват. Това не е много добър пример за единство. В никакъв случай. Да не говорим, че този казва едно,Могерини друго относно Иран.
    Притеснително е това,тая подлога иска фрекзит ли к'во.
  • 14 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    САЩ наистина ли се готвят да напуснат международната сцена? Прекалено е хубаво,за да е истина!Но не,Макрон ще убеди Тръмп да не го правят.Чакям финала ,за да ми просветне защо го героизират този Микрон.