26 Април, 2018 13:47 2 225 2

Ново отлагане! Следващата книга от "Песен за огън и лед" ще се забави (ВИДЕО)

  • джордж р. р. мартин-
  • "песен за огън и лед-
  • игра на тронове

Вместо това през ноември Джордж Р. Р. Мартин ще публикува "Огън и кръв"

Ново отлагане! Следващата книга от "Песен за огън и лед" ще се забави (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Дългоочакваната зима няма да настъпи тази година във Вестерос. Джордж Р. Р. Мартин оповести, че романът "Ветровете на зимата" - шестият от фентъзи епоса му "Песен за огън и лед", който феновете чакат от 2011 г., все още не е готов за публикуване. Вместо това писателят ще издаде нова книга през ноември, предадоха световните информационни агенции.

Мартин е оповестил бъдещите си планове в личния си блог. "Ще трябва да почакате още за "Ветровете на зимата", гласи постът на писателя.

Авторът на "Песен за огън и лед" вдъхна надежда на феновете, когато през 2017 г. съобщи, че до края на 2018 или началото на 2019 г. планира да издаде две книги. Оттогава почитателите на сагата и на адаптирания по нея хитов сериал "Игра на тронове" на телевизия HBO тръпнат в очакване на шестия роман "Ветровете на зимата" - продължение на "Танц с дракони" от 2011 г.

Сега обаче става ясно, че Джордж Р. Р. Мартин не е готов да издаде дългоочаквания роман през 2018 г.
Вместо това през ноември писателят ще публикува книгата "Огън и кръв" - първата от двутомник, чието действие се развива в измисления от Мартин свят Вестерос.

Събитията в "Огън и кръв" датират от векове преди "Игра на тронове". Книгата, проследяваща историята на владетелите от Дом Таргариен, ще излезе на 20 ноември.

Сериалът "Игра на тронове", събитията в който вече не "се опират пряко" върху петте публикувани романа от епоса "Песен за огън и лед", ще се завърне на екран догодина за осмия си и последен сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо Вр

    1 0 Отговор
    Ееее, не! Стига толкова чакане! Няма да живея 150години!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.