27 Април, 2018 08:16 15 208 35

Булевард мина през стадион във Варна

  • варна-
  • булевард-
  • стадион

За проекта са хвърлени 830 хил. лв.

Снимка с дрон на варненския бул. "Васил Левски", който в момента се реконструира, показва как новото му трасе минава през трибуните на градския стадион "Спартак". Тя беше публикувана в страницата "Морско око" във Фейсбук - некомерсиален проект на варненската секция на международния форум Skyscrapercity.

Става дума за същото спортно съоръжение, което през есента на миналата година предизвика серия от протести на феновете на футболния клуб "Спартак Варна". Те завършиха със

среща в кабинета на министър – председателя Бойко Борисов

на 30 октомври м.г. След нея премиерът обяви, че е поръчал на спортния министър Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов да осигурят 1 млн. лв. за ремонт на стадиона, който беше занемарен от години, припомня сайтът „Дневник“.

Опит за събаряне на трибуните беше направен още през февруари т.г. Тогава кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов обещаха публично, че заради ремонта на бул. "Васил Левски" "нито една седалка няма да бъде бутната от трибуните" на стадиона. Месец по-късно се случи точно обратното.

За реконструкцията на бул. "Васил Левски" общинската администрация поръча през есента на м.г.

преработка на стар проект,

като за тази цел на дружеството "Трафик холдинг" бяха платени 830 хил. лв. (без ДДС). Договорът за преработка на проекта бе подписан на 11 октомври м.г., а само два дни по-късно – на 13 октомври, правителството отпусна за реализацията му 80.5 млн. лв. въпреки че към тази дата проектът няма как да е бил вече готов.

В крайна сметка

нещо като проект на новото трасе

на булеварда беше публикуван на сайта на Община Варна едва четири месеца по-късно – време, през което строителните работи се извършваха с ускорени темпове. Любопитна подробност е, че върху публикувания проект стои датата "12.2008 г.".

От съдържанието на файла, който може да бъде изтеглен от общинския сайт, става ясно, че проектът е правен не върху кадастралната карта на Варна, а върху

колаж от нейни скрийншотове.

При това положение, от къде точно ще минат новите платна на булеварда, така и не стана ясно до момента, в който през март т.г. работници все пак не започнаха да разрушават трибуните на стадион "Спартак".

Публикуването на снимката в страницата "Морско око" във Фейсбук предизвика множество иронични коментари.

Проблемите с проекта на бул. "Васил Левски" станаха явни и в началото на април т. г., когато граждани се оплакаха, че една от новите отбивки на булеварда е блокирала напълно достъпа до гаражите им. След това се оказа, че е била разрушена и канализацията през жилищата им, а новоизградената няма как да поеме дъждовната вода. След сигнала от общинската администрация признаха грешката и обещаха пътното платно и канализацията да бъдат коригирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    92 19 Отговор
    Това Герберастите са много умни бе, като вожда си.

    Коментиран от #14

  • 2 alex

    62 13 Отговор
    хаха смешници гербажиски колко място има от другата страна да го бяхте разжширили там боко тиквата

    Коментиран от #15

  • 3 Бат Радко

    50 5 Отговор
    Не стига да е евтино, ами и некадърно трябва да е, хубава работа ама българска
  • 4 некойси

    65 5 Отговор
    Където пипнат всичко става леш и лом ...
  • 5 Ахахахя

    64 9 Отговор
    Партия ГРОБ са ненадминати с простотията и наглостта си!!!

    Коментиран от #29

  • 6 герберастията е пагубна

    63 4 Отговор
    Всичко е направено с умисъл, целта е сега стадиона да бъде обявен за негоден и на неговата площ знаете ли какви "чудеса", ще построят !
  • 7 Робот

    51 4 Отговор
    Изгербиха на хората стадиона, некадърници!
  • 8 Варна

    71 2 Отговор
    На практика съм свидетел на всичко което се върши по този проект.Строителството се извършва през Хидрострой, където се вля фирмата на ПЕЕВСКИ. Фирмата на ПЕЕВСКИ трябва да чисти и града, който е затънал в мръсотия. Проектът не облекчава трафикът на града, обслужва мутрите от ТИМ, които имат терен до "Стара Гара"( това е новата начална точка на бул. Левски). Там мутрите са предвидили в скоро общината да закупи именно техният терен и да бъдат преместени Автогарата и ЖП Гарата. Така старата ЖП Гара и Пристанище Варна - Изток ще влязат в един терен, който мутрите ще вземат на концесия. Който е от Варна знае, че ТИМ разчистват пристанището и строят заведения по кейовете, след време и хотели.
    Горното е част за онагледяване на връзката Борисов- Пеевски - ТИМ.
    А трафикът идва от към Аксаково, Владиславово, Кайсиева Градина, Възраждане и Младост. Вместо да разширят пътят от към Метро и околовръстното шосе, те вкарват трафикът през физическият център на града - бул. Левски.
  • 9 Ефтини сензации

    25 9 Отговор
    Тва кукумунистическите тролове много умни бе!

    А тия малумници дето са напрайли така пътя са за нобелова награда.
  • 10 Иванчо

    45 4 Отговор
    Ясно изображение на цялото управление на малоумниците от ГРОБ
  • 11 сссссс

    9 47 Отговор
    И какъв е проблема?
    -некачественото строителство ???
    -занемарения стадион???
    Може би поддръжниците на "бунясалия"стадион ще предпочетат да стоят в задръстения и тесен булевард но, пък ще си разхождат помиярите на стадиона който ще се превърне в "бунище" след известно време.Може би има и "по-добър" сценарий:
    някакво събитие на стадиона и всички тесни улички блокирани около него, фанатизирани фенове помитат всичко по пътя им!

    Коментиран от #19

  • 12 Ford Prefect

    43 3 Отговор
    Кучетата си лаят, керванът си върви... Докато не им пуснем кръвчица така ще е. С псувни по форумите нищо няма да се промени. Комунистите пускат властта само с кръв. За справка - последната (за сега) оставка на Бай Х*й.
  • 13 Неразбиращ от нищо

    31 3 Отговор
    Открадваме парите за булеварда,после крадеме пари за реконструкция на стадиона, след това ще направим нов стадион и ще откраднем още манги .
  • 14 Бъг

    10 15 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Тоя платен писквил спестява ФАКТИТЕ
    - освен че ще имат нов булевард , ще има основен ремонт на стадиона с пари от спортното министерство което , демек ГЕРБ мисли и за ритни топковците нали

    - Кметът Иван Портних ги успокои, че предстои сериозен ремонт на стадиона и всичко ще си дойде по местата.

    По-късно самите фенове споделиха в социалната мрежа, че стадион "Спартак" ще има коренно различна визия и ще изглежда перфектно след края на предстоящия ремонт. От клуба вече разпространиха снимки от идейния проект (без да е включена трибуна зад вратата).

    Голяма част от ремонта ще се финансира от спортното министерство, включително и за ново тревно покритие с нова дренажна система. Инвестиции ще направи и Община Варна.

    Под една от бъдещите трибуни се предвижда да има съблекални, треньорски стаи, фитнес, зала за пресконференции и други подобни помещения.
  • 15 СссереМ

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "alex":

    Алоууу 2008 -ма е проекта тебе да не те е шлайфал някой гербер?
  • 16 SAAB

    22 3 Отговор
    Асфалт паша .....е набрал инерция :)
  • 17 Кафеджия

    12 2 Отговор
    Спираш си колата до трибунката, сядаш си и си гледаш мача, от време на време и колата. Строителите знаят народо-психологията на българина. Той обича да спре пред кафенето и да си гледа талигата докато сърба 2 часа едно кафе за 1лв. Обича да си спре пред входа, щото това е неговото място, това е неговият вход. И така де, пак да си гледа скъпоценната докато си пушка на джама...
  • 18 Сульо

    22 4 Отговор
    Некадърните герберасти и през къщите на хората ще минат за да откраднат едни пари. ХАК да ви е като сте гласували за Портних,нека да ви събори целия град за да се "усвоят" едни пари.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ганьо

    21 2 Отговор
    Ей хора трябва да се вземем в ръце........или си оставаме Бай Ганьовци......Не стига,че крадът пари, а и всичко което се строй е некадърно. Пътят се прави от пътеки, а те първо са изградени от народа.......А ние сме народ,който е спрял да мисли...или така наречените овце.....за съжаление е така.
  • 21 сссссс

    5 16 Отговор

    До коментар #19 от "Сульо":

    Разбира се че нямам "+" !!!
    Вие "разбирачите" от инфраструктура гледате кой колко е откраднал от даден проект!!!
    Нооо когато, проекта се завърши в случая когато булеварда стане широк и бърз ще си джиткаш бангийката по него и ще свиркаш!
    И тогава няма питаш /а ти няма как да разбереш/ колко пари са откраднали!
    Мен а всички Вие които броите стотинките на "крадците" които строят заради всички нас не трябва да ни интересува колко са откраднали, защото нас "раята" няма да ни включат в раздаването на откраднатите средства, а трябва да се радваме на всичко което са построили /усвоили/
  • 22 123

    17 2 Отговор
    Вместо да направявт околовръстното на Варна ,изпляскаха целия трафик през града,тоя проект еот пред и30 г...и няма никакъв смисъл от него,още повече че мегаломанския булевард завършва в на крайезерния булевард.т.е. няма втори мост на езерото...Или просот се обслужват интересите на едни фирми...

    Коментиран от #23

  • 23 Ник

    15 1 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Така е! Набиват целият трафик през центъра на града. А въпросната фирма "Трафик Холдинг" е нововъзникнала от нищото фирма от Аксаково, на която плащат 1 млн. с ДДС-то за новият - стар проект ( от поне 30 години).
    - 1 милион за стар чертеж! Без да съм от службите е ясно че става въпрос за кражба на пари и изпълняване на проект, който "по случайност" стига до терена та Тимаджии.
  • 24 ДЕЛТА ГРАТ

    8 2 Отговор
    ЛУДА РАБОТА БРАТЯ. ТЪРПЕЛИВ НАРОД .СЛЕД 500 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА
  • 25 гост

    13 2 Отговор
    Простотия и идотщина. Колкото Запада се развива и базира на нови технологии и инженерна мисъл, толкова у нас се връщат башмайсторите и неандерталците. Преди 100г. по-добре са строили отколкото сега. Няма един инфраструктурен проект, който да е остискал повече от година след завършването без проблем или разруха, а цените са им в пъти спрямо западняшките.
  • 26 гост

    10 1 Отговор
    Прост народ , слаба държава.
  • 27 Гого

    12 3 Отговор
    До сега не съм виждал нещо читаво от Герб!
  • 28 Миро А.

    5 2 Отговор
    На този стадион съм гледал "Левски","ЦСКА",любимият "Спартак" от онези така приятни години. Там толкова футболни емоции имаше-едва ли има варненец,който поне веднъж да не е бил на мач.Дано го запазят-емблема е на града.
  • 29 аааааа

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ахахахя":

    ...и най-големите крадци.
  • 30 Хйъгй

    3 0 Отговор
    Тая малоумщина може да стане само в Бг,що за архитект корумпиран разреши строежа на пътя или стадиона .Имат ли край такива проекти ,само не забравяйте че ние ще ги плащаме .Безплатен обед няма
  • 31 боцмана

    3 2 Отговор
    Ха - ха , някакво си стадионче било засегнато. Пътища , велоалеи , магистрали от там се крадът големите парички . А за стадиончето , какво взема мухата от стъклото ? Така действат управляващите от ГРЕБ . Гребат здраво с курбанджийската лъжица!!
  • 32 Фифи

    5 1 Отговор
    А защо всички магазинчета по спирките на варна се махат и унищожават хората😢които са работили за прехраната си??? А лавките остават😉и не ги обезщитяват дори.
  • 33 разбиращ

    2 2 Отговор
    Хора, стига сте изказвали неграмотно за самия проект.Проекта е правен преди повече от 40 години дори.Тогава е имало добри архитекти,които така или иначе е нямало как да крадат. Колкото и да не вярвате проекта ще отпуши трафика в града.Ще изчезнат ужасните задръствания на кръстовището на Левски с Прилеп и Цар Освободител. Трафика ще се насочи директно към Промишлената зона и ще разтовари Христо Смирненски. С кръговите кръстовища колите няма на стоят и да отделят газове по светофарите.А тези локални платна които сега отхапват от прехналения с величавото си минало стадион са жизнено важни, с тях движението по основните платно остава общо взето за транзита от единя до другия край на булеварда.Така че това отхапване на стадиона не е измислено от сегашните проектанти
  • 34 Ju79

    1 1 Отговор
    Кога ще излязат варненци, да им покажем кой са им началниците на тия общинарчета. И с тая синя зонс -абсурдите продължават. Поне един час трябва да е безплатен. Там има училище - как ще оставят првикласници. Ми работещи обслужващи. Да излезем на протест е време харчат безкруполно уж за добро на гражданите. Да покажем на Кмета че не е всемогъщ
  • 35 Наско

    1 0 Отговор
    То с нашия футбол можем и без стадиони ,резултата няма да е по различен😀. А и нали в момента строят новия стадион ,бившия Юри Гагарин, така че стига хейт всяко зло за добро ;)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове