Last news in Fakti

28 Април, 2018 13:20 5 040 13

Асад: Отнемаме собствеността на бежанците

  • башар асад-
  • сирия-
  • имущество-
  • хомс-
  • алепо

Властите ще могат да издават разрешителни за строителство върху частни земи

Асад: Отнемаме собствеността на бежанците - 1
Снимки: БТА/АР

Сирийският президент Башар Асад подписа указ, позволяващ да се отнема имуществото на сирийците, които не представят на властите документи за собствеността си в срок от 30 дни, предаде DW.

Заради новите разпоредби сирийските бежанци може да загубят недвижимостите, които притежават в родината си.

Властите ще могат да издават разрешителни за строителство върху частни земи, ако собствениците не се явят в посочения срок пред местните органи на властта.

Асад: Отнемаме собствеността на бежанците

Съобщава се, че министърът на жилищното строителство Хюсеин Арнус смята първо да започне проекти в района Баб Амро в Хомс и в някои райони на Алепо и Хараста. Всички тези райони по-рано бяха смятани за бастиони на опозицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реално

    52 5 Отговор
    Това което няма куража и смелостта да направи Европа-частично ще го направи Асад..Може би част от бежанците ще се върнат в Сирия след такива заявления...Макар че бежанците в Европа от Сирия са много малка част-едва около 14%. ..Другите са от Афганистан,Ирак,Йордания и Северна Африка...
  • 3 Бенц

    35 2 Отговор
    Ей намери им цаката тоя.....
  • 4 Краен

    21 9 Отговор
    И в България такъв закон !
  • 5 outlander

    13 13 Отговор
    Добър начин да бъдат принудени "бежанците" да се завърнат в Сирия и да се поизчисти Европа от тая паплач, макар повечето навлеци да са от Ирак и Афганистан, обаче има и друго положение, а то е, че Асад отчаяно търси начин да попълва обезкървената си армия като под предлог, че "бежанеца" може да изгуби имота си.
  • 6 Момчил

    18 3 Отговор
    Само сражаващите се за родината имат правото да са собственици. Собствеността е обществено отмошение, а не абсолютно право. Държавата може да не зачете това право на противниците си а също и на напусналите лица. Нормално е! Сноудън дали има собственост в щатите? А Асанж?

    Коментиран от #11

  • 7 Диди

    3 21 Отговор
    Асад ще отнеме собственността на тези сирийци,които са против неговата политика.Германското правителство протестира пред OOH.Диктаторът си остава диктатор убиец.Дано по скоро дойде време за ,,разплата,,.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 ЗайоБайо

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Много правилно, а германското правителство да не се оглежда много много насам натам, а да си оправя собствените каши.
  • 9 кон без капаци

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    За пръв път съм на същото мнение /изобщо с кое да е мнение на Диди до сега/! С този ход Асад ясно показа, че е диктатор-посланието е ясно:"Не се връщайте, тук нямате нищо!". Само, че и други "световни демокрации" го прилагат или са прилагали този ход - САЩ за индианците и любимите на всички Израел за прогонените араби...но тяхното е "демокрация"!
  • 10 кеф

    16 4 Отговор
    Евалата , респект за Асад.
    Към предателите трябва да се отнасяш по този начин.
    И в България има много предатели който се продадоха на краварите и заслужават същото отнемане на имуществото , и еднопосочен билет за ФАЩ.
  • 11 много нежен

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "Момчил":

    А ти в коя война си се сражавал за България?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Mercedes-Benz

    3 0 Отговор
    Сега е момента да му ги върнем всичките!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания