29 Април, 2018 13:02 33 888 129

Русия остава без самолетоносач (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • адмирал кузнецов-
  • самолетоносач-
  • русия

"Адмирал Кузнецов" влиза в док в Мурманск за ремонт и превоъръжаване

Русия остава без самолетоносач (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

"Адмирал Кузнецов" - единственият самолетоносач на Русия, влиза в док в Мурманск за ремонт и превоъръжаване. Планирано е той да бъде върнат на бойно дежурство към 2021 г., но не е изключено срокът да се удължи с няколко години, съобщиха руските медии.

Зам.-командващият на Военноморските сили Виктор Бурсук казва, че "ще бъде подобрена противовъздушната отбрана с морска версия на комплексите "Панцир" и ще бъдат подменени котли и помпи".

Виктор Кравченко, бившият началник на щаба на ВМФ, каза за "Интерфакс", че освен споменатото корабът ще получи и ново оръжие, но не спомена какво. Ще има и нова система за приземяване на самолетите - "Адмирал Кузнецов" тепърва ще върши добра работа, допълва той.

Русия остава без самолетоносач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Самолетоносачът с почти 2000 души екипаж, летци и авиационни инженери на борда е в експлоатация от 1991г., но първата му употреба в реални бойни действия бе през 2016г. край бреговете на Сирия. В Москва изчислиха, че плаването му е струвало поне 140 милиона евро.

Русия остава без самолетоносач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Авиационната му група е 50 самолета и хеликоптера. Министерството на отбраната отчете, че в Сирия тя е извършили над 420 бойни полета, включително 117 нощни. Един Су-33 и един МиГ-29 бяха изгубени, след като първият падна зад борда заради скъсване на спирачно въже, а вторият падна във водата при кацане.

Специалисти коментираха тогава, че основният проблем вероятно идва от това, че през 80-те години на ХХ век системата за излитане и кацане е била проектирана за съвсем други самолети с морско базиране.

Неотдавна командващият руския боен флот заяви, че има планове за строителство на нови авионосци. В програмата за въоръжаване на руската армия до 2025 г. средства за това не са предвидени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахмадинеджад

    124 83 Отговор
    Вобще не им трябва, само ядрени глави са им нужни - евтино и ефикасно оръжие. С 20 ядрени глави на подходящите ракети могат да потопят 20-те американски самолетоносача

    Коментиран от #7, #65, #79, #127

  • 2 По байтошево време

    76 82 Отговор
    Карисатура на самолетоносач

    Коментиран от #41, #123

  • 3 Тито

    109 74 Отговор
    Подводниците са им достатъчни--НАТО трепери от "Черните дупки" на руснаците..

    Коментиран от #10, #26

  • 4 outlander

    106 103 Отговор
    Ой, какая трагедия! Я сега руските навеждачи с български паспорти да започнат да квичат как руските им получовешки господари нямали нужда от самолетоносач, защото имали безаналогови кюнци на мултфилмчета, правени с американски софтуер, как някакви безаналогови хвърчила излитат от подводница с помощта на американския Adobe Premiere, използвайки кадри от тест на американска ракета Трайдънт, как в Сирия избивали джихадисти с монтирано аудио на руски от кадри на американски хеликоптер Апачи, избиващ талибани в Афганистан, как любителска стрелба с Гатлинг от американския полигон Knob Creek изведнъж се превърна в триплазмен огън от свръхсекретно руско оръжие, тествано в Сирия, как... Абе, примери за кражби и хвалипръцковщина много.

    Коментиран от #16, #73, #93, #114, #122

  • 5 русия е джудже

    112 98 Отговор
    Абсолютни смешници са ватниците.Нито знаят как да направят качествен самолетоносач,нито могат да го поддържат.Е такава им е работата във всяка една сфера.Пълни неможачи.С тоя плаващ ковчег опушиха цялата околна среда.Руснаците нямат финансите ,знанието и възможността да разработват качествени неща.Виж обаче стане ли дума за антифриз и спирт ,са господари.

    Коментиран от #15, #28

  • 6 Коментар

    94 39 Отговор
    Е за какво и е Тя си има РАКЕТИ.
    По важното е ние какво Имаме.?
    А ние имаме🤔
    Сетих се
    Сняг през зимата и снежни Топки🤗
  • 7 Бесен Язовец

    74 57 Отговор

    До коментар #1 от "Ахмадинеджад":

    А бе, не им трабвал, ама си бяха поръчали цели два броя във Франция и после, когато французите отказаха да им предадат вече готовите самолетоносачи, твоите русняци ореваха орталъка ! Ко прайм ?

    Коментиран от #9, #11, #13, #76

  • 8 Коментар

    52 27 Отговор
    И да добавя единствената ни Подводница Отива за Скрап.
  • 9 outlander

    62 78 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Добре, че французите не им дадоха ония два хеликоптероносачи, че както 3-4 летящи руски щайги се приводниха от борда на Кузя и още пазят подводните граници на Сирия, току виж и без хеликоптери останали. Франция, като страна дала култура, литература и мода на руските получовеци в миналото, без които тия още щяха да са на ниво сеитба с търнокоп и лопата, мисли за възпитаниците си и никой не е виновен, че получовеците още нямат развити инстинкти за самосъхранение.

    Коментиран от #59

  • 10 Лепа Брена

    38 46 Отговор

    До коментар #3 от "Тито":

    Друже Тито, руската църна дупка се пълни с американски църен чеп.
  • 11 падналия ангел

    62 27 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Самолетоносачи от Франция, два? Я пак пробвай! Дали не бяха нещо друго, което замина за Египет, пък руснаците им доставиха пълнежа, едни такива с перки, ама не е Карлсон от покрива!

    Коментиран от #14, #17, #62

  • 12 Бесен Язовец

    38 56 Отговор
    Хахаха хохохохоооо Адмирала е авионосец! И е въоръжен фо зъби вкл.за бирба с подводници има торпеда! Като чуят за Адмирала на натовците им порасват още ОЧИ И УШИ от страх това изобщо не е случаен кораб както им се иска на Сородите!!

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бесен Язовец

    46 42 Отговор

    До коментар #11 от "падналия ангел":

    Ми добре де, не бяха два, три бяха ! Руснаците не са способни сами да си направят, та ги поръчаха на французите, но заради санкциите останаха с пръст в устата.
  • 15 Расулюлах

    30 31 Отговор

    До коментар #5 от "русия е джудже":

    Фаштаи пътя за москва и им кажи че ше им го проектираш ти

    Коментиран от #19

  • 16 Stefko88

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "outlander":

    Ха ха ха ха ха да !
  • 17 outlander

    37 32 Отговор

    До коментар #11 от "падналия ангел":

    Тоя нов руски филм, за който разказваш, ще да е интересен, кажи му заглавието, че да го гледам. Много обичам фантастика, а руската фантастика няма равна на себе си, признавам.

    Коментиран от #33

  • 18 русия е джудже

    50 55 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Кое не е случайно бе клоун ? Тоя руски пушещ варел дето му викате "самолетоносач" е опасен дори за самите руснаци.През повечето време беше дърпан на буксир ,опуши моретата и океаните,руснаците нямат пукната пара и възможност да го поддържат.Цяло чудо е ,че не е потънал от самосебе си.Това поредния пример за това ,че русия е военно джудже.

    Коментиран от #21, #22, #80

  • 19 русия е джудже

    35 37 Отговор

    До коментар #15 от "Расулюлах":

    А ти хващай буквара ,че си неграмотен и неук рубладжия ,та дрънкаш.
  • 20 Ристе

    30 11 Отговор
    Все се надявах на отговор от страна на братушките, но явно това е невъзможно.
  • 21 Рубладжийче

    19 42 Отговор

    До коментар #18 от "русия е джудже":

    А бе трубадур! Кузнецов е супер кораба и поне се движи сам а не седи в Японско море за риф и сех от 3 г.!! Ха-ха-ха кво стана сега бе?
  • 22 outlander

    32 30 Отговор

    До коментар #18 от "русия е джудже":

    И добре, че варела (единствения им!) не потъна в Средиземно море, защото това щеше да е екологична катастрофа, от която райски туристически дестинации щяха много да загубят. Само акулите щяха да са доволни от цялата работа.
  • 23 Иван

    36 24 Отговор
    Нешо не е наред...никакви русолюбски мнения не виждам/това е по-правилната дума от русифили, защото и на мен много руски неща ми харесват, например езика, но не например колите да кажем, а още по-малко извратеното им уство, че сме им длъжни или че сме по-ниска категория хора/...ааа бе верно то са празници сега и те чакат рубли ама превод чак след сряда ...ми то после идва и парада...ооо рублей вперед надо.....
  • 24 САЩ са световен РЕЗИЛ!

    36 38 Отговор
    Имат 12 самолетоносача и най- новия е от 1971г.! Само ги разхождат напред назад като мечка на панаир.

    Коментиран от #29

  • 25 Kcaniba

    35 33 Отговор
    Толкова си могат руските машини. Някой да вижда руски коли вече в България? Като го отремонтират пак при Башар да го пратят, да му подкрепят дедо..я:):)

    Коментиран от #36

  • 26 черни дупки в черепната кухина

    33 33 Отговор

    До коментар #3 от "Тито":

    Ми те и подводниците са им същите , да не са по различни . И тях ги делат с топора
  • 27 Иванов

    32 32 Отговор
    Какви са тези пушеци, бе? Това не е кораб, а параход от миналия век! То затова самолетите падат във водата, то нищо не се вижда от пушиляк. Горките матроси, сигурно служат с противогази. Адм. Кузнецов е апасен за тяхното здраве!!!
  • 28 Стефан

    39 29 Отговор

    До коментар #5 от "русия е джудже":

    За тези които не знаят или се правят, че не знаят: Поради различното геостратегическо местоположение Русия има различна военна стратегия от САЩ. Самолетоносачи не съм им необходими. Ако имаха излаз на Средиземно море, може би тогава щяха да имат повече с-чи, а и руснаците имат ядрена триада. А и Русия е сама срещу всички, затова имат ядрено и космическо превъзходство.
    Относно средствата които се дават за сигурност и отбрана - САЩ имат 7 разузнавания +АНС, там колко пари отиват? + военен бюджет, на който се надписват сметките. Поинтересувайте се, поне да имате знания за вас, а не пишете безмислици в сайта.

    Коментиран от #31, #32

  • 29 русия е джудже

    36 36 Отговор

    До коментар #24 от "САЩ са световен РЕЗИЛ!":

    Най-новия им самолетоносач е от 2017 ,клас Гералд Форд и ще бъдат направени 10 броя.Нещо което Русия никога няма да има възможността,капацитета,знанията и финансите да разработи.

    Коментиран от #61, #68

  • 30 Гост

    34 17 Отговор
    Еха..., вече няма кой да ни опушва! Абе това корито с кюмюр ли работеше?!
  • 31 русия е джудже

    29 27 Отговор

    До коментар #28 от "Стефан":

    Глупости.Оправдаваш ги със смешни доводи.Русия иска да бъде като САЩ ,но НЕ МОЖЕ ! Именно затова военна техника на Русия е отбранителна ,защото нямат възможността,финансовия ресурс и влиянието да водят нападателна стратегия,инче с удоволствие биха искали да бъдат като САЩ.Също така това ,че русия имала космическо превъзходство е най-смешното нещо.Русия са доста зад САЩ и Китай на тема космос.Руснаците дори незнаят как да излензат по-надалеч от МКС,също така нямат и възможност.

    Коментиран от #35, #43, #104

  • 32 По байтошево време

    29 23 Отговор

    До коментар #28 от "Стефан":

    Ко речи ?
    Ядрено и космическо превъзходство 😂😂
    Гарантирано от Мультфилм

    Дай по сериозно ,човече ,навигационната им система вече не работи и не могат да я оправят -за какво говориш
  • 33 Stefko88

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "outlander":

    Гледай "сталкер" от 1979г на мен ми хареса
  • 34 123;)

    25 18 Отговор
    Това димящото от снимката....това ли е страшилището на моретата?И защо ще го превъоражават...нали са до зъби въоражени....излиза,че май не са!Онази свръхзвукова ракета,има ли я въобще,или видяхме поредната компютърна анимация...!?
  • 35 Стефан

    32 20 Отговор

    До коментар #31 от "русия е джудже":

    Много хора има неуки!
    Балистичните ракети и бойните спътници - отбранително оръжие ли са???? Кой даде ракетните технологии на Китай? От 1,5 милиарда жълтури не можа ли да се роди 1 учен като Фон Браун или Каральов? И как то каза С. Лавров - Ако не са руските космически ракети - ам-ките космонавти от батут ли ще скачат към Космоса?

    Коментиран от #89, #124

  • 36 Бесен Язовец

    32 18 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    Руски коли вече в Русия не се виждат по пътищата, ти искаш да се види руска кола в България??? Това е възможно само на кино от 70-те:):) Руснаците не са толкова тъпи че да си купуват руски машини !!!:):)

    Коментиран от #38, #63, #66

  • 37 СТАРОТО

    19 14 Отговор
    дали ще е все още на дървени въглища този стар ПУШЛИВЕЦ ? хахаха
  • 38 Kcaniba

    25 25 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен Язовец":

    80 % са руски или произведените в в Рускиге заводи на БМВ, Мерсидес или ФВ!!!
    А самолетоносачи като цяло на Лусия не им трябват за отбрана!!
    Соросната пак се е възпалила днек , оня , фалшивият изтрезна от боярката и троли барабар с останалине тролофоби!!
    Сега като му сложат термоядрен двигател, какво ще правите тролняци?? Пак на луната ли ще кацате???
    От това плюене по Русия, барем парното и тока да ви намалят американците, че дружбата ви е голяма дрогари, ма сметките дебели!!!

    Коментиран от #40

  • 39 irr

    21 24 Отговор
    Руснаците са абсолютни аматъори и само се излагат с военната им "техника".Едно нещо немогат да сглобят като хората,а дори и нещо съвременно да се опитат да направят ,то ще бъде 1-2 бройки.Да си правят там ракетите и да не се занимават със сложни неща за тях като авиация,военноморски флот и космос.

    Коментиран от #64

  • 40 Рубладжийче

    17 14 Отговор

    До коментар #38 от "Kcaniba":

    Какво руско има в тия коли бе джендърче непоръбено?

    Коментиран от #42, #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ристе

    19 10 Отговор
    Война няма да има, подмолно ще действат явно братушките и ще пуснат някой отвратителен вирус, преписвайки го на веждународния тероризъм.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 патриотъ

    21 16 Отговор
    Да,руснаците са аматьори във вашите мечти,вярно е,ама я се събудете!А ние строим първия самолетоносач в доковете на Варна и ще бъде готов скоро-на куково лято!Георги Иванов е първият космонавт в света и ние скоро ще пуснем поредната ракета в далечния космос.Пък няма да ви разправям за самолетостроенето и най новите ни бойни самолети "Пръц".Да не говорим за най-новите ни технологии и производства,свят ще ти се завие.Пък най-новите телефони нямат аналог и са невидими за крадците!Пък и пари вече не ни трябват,защото си копаем биткойни и всички сме богати и щастливи....хопс,събудих се случайно,къде се намирам,това да не е България?Искам пак да заспя!
  • 47 По байтошево време

    25 16 Отговор
    В ника ми нарочно има правописна грешка , да ти е по достъпен.

    Лукашенко към Путин: " За каква надпревара във въоръжаването може да става дума, вие нито пари имате нито мозъци ! "

    И пак той пак към Путин " За какво ви е тук база за ВВС , та вие 30 минути след конфликт с НАТО няма да имате самолети "

    Няма какво да се добави

    Коментиран от #57

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Kcaniba

    9 12 Отговор

    До коментар #53 от "outlander":

    Ами че им дърпат ушите от козяк!!!
    Ще им лепнат глобата, защо в България има толкова антиджендърни и антиамерикански настроения!???
    Милиони наливаме в българските нпо, те ги усвояват, а на финала народа ни плюе!!!
    е па хубаво че има 2-3 балами кат теб, дет рускинята не им пуснала и са яли два руски китюка у слънчака...
    А ма то като те е страх от мечката, несей оди в гората!! ... или поне слънчака))))
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Анонимна

    14 4 Отговор
    Безмозъчни същества само за оръжия и войни мислят!!!! Кога най-сетне всички ще спрат да произвеждат оръжия????
  • 59 Марло

    9 12 Отговор

    До коментар #9 от "outlander":

    Аз знам само за един "вид хора" говорещи по този начин, наричащи славяните получовеци. Юдейска св**я си,нали!?

    Коментиран от #60, #69

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 САЩ са световен РЕЗИЛ!

    16 14 Отговор

    До коментар #29 от "русия е джудже":

    Хаха ония с външен дълг от 22 трилиона $ ли имат капацитед бе? Русия ако има дълг от 22 трилиона ще завземе галактиката бе хохохохоооо! Имали краварите капацитет има да,да правят дефектни оръжия в промишлени количества хехехехе

    Коментиран от #72

  • 62 fez alert

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "падналия ангел":

    Те бяха взети от Египет, новата голяма енергийна сила (и новия враг на Турция) в Средиземноморието.
  • 63 Бесен Язовец

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен Язовец":

    Като твишоята нова на 1 мил.км.ли? Ама AUDI от 1993г.новооо ха-ха хахаха
  • 64 123;)

    21 11 Отговор

    До коментар #39 от "irr":

    Дядо ми,лека му пръст,на времето казваше….…"виж им Москвичите,за ракетите им,не ми говори"....
  • 65 АК47

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ахмадинеджад":

    Те са 12 от които 4 или5 винаги в док за калибрите няма проблем
  • 66 Бесен Язовец

    18 20 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен Язовец":

    Руснаците не са окупатори за да им трябват самолетносачи соросиии! Адмирала е ей така за гъдел! Русия е 18 мил.кв.км и си имат всичко! А САЩ се гъчкат и нямат нищоо щото всичко са изплюскали! И търсят кого да изцицат я петрол я газ!

    Коментиран от #70

  • 67 гост

    19 8 Отговор
    Русия може да има голяма репутация, но нейната икономика е малка, за да има самолетоносачи, които струват много както строителство и употреба.
  • 68 БАБИЧКО СИРОСПЙСКА

    4 8 Отговор

    До коментар #29 от "русия е джудже":

    Къде си да защити господарите си?
  • 69 outlander

    16 9 Отговор

    До коментар #59 от "Марло":

    Не изопачавай, кьопек. Къде видя да пиша за славяните, че са получовеци бе? Ако визираш, че руските получовеци са славяни, дълбоко се лъжеш, защото има цяло ДНК изследване, което доказва, че са обикновено азиатско племе, което с неимоверна жестокост и подлост са успяли да колонизират цялата тая територия, която притежават днес.
  • 70 Дони

    14 9 Отговор

    До коментар #66 от "Бесен Язовец":

    Кисело е гроздето..Бесен та бесен.Колко копейки получаваш на коментар.Гледам , че си много напорист ?!
  • 71 Баничката

    6 5 Отговор
    За какво им е те си имат самолети и без това. Здр Пешо!
  • 72 732

    16 11 Отговор

    До коментар #61 от "САЩ са световен РЕЗИЛ!":

    за Русия, 22 трилиона са 10 пъти БВП й
    а за САЩ , 22 трилиона е 1 път БВП й
    икономиката на САЩ е 10 пъти по голяма от руската
    докато по времето на СССР беше само 2 пъти по голяма

    Коментиран от #74, #82

  • 73 Боляр

    12 16 Отговор

    До коментар #4 от "outlander":

    И уж само фалшиви хвалби, а целият свят се съобразява с тях във военно отношение, че и половината космос е техен. Чудна работа?!

    Коментиран от #77

  • 74 Мършо

    10 10 Отговор

    До коментар #72 от "732":

    Като 1 път що не ди го върнат а продължават да заборчват? Щото са скъсаняжи които живеят на заем а се представят за торта Гараш а са л....!
  • 75 Дани

    6 14 Отговор
    Да живее Амирика с нейната военна техника спечелиха толкова окопационни войни по цял свят
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 русия е джудже

    22 15 Отговор

    До коментар #73 от "Боляр":

    Кой ти ги говори тея глупости бе ,рубладжия смешен ? Колкото Италия има световно влияние ,толкова и Русия.Относно това за космоса,там няма държава която дори и малко да се доближи до възможностите на САЩ.Русия дори са много зад Китай на тая тема.Апарати на САЩ обиколиха всяка точка на слънчевата система(дори изкараха и един извън нея) ,имат 2 роувъра на Марс и скоро мислят да колонизират Марс,6 мисии имат до Луната и по-голямата част от информацията която имате идва именно от САЩ.Стане ли въпрос за Космос и космически проблеми ,всеки разчита и гледа към САЩ.Русия в момента дори няма възможност и незнае как да излезе по-далеч от МКС.Примери много.Една частна компания като SpaceX има повече успехи и космически мисии за една година от колкото Роскосмос за последните 10.В момента има 2 космически сили и това са САЩ и Китай..Русия въобще не участва в тая игра или поне има минимална заслуга.Има една приказка :
    "Докато САЩ заземат космоса,русия стой и гледа с телескопи от Земята"

    Коментиран от #78, #81

  • 78 ГосТ

    8 13 Отговор

    До коментар #77 от "русия е джудже":

    Еми не,всъщност идва от от международни проекти. Руснаците имат супер много сонди бе калъф. Венера е руска планета. Кви ги ръсиш.тва че са изстреляли некъв воиаджър да лети и е напуснал системата, за голема работа ли го броиш. Кво има от тея ровъри,за това сега съвместно РОСКОСМОС и ЕКА пракат съвместно сонда,да изкарат неква информация. колко пъти да ти повтарям, че тая ракета дето я изстреля паляка мъск е спряна от производство преди десетилетия от Русия, щото е супер нерентабилно. Ш'ви в позьорите. Всички мисии до луната са немски!
    Всички, разбираш ли?
  • 79 antimediator

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ахмадинеджад":

    Могат , но друг път !Може да се пробваш да разгледаш в интернета видеоматериали за Мурманск.
    Тогава ще разбереш твоите ушанки на каква висота са !Градът прилича на гробище за кораби и подводници !
  • 80 Джудже е майка ти

    6 11 Отговор

    До коментар #18 от "русия е джудже":

    На боксир дърпат зумвалт всеки път като излезе на плаване, и как оценяваш кой кораб е добър като кораб си виждал само на картинка
  • 81 Джудже е майка ти

    10 16 Отговор

    До коментар #77 от "русия е джудже":

    Краварски ибрикчия си ти

    Коментиран от #83

  • 82 antimediator

    15 11 Отговор

    До коментар #72 от "732":

    Повечето американски щати имат БВП по-голям от руския- примерно Калифорния или Тексас.
    Парата прави фукарата , а ушанките си нямат и с този начин на управление никога няма да имат !

    Коментиран от #88

  • 83 antimediator

    13 7 Отговор

    До коментар #81 от "Джудже е майка ти":

    Ти да не би да се занимаваш с кози , та не обичаш кравите ?!
    Или си някой Нидялко или Динко който си е залепил на колата 100%BG /Бай Ганьо/
  • 84 vasik atanasova

    16 10 Отговор
    въглища гори този боклук и замръсява околната среда
    хората с ядрено гориво а рашките с въглища впериод

    Коментиран от #86

  • 85 nimportequi

    10 6 Отговор
    Това самолетоносач ли е? По ми прилича на параход. :)

    Коментиран от #87

  • 86 morski

    7 11 Отговор

    До коментар #84 от "vasik atanasova":

    Гледай си манджите и не се занимавай с кораби, ясно е че не са ти ясни...
  • 87 morski

    9 8 Отговор

    До коментар #85 от "nimportequi":

    Ами реално си е параход с турбозъбна пропулсивна уредба, която е с най-високо кпд и значително по-ниски експлоатационни разходи отнесена към атомната е ергитична уредба...
  • 88 morski

    9 7 Отговор

    До коментар #82 от "antimediator":

    Повечето... изброи два и замлъкна, а те са 50... а в централните щати ядат камъни...
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Outlaw

    10 5 Отговор

    До коментар #90 от "bai ganio":

    Рубладжийо, рублите за свещи да ги дадеш! Бахти джендера руски! Славяните са най-мързеливото и пумярско племе на земята! Добрече бяха викингите, че да им създадат държава, българите да им дадът език и вяра, а французите култура, евреите им дадоха комунизма! Единствено водка могат да правят и антифриз!

    Коментиран от #97

  • 95 Outlaw

    12 4 Отговор
    Руснаците могат само да пият, изнасилват и поробват! Същите, като турците!
  • 96 Голем смях

    7 3 Отговор
    Кин- дза -дза с Евгени Леонов. Точно там се вижда космическата програма на неимеющите аналог в мире.
  • 97 Rambaldievskievichus

    10 2 Отговор

    До коментар #94 от "Outlaw":

    И една вмирисана сифилистична мумия си имат, к. се кипри още в скъп и прескъп мавзолей и скубе сума ти пари за поддържането си.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Иван Господинов

    8 10 Отговор
    За какво е нужен самолетоносач на държава която не напада никой? Да се радват краварите, че са господари на океаните. Все пак тия плаващи писти като потънат доста пари завличат със себе си на дъното на океана а потъват лесно в истински бой.

    Коментиран от #103

  • 101 Преминаващ

    9 6 Отговор
    Странно нещо са това българите. Затънали в лайна до шията, гълтат и плюят, но окото им все в чуждата градина. Не могат да защитят децата и родителите си в собствената си държава ама оправят целия свят.
  • 102 Kcaniba

    13 4 Отговор
    Пропуснали сте най-важният ъпгрейд! Вече няма да работи на черни въглища, а на антрацитни и съответно мощността му се увеличава с няколко стотин магарешки сили! За съжаление това нещо има и минус - пушекът вече ще се вижда от 100 морски мили по-далеч!
  • 103 outlander

    12 8 Отговор

    До коментар #100 от "Иван Господинов":

    Остава сега да кажеш колко самолетоносача потънаха в бой. А, да, руския едва не потъна и то не в бой. Отделен въпрос е, че от него се приводниха 3-4 летящи щайги, които още пазят подводната граница на Сирия. Да не пропускаме и потъналата подводница, от която можеха да бъдат спасени морячетата, но, не, тя секретна била. Бах тая потънала секретност! Да споменем ли и десетките паднали самолети и хеликоптери в рамките на 2 години, които си падаха самички без даже някой да ги е целил с прашка? Сещам се и за някакъв военен хор, който още пее на рибите и русалките на дъното на Черно море. За още трагедии без да са се случили по време на война да споменавам ли? Ебаси великата и непобедима съвеЦка армия бе!

    Коментиран от #111

  • 104 Великан

    10 10 Отговор

    До коментар #31 от "русия е джудже":

    Русия е джудже единствено в болните ви мозъци. Да не се налага, но и пеша ще стигнат където трябва. Така, както стигнаха до Берлин!

    Коментиран от #105, #109

  • 105 Ford Prefect

    13 8 Отговор

    До коментар #104 от "Великан":

    Да, стигнаха. Ама добре че бяха армиите на САЩ и съюзниците им от другата страна.
  • 106 Russian КЛОУНАДА

    11 3 Отговор
    Имат мераци, нямат възможности.
  • 107 бравус

    13 3 Отговор
    едно време викаха на Вартбурга "Пръдливият Ханс". Как трябва да казват на Кузя - "Вонящият Серьожа"?
  • 108 Некойси

    5 7 Отговор
    На руснаците не им трябват самолетоносачи, защото не те, а американците са тези които в последните 30 г. са подпалили половината свят! Големите демократи...А ние българите сме техни съюзници...Урааааа
  • 109 Голем смях

    13 6 Отговор

    До коментар #104 от "Великан":

    Стигнаха до Берлин и си тръгнаха както от Афганистан.Само дето отърваха боя.И къде е малка Германия сега-с територия на две Българии и къде е най-голямата в света, една шеста от територията на земята,най богатата на нефт,газ,природни богатства със 140 млн. население....Къде и кой им пречи да са поне сред десетте най-проспериращи държави в света?Кой им пречи да влязат във 21 век,а не да стоят десетки години след развитите държави.Бил съм в СССР и Русия.Мога да твърдя ,че руската мизерия е посевместна и сравнима може би с най-дивашките държави в Африка.Просто населението обитаващо тази огромна територия не става за нищо.А не на последно място и тези които ги управляват и ограбват.

    Коментиран от #110, #116, #117

  • 110 Гост

    9 4 Отговор

    До коментар #109 от "Голем смях":

    Най точния коментар на реалността. БРАВО.
  • 111 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #103 от "outlander":

    Ха ха ха, велика но само в болните мозъци на русофилите.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Лъжльо,

    4 8 Отговор

    До коментар #109 от "Голем смях":

    Я виж, първо, тукашната мизерия и мърлява кочина, пък след това съскай за другите народи и държави, злобар ниеден
  • 117 Всички маймуни

    3 4 Отговор

    До коментар #109 от "Голем смях":

    От известно време се чуват слухове за някакви икономически санкции срещу Русия. Дали някой им пречи ли? Всички им пречат защото шубето е голямо ... Силните на деня нямат интерес света да е многополюсен.
  • 118 Гост

    5 6 Отговор
    "Рубладжийче", пак започна да коментираш и да си отговаряш под различни никове ! С тази разклатена джендър-психика , изглеждаш жалък !
  • 119 Цар Вул

    4 11 Отговор
    Има само един въпрос към американозадниколизачите:Абе тая МКС със какви ракети и кораби се зарежда откакто е започнала да съществува?
    Отговор не искам,защото всички го знаят!!!А китайците показаха ли
    хамериканското знаме останало на Луната???Или някой от техните джипове/т.н.луноходи/!Май нещо ми се губят такива артефакти!!!Поне хората като изкачват Еверест оставят там знамена и други вещи и другите ги намират!А китайците намериха ЕДНО ГОЛЯМО ХАМЕРИКАНСКО НИЩО!!!!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    добра новина.дано го поукрепят щото е възможно да потъне всеки момент и да предизвика огромна екокатастрофа.
  • 122 БУАХАХАХАХХАХАА

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "outlander":

    абе другарю, абе ти си като милицинер гледал една дузина холивудски филми.Ама всичко на филм. в реалността това дето си писале просто виц.Ще ги умориш тия руснаци от смях бе.То ако американците имаха нещо реално /не на филм/ досега да са взели някъде преимущество, а те завалийте си призвнават че даже 3/4 от самолетите им дето са от миналият век не могат да вдигнат, а ракетните им нападателни оотбрранителни сиестеми датират от 1960г.
  • 123 Да да

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "По байтошево време":

    Самолетонлсача е Стелт технология! От пушека никой не може да го види :) А тия с руските подводници да си спомнят Курск! Русия е загубила повече бойна техника от дефекти и инциденти,отколкото в битка! Трагедия! Но при МРЗ 250 лв.мисля че е нормално!
  • 124 Да да

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Стефан":

    Само да отбележа че миналата година СпейсХ е извела повече ракети от Русия в космоса! За инфо,това е частна фирма,собственлст на убиеца на петролни държави ,евреина Мъск!
  • 125 Политолог

    4 1 Отговор
    Боже, колко са глупави и продажни българските социалисти /комунисти/ и клакьори на Путин.
    СССР не можа да победи във воината Афганистан, изостанала със 100 години....
  • 126 специалист

    1 3 Отговор
    Вместо да го ремонтират по добре е да направят с тези пари нови ракети. С ракети е по безопасно и по практично всичко в голям радиус на действие да бъде направено на лютика...
  • 127 Доналд Тръмп

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ахмадинеджад":

    Може, ама трябва само те да имат 20 ядрени глави!!!!!
  • 128 руский кенеф

    4 1 Отговор
    Що пуши тъй, тая котора, да не се запалил. Как приземяват самолетите в тая обстановка си нямам идея, горките летци.
    Явно двигателят е за основен ремонт.
  • 129 123

    0 0 Отговор
    То па един самолетоносач...мани, мани, по-добре без него
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания