3 Май, 2018 18:14 9 095 3

Къде е Мадлен? Загадъчната история на най-издирваното момиченце в света

  • маделин маккейн-
  • издирвана-
  • момиче-
  • изчезна-
  • мистерия-
  • отвличане-
  • семейство-
  • ваканция-
  • португалия-
  • британско семейство

4-годишната Мадлен Маккейн изчезва безследно по време на ваканция от хотел в Португалия

Мадлен Маккейн е най-издирваното момиченце в целия свят. Трагедията с малкото дете се е разиграла в Португалия на 3 май 2007 година.

4-годишното момиченце от графство Лестършър изчезва внезапно по време на почивка с родителите си Кейт и Хари Маккейн в курортно селище на брега на Атлантическия океан.

Издирването й продължава и днес.

През цялото това време изникват нови и нови теории, свързани с мистериозното й изчезване. Изчезването Във фаталния 3 май, в хотел Praia Luz, Кейт и Хари дали на Мадлен и другите си две деца — близнаците Шон и Амели — мляко и бисквити, сложили ги да спят около 20:30 часа и заедно с приятели отишли на ресторант.

На всеки половин час отскачали до хотелската си стая номер 5А, за да проверяват децата.

Около 22:00 часа Кейт за пореден път влязла в хотелската стая. Тя видяла, че близнаците спят в креватчетата си, но леглото на Мадлен било празно. Прозорецът на стаята зеел отворен.

Майката претърсила всяко ъгълче на стаята, след това направила същото и в двора на хотела. Когато не открила и следа от дъщеря си, се обадила на мъжа си и му разказала всичко. Тя се свързала и с работещата в хотела детегледачка — Шарлът Пенингтън, а приятелите на семейство Маккейн се погрижили за близнаците.

Според показанията на бавачката, на 3 май тя се занимавала с деца до 22 часа. Именно тогава било взето и последното й поверено хлапе. Тя твърди, че е била на местопроизшествието след пет минути и че близнаците вече ги е нямало.

Медиите обаче отбелязват, че едва ли децата могат да бъдат взети за такова кратко време. В думите на бавачката има и друго несъответствие, тъй като при пристигането на полицаите близнаците са спели в креватчетата си.

Шарлът казала, че първото, което е чула от майката на децата, било: "Те са я взели, те са я отвели!", тъй като разтревожената майка предположила, че детето й е отвлечено.

Въпреки това Кейт твърди, че единствените думи, които е произнесла, са: "Мадлен е изчезнала!". Полицията е пристигнала в хотела около полунощ. Първото позвъняване е получено около 22:14 — 22:15 часа. Детето така и не е открито.

Другите показания и какво още е известно Доктор Олдфилд твърди, че е ходел до прозореца, за да чуе децата — това се е случило между 21:30 и 21:45 часа. По думите му, през прозореца се виждало само леглото на близнаците. В мрежата обаче твърдят, че през прозореца е имало добра видимост само към леглото на Мадлен.

Бавачката е казала пред полицията, че районът е опасен и всички нейни колежки били предупредени за наличие на изнасилвачи.

С ключ се заключвала само главната врата на стаята, която при завръщането на майката, както тя твърди, е била отворена.

От truecrime.guru отбелязват, че обикновено ключове от подобен тип се използват, за да затварят помещения, в които няма материални ценности. В хотела е имало по 4 ключа от всяка стая.

Балконската врата, по думите на семейство Маккейн, била затворена. Апартаментът се намирал на първия етаж.

Любимата играчка на момиченцето е лежала на леглото.

Следи от взлом не са открити. Щорите на стаята са били пуснати наполовина.

В деня на изчезването Мадлен била облечена с розова пижамка. Момиченцето било високо около 90 см., със светла коса и сини очи.

Две от полицейските кучета, които са включени в издирването й, тръгнали по пътеката, която води към зоната за отдих, спрели до стълба на паркинга и загубили следата. Издирването с кучетата продължили няколко дни.

Версиите

1. Момиченцето е излязло само, загубило се е, загинало е или е било отвлечено.

2. Родителите случайно са убили детенцето си и са се опитали да скрият тялото му. Изказани са предположения и за това, че преди да заспи, Мадлен е взела сънотворни и че в наетия от родителите автомобил 25 дни след изчезването на детето е открита кръв. След това обаче полицията, според някои данни, е опровергала версията.

По данни на truecrime.guru обаче, полицейските кучета са надушили миризма на кръв по играчката на момиченцето, зад дивана в гостната, до гардероба, от външната страна на прозореца и по някои дрехи на майката. Същата миризма е усетена от кучетата и в багажника на наетия автомобил. Родителите от своя страна са съобщили пред полицията, че често на Мадлен й течала кръв от носа.

Интересен факт е, че момиченцето е заченато след ин витро оплождане, но когато португалската полиция е изискала медицинските картони на родителите от английските власти, не е получила никакви данни за ин витро процедури, както и информация за състоянието на родителите. Медиите твърдят също, че по време на разпитите родителите са се държали странно.

3. Детето е отвлечено от педофили с цел откуп. Туристката Джейн Танър твърди, че във въпросната вечер около 22:15 часа е видяла близо до стаята на семейство Маккейн непознат мъж, който да носи на ръце детенце по пижама, но в този момент не отдала голямо значение на видяното.

Полицията имала и заподозрян за похищението — португалец на име Робърт Мурат (с руски произход). Бавачката твърдяла, че го е видяла около 22:30 часа. По-късно обаче полицията сваля обвиненията срещу него.

И до момента нищо не е ясно

За разследването на случая са похарчени милиони от парите на британския данъкоплатец. Родителите на Мадлен вярват, че тя е жива и продължават да я търсят с помощта на различни частни детективи. През март тази година бавачката на момичето даде интервю, в което подробно разказва за фаталния 3 май и за това как бащата е търсил момченцето си под всяка кола. А в мрежата се появи снимка, която показва как изглеждала Мадлен към днешна дата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    4 1 Отговор
    1001 нощ
  • 2 656

    26 1 Отговор
    Така става когато родителите зарязват децата си, за да си гледат кефа. Не дай Боже никому да се случи
  • 3 Адвокат

    1 3 Отговор
    То е такива Дет неси знаят парите вече откачътт и децата им виждат че живот няма със такива родители и край някоя голема мафия я отвлекли и край на всичко и години наред дая търсят край на всичко казано