Last news in Fakti

4 Май, 2018 09:57 999 0

Атлетико Мадрид надхитри Арсенал

  • атлетико мадрид-
  • арсенал-
  • финал-
  • лига европа-
  • диего коста-
  • гризман

Испанците са на финал след 1:0 в реванша

Атлетико Мадрид победи гостуващия Арсенал с 1:0 на своя "Уанда Метрополитано" в реванш от полуфиналите на Лига Европа и с общ резултат 2:1 се класира за финала на турнира. Първата среща в Лондон завърши при резултат 1:1. Това бе мач №250 за Арсен Венгер и последен за него начело на "топчиите" в евротурнирите. Френският специалист така и не успя да спечели трофей с "артилеристите" в Европа за 22 години и приключва кариерата си в клуба с три шампионски титли във Висшата лига (1998, 2002 и 2004) и седем купи на страната (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015 и 2017).

„Дюшекчиите” бяха по-активни в началните минути, а в 6-ата Диего Коста отправи първия опасен удар от малък ъгъл, но топката мина над вратата. Малко след това капитанът на гостите Лоран Косчелни се контузи. Френският национал се подхлъзна и без чужда намеса падна на тревата, изпивайки неописуема болка. Централният защитник на „топчиите” бе изнесен на носилка и заменен от Калъм Чембърс.

Постепенно „артилеристите” изнесоха играта в предни позиции, но не застрашаваха сериозно вратата на Ян Облак. В 28-ата минута Диего Годин изби топката при остро центриране на Месут Йозил. След още десет минути игра Коке от домакините шутира силно и топката премина близо до гредата, а малко след това и Антоан Гризман не намери целта, пише "Блиц".

В добавеното време на първата част Атлетико организира бърза атака и Гризман изведе чудесно Диего Коста (45+2), който прехвърли Давид Оспина за 1:0.

В началото на втората част Йозил имаше шанс да изравни, но в последния момент топката му бе избита. В 59-ата минута Гризман шутира неточно от пряк свободен удар, а четири минути след това Ян Облак спаси изстрел на Джака.

В 67-ата минута Диего Коста комбинира с Гризман и французинът шутира, но защитник блокира удара, а Оспина хвана топката. Появилият се като резерва за гостите Мхитарян отправи опасен удар в 71-ата минута, но кълбото мина на сантиметри от гредата. В 83-ата минута Диего Коста бе заменен от Фернандо Торес, който записа последно участие с екипа на Атлетико в евротурнирите. Хлапето имаше шанс дори да се разпише, но Оспина отрази удара му.

В крайна сметка домакините спечелиха минимално и се класираха за финала в Лион на 16 май. Тимът от Мадрид вече е печелил трофея през 2010 и 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА