4 Май, 2018 13:23 2 664 2

Българка стана Мис Еко Европа 2018

  • мис-
  • българия-
  • мис българия-
  • мис еко европа-
  • екология-
  • екологично

Лина Картър е родена у нас, а родителите ѝ са виетнамци

Международния конкурс Miss Eco International 2018 се проведе за четвърта поредна година. 53 красавици представиха своите държави на конкурса. Финалната гала вечер се състоя в операта в Кайро.

Конкурсът цели да се повиши осведомеността на хората чрез темата "Икономика и околна среда".

Основната цел на красивото състезание е да се промотира екотуризмът в целия свят и да се насърчи принципът на съгласие, че ще спасим екологично нашата планета под мотото "КРАСОТА ЗА КАУЗА".

Тя също е свързана с концепцията за кралица на красотата, но само като идея да използваме красотата, за да предадем посланието си, за да запазим планетата в безопасност.

Претендентките се оценяват на много нива, като например интервютата, където независими съдии задават въпроси, за да определят техните възгледи, дейността на участничката (отражение в благотворителни каузи, общественополезна дейност, нейното лично послание), ролята на жените в икономиката и околната среда и как тя планира да продължи, независимо от резултатите в конкурса.

По покана на организаторите в Египет по време на цялото събитие заедно с нашата участничка беше и представителя на националния директор - юристката Мадлена Иванова, Лейди България.

България бе представена от Лина Картър, на 18 г., която през 2017 г. спечели националния конкурс Лейди България. Интересно за нея е, че родителите ѝ са виетнамци, но тя е родена и живее в България и е студентка специалност "Връзки с обществеността" в Нов Български Университет.

ЕКО Костюмът на Лина е изработен изцяло от истински парашут и рециклирани платове, материалите са от българската дизайнерка Axel Hardy.

Българската кандидатка грабна журито с изпълнението си на вечерта на талантите и се класира в топ 15 на най-талантливите девойки. Дизайнер на официалните ѝ рокли е Стоян Радичев.

Във финалната вечер претендентките дефилираха и в национални костюми.

За перфектното представяне на българката допринесе и лесното ѝ общуване на английски език с останалите участнички, като допълнителни подаръци тя получи от Мис Венецуела и Мис Панама като знак за приятелство.

Победителка в конкурса е Синтия Томала от Филипините, а нашето момиче при огромната конкуренция на 53 красавици се сдоби с приза Miss Eco Europe 2018.

Според световният сайт за най-големите конкурси за красота Missosolodgy това е най-добрият български кандидат от доста време, като Лина е на 4-то място по вот в интернет, а нейните снимки са едни от най-харесваните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русчуклия

    9 6 Отговор
    В цяла България една българка не можахте ли да намерите?
  • 2 българин

    0 0 Отговор
    жената е роден а в Русия, рускиня е :)