Last news in Fakti

7 Май, 2018 14:27 2 498 2

Вижте най-богатите писатели в света

  • богат-
  • писател-
  • поет-
  • литература-
  • пауло коелю-
  • джоан роулинг-
  • стивън кинг

Ето кой оглавява класациите за най-заможен писател в световен мащаб

Толкова много хора по цял свят мечтаят да станат известни писатели, но малко са тези, които успяват да преборят жестоката конкуренция, както и условията в този бранш.

Следващите девет писатели обаче са успели и са извоювали сърцата на читателите по света.

Според данни на Money Inc, цитирани от expert.bg, тези девет човека са и най-богатите в своята професия. Книгите им са продадени в милиони екзепляри, много от тях са и филмирани. Никак не е малък хонорара, който получават за авторските права.

Не е учудващо, че на първо място се нарежда авторката на поредицата "Хари Потър" Джоан Роулинг, която спечели доста и от пиесата, която написа за героите. От години тя не е мръднала от челната позиция, а много хора дори са учудени от факта, че жена заема първото място в литературата.

Втори пък е доайенът в криминалния жанр Джеймс Патерсън. Кралят на ужасите Стивън Кинг също не е пропуснат, както и любимката на много дами Даниел Стийл.

Ето така изглежда топ 9 на най-заможните писатели.

9. Джон Гришам - 300 млн. долара

8. Барбара Тейлър Брадфорд - 300 млн. долара

7. Нора Робъртс - 370 млн. долара

6. Даниел Стийл - 385 млн. долара

5. Стивън Кинг - 400 млн. долара

4. Пауло Коелю - 500 млн. долара

3. Канди Спелинг - 600 млн. долара (важно е да се уточни, че макар да е писателка, Спелинг е и богата наследница и предприемач, така че не целият ѝ капитал е от продажби на книги)

2. Джеймс Патерсън - 750 млн. долара

1. Джоан Роулинг - 1 млрд. долара


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    11 4 Отговор
    Точно тая плагиатка Джуан Роулин която е крала от произведения на Тери Пратчет и Роджър Зелазни изобщо не искам и да я чувам! Прави си компилации и после ми се предствя за автор!
  • 2 Хомофоб

    10 0 Отговор
    Абе къде пропуснаха нашият Калинчо?