Last news in Fakti

10 Май, 2018 09:48 2 048 3

Замесиха името на Бриджит Макрон в козметичен скандал

  • бриджит макрон-
  • франция-
  • скандал-
  • президент-
  • козметика

Измамници използвали името на първата дама

Замесиха името на Бриджит Макрон в козметичен скандал - 1
Снимка: БТА/ AP

Името на Бриджит Макрон, първата дама на Франция, беше замесено в измама с козметика. Производител на крем против бръчки успя да заблуди французите, че 65-годишната първа дама на Франция редовно използва техния продукт и дори е станала негово лице.

Истината е, че Бриджит няма нищо общо с крема, пише френското издание „Local”. Това обаче не е попречило много французойки да се заблудят и да го закупят с надеждата, че той ще подейства и на тях толкова благотворно, колкото на нея, предаде Нова телевизия.

Онлайн измамата започнала с новини за крема във фалшиви уебсайтове. Статиите разказвали за „успеха на козметичната компания на първата дама” и за факта, че „кремът, който тя използва, ще промени грижата за кожата завинаги”. Към новините, разбира се, имало и реклами на фирмата-производител. Според тях сред клиентките им са и Мишел Обама и Карла Бруни.

В началото изглеждало, че пробата на козметичното чудо ще струва 4 евро, но впоследствие се оказвало, че цената е 88 евро. След като научила за измамата, Бриджит задействала адвокатите си, които изискали свалянето на фалшивите реклами и статии. Това не е първият път, когато името на първата дама се използва за нечисти цели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    10 6 Отговор
    Не е ли по правилно да се каже първата баба на Франция?

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    А кво стана с първата баба на Русия, къде изчезна ?
  • 3 ......

    2 2 Отговор
    Уау, биг баба скендъл?
Новини по държави: