11 Май, 2018 13:55 48 407 85

Пистолетът на охраната на Путин

  • сердюков-
  • пистолет
Пистолетът на охраната на Путин - 1

С пистолетите на Сердюков (едноименния конструктор и бивш министър на отбраната на Русия) са въоръжени бойците от ФСО – личната охрана на Владимир Путин, които неотлъчно стоят до президента и го съпровождат в официалните му пътувания из целия свят. Смъртоносната сила на това компактно оръжие е толкова голяма, че на федералните служби за охрана (ФСО) е било забранено да вкарват на територията на САЩ пистолетите СПС. Щатите позволяват тогава на охраната да държи в себе си само по-слабо служебно оръжие.

СПС е безотказен в екстремни климатични условия: и в арктическия студ до -50°С, и в жеги с температури, достигащи +50°С, той е еднакво ефективен, пише Russia Beyond. Стрелец със средно равнище на подготовка при стрелба с този пистолет в серия от 10 изстрела показва добри резултати: на дистанция 25 м разсейването на изстрелите е едва 6,5 см, а на дистанция 100 м – 32 см. Пистолетът на Сердюков се появява през деветдесетте години на миналия век.

Характеристики:

Калибър: 9 мм
Патрон: 9х21 мм СП-10 или 9х21 мм СП-11, или 9х21 мм СП-12 или 9х21 мм СП-13
Тегло: 0,995 кг без пълнителя
Дължина на дулото: 120 мм
Прицелна далекобойност: 200 метра
Пълнител: отделящ се, пистолетен тип, с 18 патрона


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 atomic watch

    127 32 Отговор
    Давай народе, искам поне 100 коментари!! Българина разбира от политика, жени, футбол и оръжие - по много, по много, хехехехе ;)

    Коментиран от #56, #78

  • 2 The lens

    71 17 Отговор
    Нека лалането започне сега.
  • 3 Гост

    69 18 Отговор
    ''Разбира'' и от коли! Хахах😂
  • 4 Гост

    202 22 Отговор
    Пистолетът с екзотичното наименование „Гюрза“ (от гюрза - вид змия)Пистолетът се отличава с висока качество на отделните детайли. Предназначен е за продажба извън границите на Русия като ефективно средство за поразяване на живи цели в бронирани жилетки с I, II и III клас на защита (тип Ж-81, Ж-86-2), съответстващи на стандарта NILECJ-STD-0101.01 и MIL-С-44050, а така също на различни технически средства (автотранспорт, кабини и антени на радиолокационни системи, корпуси на ракети и др.п.) на дистанция до 100 м чрез употребата на специални боеприпаси.Пистолетът има голяма ефективна далекобойност-100 метра като на това разстояние поразява армейска каска, от 70-бронирана жилетка състояща се от 2 титанови пластини с дебелина 1,4 мм всяка и 30 слоя кевлар, а от 50 -стоманен лист с дебелина 4 мм. Подобни възмножности са непознати на повечето съвременни пистолети. Затова Американчетат не допускат този пистолет в САЩ,защото ги е старх ,че може да продупче почти всичко! Респективно всеки....

    Коментиран от #64, #80

  • 5 gundarata

    88 18 Отговор
    това е наи минималното което могът да покажат
  • 6 Бесен Язовец

    59 158 Отговор
    А бе, пистолет като пистолет, има и по лоши, има и по читави, но сега ще надойдат тука русуфилити и ще кажат, ми разбира, че пищова на путиновата охрана е най хубав и по хубав от него няма !
  • 7 onq s konq

    44 94 Отговор
    Статията си е една откровена реклама на руско оръжие,използвайки името на Путин.Кой го интересува с какви пистолети,автомати и бомби бе въоръжена ОХРАНАТА НА КЕНЕДИ,след като бе гръмнат от ЗНАЧИТЕЛНО РАЗСТОЯНИЕ С ПУШКА?И не само че въпросната охрана не успя да пробие жилетката на въпросния стрелец,но и до ден днешен той със не е установен със сигурност!
  • 8 Бесен Язовец

    168 40 Отговор
    номер 1е пищова в САЩ настръхват от страх като чуят за него! Отличен за стрелба по сороси и предатели на България!

    Коментиран от #79

  • 9 стоян

    85 73 Отговор
    Колата я видяхме пистолета и него останаха банските на Путин

    Коментиран от #44, #63, #83

  • 10 Иванов

    35 72 Отговор
    Леко барнато ТТ. Не знам откъде са го откраднали, но е велико оръжие.

    Коментиран от #69

  • 11 Гост

    36 10 Отговор
    🇷🇺👍🔫
  • 12 КОМУНИСТА

    96 40 Отговор
    ЗА СТАЛИНО ЗА РОДИНО с вас сме братушки
  • 13 Сталин

    73 115 Отговор
    Всичко руско е без аналогово . Самолетоносач който не върви сам и не могат излитат самолети от него, зенитни системи които не могат да свалят крилата ракета движеща се със скоростта на пътнически самолет, самолет 5то поколение който все още не е с предвидените двигатели и авионика но е "много по-добър" от аналога си 5-то поколение който оперира почти 20г. Та защо не и този "тунингован Макаров" да не е без аналогов и невероятен? Мисля , че скоро ще има самоубийства от директорските бордове на Зик Зауер, Хеклер и Кох , Валетер и Берета ХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #32, #84

  • 14 WCто

    60 49 Отговор
    Интересува ме тоалетната чиния на Путин?И дали му разрешават да ходи с нея в Америка,тъй като е много опасна!Изпуща отровни газове.
  • 15 Тъи

    55 65 Отговор
    Пълни глупости. Най обикновен пистолет. САЩ го забранили ?!?! Боже какво глупости.

    Коментиран от #25

  • 16 MT Гонтан

    48 51 Отговор
    Колата на Путин , пистолета на Путин , тва на Путин Онва на Путин , осрахте се вече . Постнете му и гащите , отпред жълти отзаде кафеви
  • 17 The TRAPPER

    51 13 Отговор
    Най-силния пищак е моя !!! Като целна комшийката от 3 метра я залепвам на стената като тапет.

    Коментиран от #49

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 1234578

    38 66 Отговор
    Руската рубла най-"стабилната" и най-евтина валута на света. Еdна руска рубла струва струва "само" 0,02 долар или 0,01 евро. Пиша това на моят Apple MacBook Pro, "мечтаейки си" следващита коментар да го пиша на моя нов "супер" руски лаптоп. В същото време си мечтая и моя "скапан" iPone да се превърне в последен модел руски мобилен телефон с 4-на камера отзат и 3-на отпред. А в гаража ми Мерцедеса ми да бъде заменен от руски "Кортеж". Иска ми се и да заменя 10 дневната си почивката в слънчевите Малдиви, с такава в непроходимия кален Сибир. Защото за мен няма по-хубаво и по-върховно от руското, каквото и да било то. "Мечтая си" също така нашият велик Министър Председател, но чак колкото Путин да изкара 4 пълни мандата в управлението на България. Като за целата нашият "по-незначителен" народ вземе пример от "великия" руски робски народ и го преизбере с 70% от гласувалите.

    Коментиран от #22, #82

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 русенец

    83 13 Отговор
    Видях само един грамотен коментар - №4 от " гост". Останалите пишете откровени глупости. Става дума за оръжие от което повечето писачи нямат понятие, не са виждали, пипали, още по малко да са стреляли с него. Какво значение има, че е руски? Ама най важното е да плюем.

    Коментиран от #57

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 нАКа47

    28 38 Отговор

    До коментар #15 от "Тъи":

    Представяш ли си? Те Пустинния орел не са забранили, че гърми като топ и е способен да спре кола в движение, а руското, копирано зле, недоразумение, са го забранили. Голям смях. И как си го представяте това малко отклонение на 100 метра с тази къса цев?!

    Коментиран от #26, #48

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 русенец

    21 15 Отговор
    Нека да допълня за специалистите по руски оръжия, нека проверят колко световни шампиони по сп. стрелба са спечелили титли с тоз 35.
  • 28 Logrus

    51 5 Отговор
    Всъщност това оръжие съчетава най-добрите качества на пистолетите Макаров и ТТ. Има висока скорост на куршума, съчетана с голяма пробивна сила, доста добра точност, а и повече от прилично спира нападателя. Полицията у нас не случайно не е с ТТ, а с Макаров - по-ниската скорост на куршума и по-голямото му тегло/площ са предимство, когато трябва да спреш някого, но от това страдат точността и далекобойността. ТТ е точно наопаки.
    СПС е съчетание и като бонус е с доста голям пълнител.
    И всички, които плюете руското - не всичко им е хубаво, но що се отнася до оръжия.....

    Коментиран от #38

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 русенец

    64 10 Отговор
    Защо ми слагате минуси, би хора? Просто за спорт, защото си нямате представа за какво пишете. НЯМА американски спортен пистолет постигнал успехите на Тоз 35. тренирал съм спортна стрелба 30 години и не съм виждал американски пищов в дисциплина свободен образец. Виж, ако е само да сме против Русия на всяка цена, то Вие задължително трябва да се насерете

    Коментиран от #33, #36, #76

  • 31 Гост

    19 3 Отговор
    Цена $ 2400 При покупка на два получавате третия безплатно . От братя Гуляеви ( Куба)
  • 32 Голям праз

    4 11 Отговор

    До коментар #13 от "Сталин":

    Ми нищо ново , те и англичаните твърдят, че първият самолет с реактивен двигател е техен.
    Нищо, че е само макет и никога не е летял.
    Същото е и с щайгите пето поколение, независимо чие производство са.
  • 33 П.С.П.

    24 1 Отговор

    До коментар #30 от "русенец":

    Колега,не ядосвай се..част от пишещите тук само ръчкат кошера и после се забавляват на реакциите,които предизвикват..други спорят заради спора,но не вдяват за какво иде реч..рядко срещам обективни,сериозни,свестни коментари..поздравления на теб и колегата с №4.

    Коментиран от #51

  • 34 Хайтата

    9 10 Отговор
    От време оно по нашите земи живеят русофили и русофоби, българи нема!
  • 35 асен

    11 26 Отговор
    ИМАМ ГЛОК 19 - 9Х19.С ПАТРОНИ L7A1 Скорост 410мс 700 джаула.Не смятам че тая бангия тежаща 1.3 килограма е по силна.

    Коментиран от #66

  • 36 223

    15 20 Отговор

    До коментар #30 от "русенец":

    Къде от 9 мм - най-страшния пистолет отиде на .22 калибър. Това, че 30 години си стрелял с този пистолет говори, че клуба ти не е имал пари. Ако ми кажеш един успял състезател с ТОЗ -35, независимо коя модификация ще призная, че си тренирал 30 години. Като се правите на велики и лъжете на едро, едва ли ще ви вдигнат хонорарите от руското посолство. Кой тренира спортна стрелба 30 години бе ?

    Коментиран от #65, #75

  • 37 П.С.П.

    10 2 Отговор
    Това не беше ли и оръжието на Иван Данко,от филма ”Червена Топлина” с Арнолд ..ако не греша де..

    Коментиран от #50

  • 38 Гого

    3 10 Отговор

    До коментар #28 от "Logrus":

    Е па ти. Кой от двата, дето ги изреди - ТТ и ПМ са руски ? Почнете да гледате какво пишете.
  • 39 рио

    19 1 Отговор
    Не разбирам, какво е това мерене на сила и защо трябва да има хора , които са уж българи с нарицателни , като фоби и фили ? Направили , хората - добре , направили . Другите направили нещо по-добро ами могат правят ?! Какво е това войнство не знам , явно е модерно ......

    Коментиран от #58

  • 40 стоян георгиев

    11 24 Отговор
    поредната руска смехория.много хубав бил пистолета и го нослела охраната на путин!!!!голям праз !!!!интересно що русия купува за спецчастите си постоянно западни пистолети ,като то е толкова хубав?
  • 41 Димитров

    8 20 Отговор
    ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ----Б.у. Министър Сердюков е бивш директор на мебелен магазин и от тази компетентна корупционна схема докара ЛилиПутинските стражари в жопу
  • 42 Спец

    7 15 Отговор
    Може да стреля добре, ама е грозен като за два.
  • 43 Generalissimo FRANCO

    13 19 Отговор
    Интересно ми е ще доживея ли до време, когатo " Cердюков et Cie" ще смаят света с лекарство против рака, свръхкомпютър, електромобил....или поне велосипед с тегло под 5 kg..... Къде останаха обещаните "сияйните върхове на Комунизма" ?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тулски токалев

    11 2 Отговор
    ТТ'то е по мощно, и то дупчи всичко. АМА Е ГОЛЯМА ЮТИЯ БЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 46 Мигел

    10 9 Отговор
    Поредната рекламна статия!Който разбира и се интересува,може да прочете и да разбере истината!В Ютюб е пълно с РУСКИ клипове на бивши и настоящи омоновци,спецназовци и идр. и всички разказват какъв БОКЛУК е този пистолет,в момента около 60% от Руските спец. части като рос. гвардия например се отказват от служебните си пистолети Грюза и си купуват Глок и Хеклер.Няма да навлизам в подробности който го интересува може да намери инфо,само ще ви кажа ,че два завода произвеждат този пистолет и пълнителите на различните заводи НЕ СА ВЗАИМНО ЗАМЕНИМИ!Що за простотия-един и същ пистолет с два модела пълнители!
  • 47 Француза

    18 3 Отговор
    Чета и си мисля че тези мутри който никога не са държали оръжие във ръцете си.
    Пистолетите на Путинската охрана е много лек и удобен за стрелба.Със голяма точност и далекобойност.Като мразите Путина не мразете изобретателите и руският мужик .A охраната на Путин е от руски мужики и оръжието е безупречно.
  • 48 Гост

    7 9 Отговор

    До коментар #25 от "нАКа47":

    Точно защото стреля като топ е неефективно след два патрона не ножеш уцели нищо а и да не забравяме че има само седем(само споделям)
  • 49 Сталин

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "The TRAPPER":

    Само хвалк000000
  • 50 bravo 6

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "П.С.П.":

    Грешиш ((((;
  • 51 Ок666

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "П.С.П.":

    Трудно изливания словесен бълвоч маже да се определи като коментар. Повечето "коментиращи" дори не се интересуват от темата , това просто им е поле за лична изява.
  • 52 СПС

    12 4 Отговор
    До #13 : Товарищ Сталин, изписвайте ги правилно тия оръжия - Зиг Зауер, Валтер!
    А това руско чифте е наистина уникално - мощно, точно и здраво! Евала на братушките!
  • 53 кольо

    15 0 Отговор
    ако беше с 240 патрона и пробива тикви го зимах...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 бял

    6 12 Отговор
    Стига за тия руски боклуци , топла вода има много преди тях!
  • 56 диди

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "atomic watch":

    Ти разбираш от картофи
  • 57 Декокър

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "русенец":

    Прав си, аман от плюене.
    Явно наистина се плаща за тролене против Русия.
  • 58 Хикс игрек

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "рио":

    Комплекси избиват с малките чушлета...
  • 59 крюшо

    3 1 Отговор
    добър коментар 1, а оня Барабата ,не знае ли, че най добрия стрелец е БОГ! 3 гюбрета с телефоните щракат,за друго и не стават!
  • 60 гост

    1 2 Отговор
    с какво ти е напълнила устата , комшийката ! мислиш, че айчето ще те защити от мръсотиите ти! закачалката е мъж! и не виждаш на всичко отгоре!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Народ

    5 2 Отговор
    Не ни занимавайте с глупости, ами кажете кой измисли поредната афера с пенсиите !!!! Значи тези, които взимат големите пенсии, ще им станат още по- големи !!!! А другите, какво ще правят с 150-200 лева пенсия ???? Къде е справедливостта ???? Хората от номенклатурата пак ще са облагодетелствани !!! Увеличете ниските пенсии!!! Изроди управляват държавата!!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Kcaniba

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Добър коментар колега!!
    Добър пистолет!!
  • 65 русенец

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "223":

    Кой тренира спортна стрелба 30 години бе ?
    Отговарям: Таню Киряков, Eмил Милев, Денчо Денев, Любчо Дяков, Иван Мандов, мога да изброя и още. За тоз 35 си намери сам информация и си я прочети.
  • 66 ТОА ГЛОК ПРИ -50 КЪК ША СА ЧУВСТВА

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "асен":

    ИЛИ ША ГО ДЪРЖИШ В ГАЩИТЕ СИ НА ТОПЛО.
  • 67 Ефтини сензации

    4 6 Отговор
    Жаба, жабурана 100 мужици хвана, бързо на брега ги струпа. Сготви вкусна сууупа!
  • 68 гост

    2 4 Отговор
    калпавия с детту! благодарни на ... цял живот! че иначе щяха да мерят пътищата с мужиците !
  • 69 Аватар

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иванов":

    Иванов, когато става въпрос за оръжие, всички крадът ОТ руснаците ,не обратното:)))
  • 70 Полуидиот

    3 2 Отговор
    Само бедни идиоти пишат по форумите!
  • 71 Р С

    3 1 Отговор
    На кой да вярвам ? вижте https://money.bg/inovations/dyado-makarov-zashto-rusiya-30-godini-ne-mozhe-da-zameni-ostareliya-pistolet.html
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Р С

    2 10 Отговор
    Да не забравяме че Шмайсер създаде за Сталин автомат Калашников на база на неговата карабина, произвеждана за Хитлер http://www.extremecentrepoint.com/archives/5312
  • 74 Сам Колт

    5 13 Отговор
    Прилича на лошо копие Хеклер и Кох. С тези размери не може да има мощността на "Магнум".
    Русия е изостанала държава и не може да направи нищо хубаво.
    Всички задунайци сте национални предателите. В Евразийския СССР ще станете колхозници и ще работите за руските олигарси.

    Коментиран от #77

  • 75 Иво

    1 5 Отговор

    До коментар #36 от "223":

    Те тук си прав
  • 76 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "русенец":

    👍👍👍👍👍🇷🇺
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "atomic watch":

    На път сте да постигнете желаните от Вас 100 коментара ! Браво .
  • 79 Гостъ

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Съответно и срещу побъркани необразовани луди - русофили .
  • 80 арджентата

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    На това се казва компетентен отговор! Много по-точна и изчерпателна информация от самата статията. Благодаря!
  • 81 Кокошката

    4 0 Отговор
    Грешка.Използва се и в Спецназ.
  • 82 Стефан

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "1234578":

    Евала баце, голям мечтател си. Опазил ни господ.
  • 83 Колю

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян":

    А пълнежа на банските не искаш ли?
  • 84 До "Сталин" :

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сталин":

    Пиши поне правилно - "Зиг Зауер", "Валтер"! Руските оръжия нямат аналог!
  • 85 1944

    2 2 Отговор
    безаналогов и вероятно хиперзвуков. и лазерен.