Израел спечели "Евровизия“, България е на 14-о място (ВИДЕО)

13 Май, 2018 08:17
21 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1806
Автор: Венцислав Михайлов

Песента Toy на израелската певица Нета спечели тазгодишното издание на Евровизия. На второ място се класира кипърската представителка Елени Фурейра с парчето Fuego, а на трето - Сийзър Сампсън от Австрия с Nobody But You.

Кипърката Елени Фурейра направи страхотно шоу и на финала.

Нета извоюва четвъртата победа за Израел на Евровизия. Досега страната е печелила конкурса през 1978 г., през 1979 г. Третата победа е за песента "Дива" на Дана Интернешънъл от 1998 г.

Нета се сочеше за фаворитка от всички букмейкъри. Основната тема на парчето е равенството на жените - проблем, който придоби особена значимост след скандалите в Холивуд.

Българските представители в престижния международен песенен конкурс – формацията Eqiunox, се нареди на 14- о място във финалното класиране. Петимата изпълнители в нея Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов – JJ, Трей Кембъл и Джони Манюел, излязоха 18-и на сцената и изпълниха безпогрешно песента си Bones. Въпреки силните овации и подкрепата и в залата, и от зрителите, те не успяха да се наредят в челната тройка.