Last news in Fakti

14 Май, 2018 10:28 9 691 56

Илон Мъск показа тунела под Лос Анджелис

  • boring company-
  • илон мъск-
  • hyperloop-
  • лос анджелис-
  • тунел

Шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск публикува в Instagram видео от първия тунел, който неговата Boring Company копае под Лос Анджелис. Съоръжението е изпитателно, но е първият изграден участък от бъдещата мрежа от електрически автобуси, които ще обслужват най-големия град в Калифорния.

Първоначалната идея на Мъск бе в тунелите да се движат електрически капсули, превозващи автомобили. Концепцията обаче претърпя промени и в момента Boring Company разработва нов тип обществен транспорт, който може да превозва пътници със скорост над 200 км/ч.

Мъск не се е отказал и от Hyperloop - пътническите влакове, които ще се движат във вакуумни тръби със скорост до 1 200 км/ч. Те ще могат да изминават разстоянието от 600 км между Лос Анджелис и Сан Франциско за 30 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    18 21 Отговор
    И каква е разликата между това и метрото? Много приказки, много ала-бала накрая още 1 метро направи Мъск. Типично по американски - много приказки за нищо.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 НАП

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ми разликата в това, е че е по- евтино съоръжение отколкото метрото. Няма мотриси, релси, високоволтови магистрали с голям ампераж... На това отгоре после лесно може да преоборудва тръбата в бъдещ проект за каквото му дойде на ум.

    Прави впечатление обаче че тръбата е с малък диаметър! Както се вижда от записа тръбата в диаметър не надхвърля много човешкият ръст

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Зорлем

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "НАП":

    "Няма мотриси, релси, високоволтови магистрали с голям ампераж..."

    И как точно ще се движат вътре капсулите, или каквото там ги наричат? Ще "плуват" във вакуума? Или ще се въртят педали?

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Име (като гост):

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: нов тип обществен транспорт, който може да превозва пътници със скорост над 200 км/ч.
  • 5 НАП

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зорлем":

    Напикано е! Автобус!
    Вероятно ще ползва платформата от електрическият камион за да направи автобус. Така ще продава здраво електрички хем за общественият транспорт, хем за бизнеса и потребителя. Ще има голям обем производство и следователно ниска себестойност.

    Коментиран от #8

  • 6 омъскаряване

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "НАП":

    При Мъск нищо не е евтино !!! Дори Зукърбърк го заболя коремчето, когато Мъск му взриви сателитчето и мечтите за милиони да не говорим пък за екоджендърите набутали се с много пари да карат и чакат теслички !
  • 7 Антиелектрика

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Зорлем":

    Намерил си кой да питаш - многониковия трол.
    Нали прочете какво ти е отговорил - НАПИКАНО Е
    Бухахахахаха
  • 8 Зорлем

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "НАП":

    А..а..а, значи Мъск този път не е открил метрото, а само "тунелът"?! Браво! Молодец, така да се каже! Хайрлия да е - таз година тунел, догодина релси и ток в него.

    Обаче, ей, друго си е като ти махнат кюфтетата от очите, да му се невиди. Ако не те светне Мъск как става тая работа с тунелите, има да си копаш като простите швейцарци, австрийци и италианци през Алпите докато ти окапят ушите и бял ден няма да видиш.

    Пък ето човекът им показва как се прави - копаеш километър-два с диаметър към 2-2,5м, пускаш вътре електрически автобус (вероятно кръгъл?!), който вдига 200км/ч и готово. Чиста работа ти казвам, няма шест-пет!
  • 9 Многоников

    5 4 Отговор
    Както винаги, дежурните хейтъри пак не разбрали, но вече мразят и злословят!
    https://www.youtube.com/watch?v=3KA49L_e2LI

    Хайде изгледайте клипа и намерете десетте разлики с метрото, а ако сте толкова тъпи на колкото се правите, опитайте да прекосите София в час пик, като си качите автомобила в метрото. Успех!

    Коментиран от #10

  • 10 Зорлем

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Многоников":

    Ама то това няква анимация, бе младеж. Едно време на това му викахме "научна фантастика" и се пишеха книги по темата. Сега явно е модерно да е компютърна анимация и да се нарича "визия", но по същество е същото.

    А, и за да не се отклоняваме, НАП-аджията се пънеше, че не било подземна железница, защото нямало да има релси и кабели, а подземен автобусен транспорт. Вземете се уточнете какво ще е, че то това да прокопаеш десетки и стотици километри тунел, не е като да копаеш в пясъка на плажа.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Антиелектрика

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Зорлем":

    Защо ли няма да си признае, че НАП и Многоников е един и същ.
    НАПИКАНО е - бухахахахаха

    А и от спирка до спирка с 200 км/ч - Мале, голяма работа ще е.

    Коментиран от #12

  • 12 Многоников

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Антиелектрика":

    Предвид факта че съм давал подобен линк преди година, дали пък ще се объркам че някой ще пуска автобуси в тези тунели?

    Предвид, че съвсем наскоро спорихме каква е разликата между капсула и влак, разбирам че ти е трудно да разбереш някои неща понякога дори невъзможно. Капсулата има само две спирки начална и крайна. Началната е тази на която се качваш, а крайната ти си я избираш, това да не ти е маршрутка или влак, че да се возиш по точно определен маршрут. Мрежата ще е на 30 нива с хиляди точки НАД ЗЕМЯТА и няма да има метростанции. Приликата с метрото е точно толкова голяма колкото и с Къртицата. Единствената прилика между трите е, че се движат под земята в тунели.

    Коментиран от #14

  • 13 Многоников

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Зорлем":

    Ами точно това е разликата между позитивно настроените хора, реалистите и хейтърите.

    Последните се подиграват на всичко и всички и не признават никакви постижения.

    Позитивно настроени те хора се радват на всяко едно постижение, независимо кой го е направил. Особено се радват когато нещо което е било научна фантастика се превърне в реалност. Само изключително злобни хора, могат да омаловажават и да се подиграват на такива постижения.

    След като е казал че до няколко месеца ще вози безплатно хора по този маршрут, мислиш ли че всичко е все още научна фантастика и анимации?

    Зарадвайте се за нещо бе хора, не боли!

    Коментиран от #18

  • 14 Антиелектрика

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Многоников":

    Май яко си си размътил тролското мозъче?
    Превиждат ти се спорове с мен, които никога не съм водил с теб.
    Я ходи си наплискай лицето, че явно не знаеш къде се намираш. НАПИКАНО било - бухахахахаха
  • 15 kjl

    2 1 Отговор
    Правиш макет от половин километър, вземаш парите на "инвеститорите" и почва голямото харчене. Как пък не измисли някакъв нов подход, или всичко е само за пред плебеите, а цялата схема за усмукване на насъбраните капитали.

    Коментиран от #17

  • 16 Многоников

    1 3 Отговор
    Добре де, не си ти, само Зорлем и един който мисли като тебе, пише като тебе обижда като тебе, има функционална неграмотност като тебе, и използва същите изрази като тебе. Не си бил ти, хайде извинявай. Пише с някакъв друг ник, а пък те е невъзможно да се сменят!
  • 17 Многоников

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "kjl":

    Не е важно дали ще вземеш парите на инвеститорите дали ще ги изгубиш, Важното е дали дърпаш света напред или назад. Илон Мъск очевидно го дърпа напред. Знаеш ли в момента кои са инвеститорите?
  • 18 Зорлем

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Многоников":

    Нали вече ти обясних, че просто религиозниците сте ми слабост, независимо от религията, която проповядвате? Няма как да не ви подигравам, по-силно е от мен. Културна особеност ако щеш.

    И не, не съм хейтър, а реалист, поради което не вярвам в чудеса, в Дядо Коледа и на реклами. Щом теб те кефи да се радваш на шаренко, ОК, но ще си носиш последствията, т.е. подигравките.
  • 19 Многоников

    2 2 Отговор
    Колко от тези невъзможни неща сбъдна Илон Мъск?

    Ще носиш ли на подигравки когато след няколко месеца започне да вози пътници, защото тогава и аз няма да си мълча? Точно както няма да си мълча и срещу Много никови е трол който обясняваше че цената на АЕЦ Козлодуй ще падне пак на три стотинки юли месец, а юли месец идва!

    И на мен сте ми смешни тези със закърнялото мислене и закотвени в миналото и предразсъдъците си.

    С антиелектрика отричате очевидни технически постижения, някои от които на десетина години, за които вие твърдите, че са неосъществими! Толкова ли не осъзнавате, че "доброто старо време" се отнася за младостта и спомените ни, а не за техниката и технологиите?

    Коментиран от #20, #31

  • 20 Зомби с квадратно чело

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Многоников":

    Голяма революция да возиш пътници със 200 км/ч :))).
    Ти в кой свят живееш, карай си каручката и си мисли че живееш в бъдещето :)))

    Коментиран от #21

  • 21 Многоников

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Зомби с квадратно чело":

    Абе ти в кое село живееш? Карал ли си в голям град в час пик? Как ти се струва да минеш от единия край на София до другия за шест минути с автомобил в час пик или 3 минути до центъра? Вероятно за тебе е ежедневие да караш с 200 километра през града средна скорост. Знаеш ли какво е средна скорост? В новината става въпрос за скорост ПОВЕЧЕ от 240 км в час, КОЛКО ЩЕ Е ПОВЕЧЕ НЕ Е УТОЧНЕНО.

    Коментиран от #22

  • 22 Зомби с квадратно чело

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Многоников":

    ХаХа ти на Марс ли живееш къде под земята час пик :)))
    Ще се движи с толкова колкото позволява разстоянието между спирките.
    Явно МЪСК е измислил и подземният транспорт:)))))

    Може ли да си толкова невеж и да не прочетеш кога е създаден подземният транспорт?

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Многоников

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Зомби с квадратно чело":

    Какви спирки бе зомби? Няма спирки.
    Имаш начална точка на която ти се качва колата на платформата, 30 секунди платформата с колата да слезе под земята, 15-20 секунди ускорение до над 240км/ч, ако не си го ограничил че ти става лошо и пътуваш с тази скорост до крайната точка за която намаляваш за още 20 секунди . Още 30 секунди да се качи платформата горе на улицата и може да продължиш с автомобила.

    Какво не ти е ясно? За какви спирки и за какви глупости говориш? Да не пътуваш с метро?

    По тази схема 40 километра в градски условия с твоят автомобил се изминават за под 12минути. Ти за колко ги изминаваш в при каквито и да е условия?

    Колкото и никове да сменяте, си личи кои сте. Дори не можете да разберете идеята, за да я оцените.

    Ти му говориш за революция в транспорта, то продължава да ти говори за влак под земята с вагони и спирки движещ се по разписание!

    Коментиран от #26

  • 24 Антиелектрика

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Зомби с квадратно чело":

    Какво спориш с трол?
    На него все му се привиждат едни и същи хора.
    Прочети коментар 5, с другия му ник:
    Публикувано във факти.бг: НАПИКАНО Е! Автобус!

    Хахахахаха - НАПИКАНО Е! АВТОБУС! - бухахахахахахахахахаха

    Той за това смени ника си де - хахахахахахахаха

    Жалко, че сме прости и не може да оценим идеята да пътуваш от една точка на града до друга с 200 км/ч - хахахахаха. Ние в София живеем само в 2 точки - хахахахахахахаха

    Коментиран от #25

  • 25 Многоников

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Антиелектрика":

    Вари го печи го То си е трол та дрънка. Освен обиди няма други аргументи. Добре че Илон Мъск Не се съобразява с такива мозъци като тебе, когато решава дали да се захване с поредния проект. Повече време ще му трябва да ти обясни Как работи проекта отколкото да прокопае 10 километров тунел и да ти го покаже нагледно. Вече трета година не си схванал концепцията, но не се притеснявай имаш още две-три години, преди да я видиш на живо. Може да се случи чудо и да я разбереш още преди да я видиш с очите си. А дано, ама надали!

    Все едно някой да обясни на Хан Аспарух принципът на действие на мобилните телефони?

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Зомби с квадратно чело

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Многоников":

    В началото те съжелявах не сега само ти се присмивам. Та зомбита като чуят името на Мъск и удрят силно главата в земята докато им се размъти мозъка и не прочитат статията докрая!!!!!

    Та значи каква е била първоначалната идея и кога ще стане тя е едно а какво се планира за близкото бъдеще е друго.
    Прочети хубаво преди да говориш глупости просто човекът строи метро за хора и велосипедисти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    А това че един щат дава пари на човек който няма никакъв опит в нещо е друго нещо което ние много добре знаем как се нарича. Но зомбитата знаят............................... да удрят главата в земята:))))

    Коментиран от #29, #30

  • 27 ГГГГГ

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Многоников":

    Да не си адвокат на ония лъжец м....? Да знаеш от мен- мечти и фантазията са БЕЗПЛАТНИ освен когато ти говори м....! Няма и една истина от него.
  • 28 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Многоников":

    ПИКАНО Е! АВТОБУС!
    Бухахахахахахаа
    ПИКАНО Е! АВТОБУС!
    Бухахахахахахахаа

    Ох, ще ме умориш от смях, трол-клоун - хахахахахахахаха

    Коментиран от #39

  • 29 Многоников

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Зомби с квадратно чело":

    Винаги е имало, има и ще има хора като тебе, които всячески се опитват да спират прогреса. За тях вече всичко е измислено и няма смисъл да се променя. Добре че има и други хора, като зомбитата които вярват и дават пари на хора като Никола Тесла, Христофор Колумб, Галилео Галилей и ... Илон Мъск.

    Някога излизал ли си от село, да видиш какво е метро? Виждал ли си метростанция дори на картинка?

    Изгледай клипа и посочи нещо общо с използването на метрото? Особено опита да качиш автомобила си на метрото и да го превозиш до произволно избрана точка от хилядите точки в града.

    Като говорим за срокове, за колко месеца бе напълно изградено метрото в София, което вече покрива всяка точка от града и вече няма накъде да се изгражда, защото целия град е покрит?

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Зорлем

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Многоников":

    Аз акъл имам достатъчно да нося и отговарям на подигравки. Не ме мисли ти мен.

    Пак повторям, дори американците имат поговорката, "Не казвай хоп, преди да си скочил". Е, историята помни мнооого народ, който се е писал много напредничав и революционен във всички области на човешкото развитие. И накрая си е останал само с гръмките обещания.

    Междувременно има древна римска поговорка, която казва, че съмнението е майката на мъдростта. Или беше бащата? Няма значение, Гугъл ще ти каже оригинала. Също така има и онази история за кръговете на познанието на Зенон. Или пък беше Сократ? Няма значение, отново Гугъл ще ти каже кое е вярното.

    Та, помисли над тези работи преди да се пънеш да обвиняваш някого в "назадничаво хейтърство", става ли?
  • 32 Многоников

    1 3 Отговор
    Би ли ми отговорил на няколко въпроса?

    Как реагира на пророчеството през 1985 година, че през 21 век във всеки дом ще има компютър?

    А на пророчеството в Ерата на мобифоните за 2000 долара и 2 лв на минута разговор, че един ден всеки ще има мобилен телефон в джоба си?

    А пророчеството, че един ден лентовите фотоапарати ще са в историята, когато 2 мегапиксела цифров фотоапарат струваше 10 хиляди долара?

    Аз повярвах на всяко едно от тях и бях от първите 10%! Включително Правец 8Д с външно дискретно устройство струващо повече от компютъра и Лаптоп с Уин 95 с харддиск 10гб за 2500$

    Коментиран от #34, #42

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Зомби с квадратно чело

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Многоников":

    И какво общо има това с Мъск зомбирано тролче?
    Ако не е Мъск ще е Джон ако не Джон ще е Иван и т.н.
    Има учени и инженери които се трудят и измислят нещата, а бизнесмените те просто кешират.
    Както мъск не измисли ел. колата а само кешира разработването на Ли-йон батерия което бе подето от Японците и други Американци така и тука има една идея която се експлоатира за пред публиката а се заменя с фейк реализация.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Многоников

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Зомби с квадратно чело":

    Дали е вярно това в което вярва човек, зависи от критичното му мислене и Зорлем е прав за това!
    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Критично_мислене

    Да вярваш и да спориш, а особено пък да (се опитваш да) обиждаш събеседниците си, доверявайки се на зле преведена статия в Интернет, говори достатъчно за тебе.

    Да беше прочел и други източници, преди да спориш?


    https://lifestyle.bg/stars/ilon-mask-pokaza-parviya-si-tunel.html
    Из тунелите на Мъск ще пътуват коли и специални платформи, върху които ще се возят пешеходци и велосипедисти.

    https://m.profit.bg/svetat/tunelat-na-ilon-mask-pod-los-andzhelis-e-blizo-do-zavarshvane/

    Съоръжението ще бъде ключов компонент от транспортна система, която ще превозва хора, докато седят в собствените си коли, или колоездачи и пешеходци, чрез специални капсули.

    Проектът за високоскоростно придвижване ще позволи избягване на натоварения трафик на Лос Анджелис за бързо прекосяване на града.

    По думите на милиардера, пешеходците и велосипедистите ще бъдат С ПРИОРИТЕТ, що се отнася до достъпа до системата, като билетите за превоз ще бъдат на цена, по-ниска от тези за автобус.


    В предишни свои коментари предприемачът бе посочил, че автомобилите на хората ще се настаняват на специални платформи, които ще се движат из тунелите, пренасяйки колата заедно със собственика си с бърза скорост под града.

    През август 2017 г. той публикува видео как кола с марка Tesla влиза в тунел чрез ескалатор.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Многоников

    0 1 Отговор
    Ето ти и друг прочит. Правиш ли разлика между приоритет и това което пише тук, че ВЪОБЩЕ нямало да вози автомобили?

    https://hicomm.bg/novini/msk-shche-prevozva-ptnici-bezplatno-v-tunela-si-pod-la.html

    Самият тунел води до международното летище на калифорнийския град. Има и изход при офиса на друга от компаниите на Мъск - SpaceX.

    Проектът очаква да получи регулаторни одобрения, за да извършва обществени транспортни услуги. Превозните средства, които пътниците ще използват, разбира се, се задвижват от електричество. След стартирането на услугата, ще има безплатни пробни пътувания. Мъск твърди, че когато тази услуга действа активно, билетът ще струва по-малко от билет за автобус в момента. А и самият факт, че ще избегнете всички задръствания и ще прекосите града с над 200 км/ч е достатъчно съблазнителен.

    Разбира се, че тунелите на компанията се използват за работа и превозване на товари, както и от частни автомобили. Мъск обаче винаги е казвал, че гражданите пешеходци и велосипедисти, винаги ще бъдат ПРИОРИТИЗИРАНИ.



    Илон Мъск сподели още, че компанията вече работи по тунел между Вашингтон и Ню Йорк. Очаква се догодина да започне изкопаването на тунел между Лос Анджелис и Сан Франциско. В него ще бъде приложена технологията за придвижване на обекти, чрез налягане в среда на полувакуум. Така се постига скорост по-висока от тази на пътнически самолет.

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Йордан

    0 0 Отговор
    Прах в очите. Човек като чуе само името Boeing Company му става ясно, че това не е работа за Мъск! Да си прави там Теслите и да не се занимава с неща, от които не разбира!

    Коментиран от #41

  • 41 Боинг

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Йордан":

    Ти първо се научи да четеш пък после коментирай! Буквалния превод на името на компанията е "скучна компания" а не Боинг.

    Точно като конкуренция на Боинг се справя по-добре отколкото с теслите. Знаеш ли кога Боинг ще направят ракета за многократно използване, която може да излети отново 24 часа след като е кацнала обратно точно до стартовата площадка?
  • 42 Зорлем

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Многоников":

    А как са реагирали хората, когато дирижаблите са били върхът на въздушния транспорт? Или, когато са пуснали първите полети с Конкорд?

    Или когато хероинът и бил обявен за най-ефективното болкоуспокояващо лекарство без пристрастяване, включително и за лекуване на "женска истерия"?

    Или, когато азбестът е бил хитът при изолациите на сгради?

    Та, дай да се запознаем с някои неща, които са малко по-надалеч от това, което можем да пипнем, а? Т.е. да виждаме по-далеко от носа си.

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Зомби с квадратно чело

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Многоников":

    Ти си зомби първолак което не прави разлика между днес и утре а какво остава за по-дълъг период. Какво планират и какво правят са две различни неща.
    До колкото се вижда на клипа а и от други източници се съмняват за колите понеже машините на Мъск копаят 4 метра в диаметър, знаеш ли какво значи това, два пъти по -малко от това на метрото.
    Тоест това ще си бъде едно малко метро нещо като теснолинейка при влаковете :).
    А какво революционно има в това е друг въпрос просто можеше да изкопае един тунел и да си минават там колите както под ламанша.

    Коментиран от #46

  • 44 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Зорлем":

    Стига де. На света няма нищо по-иновативно от това да прокопаеш тунел от летището в София, например до Банкя :)))
  • 45 Многоников

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Зорлем":

    Несъмнено концепцията на Илон Мъск е много добра и обещава много, но дали ще се използва масово, зависи само от цената за изграждане на съоръженията и съответно цената на услугата. При много по-висока цена от останалия транспорт, вероятно идеята няма да е успешна. Ако обаче дори се доближи до цената на обществения транспорт, мнозина ще са съгласни да дадат малко повече, но да пътуват по-бързо, включително със собствения си автомобил. Само времето ще покаже, но при всички случаи е по-добре да се опита, за да се претеглят плюсовете и минусите.

    Коментиран от #49

  • 46 Многоников

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Зомби с квадратно чело":

    Честно казано не ми се занимава с кухи лейки, пишещи безмислици само и само лаф да става.

    Ще ми обясниш ли на какво си качваш автомобила, за да преминеш с 250 км час през Ламанша?

    А можеш ли да си хванеш метрото от улицата, както си стоиш в собствения автомобил и да му кажеш къде да те превози без междинни спирки?

    А да ми кажеш няколко месеца колко далечно бъдеще са?

    Audi e-tron щеше да излезе през 2010 година, Според тебе колко хиляди бройки са продадени от тогава?

    Производството на Модел 3 има адски много закъснение, но само за ден произвеждат повече бройки!

    Не е важно кой е измислил нещо, а кой ЩЕ ГО НАПРАВИ!

    Дали Тесла измисля революционни неща? Ами след като от Мерцедес казват, че камионът Tesla semi трябва да наруши физичните принципи, за да измине 800 км, а се оказа че изминава дори 1000 трябва да ти говори нещо.

    Предполагам познаваш потенциала на инженерите на Мерцедес!

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Зомби с квадратно чело

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Многоников":

    Ето за това говоря че си зомби щото четеш между редовете или може би не четеш.
    1.А Мъск може ли сега??? Ти не разбра ли че няма да бъде така, трябва да ти се повтаря като на бавноразвиващ се, тази концепция е за далечното бъдеще.
    2.Аз мога да направя камион с батерии който да изминава 2000км. къде е проблемът ?????? Явно съм БОГ а ти си просто безнадежден случай:))).
  • 48 Зомби с квадратно чело

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Многоников":

    Тесла нарушава единствено законите на глупостта, като превръща тъпи хора в зомбита. Ти си сред гордостта на тесло-трансформацията.
  • 49 Зорлем

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Многоников":

    Нали това ти намеквам и аз и още "хейтъри" наоколо - идеята е хубава, което никой няма да оспори, но реализирането ѝ не е физически постижимо към днешна дата, тъй като копаенето на тунел е скъпо и бавно начинание.

    Виж, ако свети Мъск изведнъж избухне с някаква супер-мега-ултра алтернативна технология за бързо и евтино копаене на тунели, тогава вече можете сопкойно да си рисувате филмчета как ще има десетки и стотици тунели, през които ще де движат разни превозни средства от тук до хоризонта и обратно.

    Докато обаче я няма тази технология всички тези идеи ще са си чисто и просто фантастика и дъвка за въображението и нищо повече.

    Коментиран от #50, #52

  • 50 Зомби с квадратно чело

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Зорлем":

    На Мъск "свръхтехнологията" е да копае малки тунели(като диаметър). Да така безспорно е по евтино и по-бързо но води куп ограничения зад себе си.

    Коментиран от #51

  • 51 Многоников

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Зомби с квадратно чело":

    Несъмнено е така! И съответно преобръща представите ни за подземен транспорт, защото преобразява транспортните средства и създава такива, които нямат аналог. Дали ще са успешни, времето ще покаже!

    Предвид задръстванията, които се увеличават с всяка изминала година, вероятно идеята ще е успешна, ако някой не измисли нещо по-добро.

    Коментиран от #53

  • 52 Многоников

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Зорлем":

    Е, именно това му е идеята. Да оптимизира разходите, като направи тунели с минималния възможен размер и избегне подземните станции.
  • 53 Зомби с квадратно чело

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Многоников":

    Преобръща представите НИ :))). Колко човека живеят в теб, знаем за:
    гост
    Електрика
    Многоников

    Явно имаш много ограничен мироглед щом някакви финансови разчети преобръщат представите ти за нещо :).

    Коментиран от #54

  • 54 Многоников

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Зомби с квадратно чело":

    Да разбирам ли, че ти винаги така си си представял подземния транспорт и/или транспорта с автомобил в градовете въобще? Явно затова не си впечатлен!

    На мен дори през ума не ми беше минало, че както си стоя на улицата в Бояна, мога да се кача на някоя платформа, която да ме транспортира за три минути до подземния паркинг на терминал 2 на летището, докато не прочетох идеята на боринг къмпани.

    Къде ли съм тръгнал да се сравнявам с визионери като тебе!

    Коментиран от #55

  • 55 Зомби с квадратно чело

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Многоников":

    А какво прави в момента метрото???
    Това дето ти си го мислиш че по една тръба ще те закара сам до където си искаш го забрави, те в хотелите има по два асансьора и съм чакал по половин час какво остава тука.
    Определено с мен не може да се сравняваш, щото при теб стрелата на еволюцията се е обърнала на обратно.

    Коментиран от #56

  • 56 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Зомби с квадратно чело":

    Не бе, те специално заради него, ще направят тунел от къщата му в Бояна до летището - не знаеш ли колко е важен за човечеството?!