16 Май, 2018 14:09 2 512 14

Не можем да предадем България

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • българия

Александър Вучич пристига в София

Не можем да предадем България. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Днес Вучич ще пристигне в София за срещата на върха между Западните Балкани и ЕС. Счита се, че тя ще е ключова за бъдещото членство на страните в региона.

Дълго време имаше спекулации за това, дали Вучич ще пристигне, заради присъствието на представители на Косово на срещата. Испанският премиер Мариано Рахой вече пристигна в българската столица, но обяви, че няма да участва в самата среща на върха.

„Испания може да си позволи да не участва, защото е в клуба, докато Сърбия не е в него. Ние искаме да се развиваме и да съдействаме за прокарването на международния дневен ред за регионална интеграция. На тази среща ще участват всички европейски държави и ние не можем да предадем България“, заяви Вучич.

Все още Сърбия трябва да се договори с Косов за статута на страната, преди да получи пълна свобода за членство в ЕС. Вучич заяви, че очаква добри новини от България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванов

    22 10 Отговор
    Не можете да я предадете ли? Колко пъти ни нападахте в гръб по заповед от Модкал, наши православни братя сръби??? Какво направихте с нас в Македония??? Клахте ни, както и турчин не го е правил, при положение, че хиляди българи дадоха живота си за вашата свобода! Жалки и подли шумадийски прасета, пфу!

    Коментиран от #11

  • 3 Реалист

    8 0 Отговор
    Пардон! Не Боженци а Боцен! Грешка на Андроида........
  • 4 Иванов

    10 10 Отговор
    Не можете да я предадете ли? Колко пъти ни нападахте в гръб по заповед от Москал, наши православни братя сръби??? Какво направихте с нас в Македония??? Клахте ни, както и турчин не го е правил, при положение, че хиляди българи дадоха живота си за вашата свобода! Жалки и подли шумадийски прасета, пфу!

    Коментиран от #8

  • 5 Не така

    21 1 Отговор
    Езика на омразата няма да ни помогне, ше гнием в калта, само заедно можем да продължим на пред. Сега е отличен момент да си стиснем ръцете и щом всички са дошли да ударят коляно в софия, евала.
  • 6 Справедлив

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Всичко това се прави САМО в изгода на САЩ- защото тяхна е безумната инциатива за глобализъм и държави без граници...НО когато на тях им е изгодно! Косово го създадоха за да има постоянно напрежение първо към Сърбия и второ към Е.С. Демек,ако не слушкате,ще има нова война в Сърбия...или ако Е.С. си помисли за своя позиция по някой проблем-Косово е близко и там е пълно с радикални диваци-на които няма да им мигне окото да убиват хора в европейските градове.С две думи затова Косово е нужно -и то най-вече на САЩ---лост за политически натиск,който може да се превърне и в терористични действия...И докато има послушни булонки в Брюксел--така ще я караме...
  • 7 друг реалист

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    в Косово 90% от жителите са албанци, може вече да са станали и повече. Сърбите сами го изпуснаха. Ако беше обратното - да живеят 90% сърби, нямаше как да се отдели, пък ако ще НАТО и атомни бомби да хвърляше.
    Българите вместо да гледаме Косово, да погледнем собствената си държава, защото и тук българите намаляват, да не стане така утре пак някой друг да ни е виновен ако някоя област поиска да се отцепи? Ама то какво да обясняваш на народ който мечтае за емиграция...

    Коментиран от #10

  • 8 Справедлив

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Абе и ние сме ги клали-и то преди това. Ако не спреме с комплексите от миналото-нищо добро не ни чака..По твойта логика Франция и Англия въобще не трябва да имат дип.отношения---та те са воювали по няколко столетия...
  • 9 Бай хой

    15 2 Отговор
    Колко демократично е ес и нато да серазширяват чрез заплахи, шантаж, цветни революции и бомбардировки.

    А каква агресия е Русия да се разширява чрез рвферендум.

    ФАКТ.
  • 10 Д'мин

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "друг реалист":

    Сърбите не са виновни а Османското иго. Албанците приемат исляма и като правоверните поданици са привилигеровани спрямо сърбите.
    "Албанското присъствие в областта става осезаемо след голямото сръбско преселение. То се усилва постепенно толерирано от османските власти, особено след 1767 /след ликвидирането на Печката патриаршия и Охридската архиепископия/, когато вече по-голямата част от християнското сръбско и българско население се е изтеглило заедно с австрийските войски към Дунавската монархия. "
    Може да нямаме основание да ги обичаме, но именно тази балканска злоба ще ни погуби! Сигурно е по-добре ислямска измислена държава, с престъпник начело!

    Коментиран от #12

  • 11 Румяна Костова

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    И нашите не се били по -милосърдни в клането на сърби.Въпросът е кой дава командата да се изтрепваме славяните помежду си?Аз отказвам да мразя сърби,македонци, хървати, поляци,руснаци, ако оня,който спретна спектакъла с Новичок,ми ги посочи за врагове.
  • 12 друг реалист

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Д'мин":

    не съм казал, че Косово е по-добре, просто уточнявам факти. В повече ми идва мрънкането и че все някой друг е виновен.
  • 13 А дано ама надали

    9 1 Отговор
    Никой не ни е виновен, че за 30 години постсоциалистически разпад не поставихме решително въпроса за Западните покрайнини. Там поне има още българи, в гръцка и турска Тракия не останаха, а Македония е прекалено сърбизирана и трябва да се пипа меко.
  • 14 Барчо

    7 0 Отговор
    Няма нужда друг да ни предава. Както сам си се предадеш, друг не може да го направи по-хубаво.
Новини по държави: