16 Май, 2018 19:40 2 605 9

41 българи арестувани за трафик на хора в Испания

  • испания-
  • арест-
  • българи

Групата е заставяла хората да вършат незаконна дейност

41 българи бяха арестувани при специализирана операция на испанската полиция срещу престъпна група, занимавала се с трафик на хора и сексуална експлоатация на непълнолетни, съобщи БТВ.

При операцията в Испания са освободени 14 жертви, 12 от които – непълнолетни. 4 жертви на престъпната група са били освободени в други европейски страни.

Разследването е започнало през август 2017 г. във връзка с получена информация за група, която се занимавала с кражби от испански магазини, а откраднатото продавала в различни европейски страни.

Разследващите установили, че организацията се управлява от необитаеми сгради в Мадрид. Именно в такива сгради са намерени и множество от непълнолетните жертви на групата, които живеели в ужасяващи условия.

Те били примамвани да се преместят от България в Испания с фалшиви обещания, но веднъж пристигнали, били поставяни в условия на робство и заставяни да извършват престъпления.

В някои случаи обаче непълнолетните са били давани на нелегалната организация от родителите им.

Момичетата например са били „купувани на вноски” – първата в България, втората – при пристигането в Испания. Цената се е определяла и от това колко изкусни са били непълнолетните в кражбите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    26 2 Отговор
    41 циганина с български паспорт, нека бъдем коректни и обективни в представянето на новините!
  • 2 Диди

    11 2 Отговор
    Сега ще видат тамошните закони

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Един от хората

    19 1 Отговор
    Кога циганите станаха Българи??Това са си цигани които си развяват циганията по целият Свят с Български паспорти.Прав беше Бай Тошо когато по негово време в паспортите пишеше, кой какъв и къде живее,женен ли е ,има ли деца и дали е гласувал и къде?Циганина си показваше циганията само в България и нямаше работа навън да ни излага по Света с циганията си....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диди

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Пак ли си ти...с моят ник.Престани най сетне да пишеш от мое име.
  • 7 Бай боздуган

    6 0 Отговор
    41 майсторки от гр. Игнатиево
  • 8 ПЕШО ИСТИНАТА

    7 1 Отговор
    Ми еие кво очаквате ве ??? Да блъскам за 250 € ????????
    Ние се прочухме по цял свят с афери , и вижте доклада за българия.
    Няма лъжа и измама, ние сме измамата.
  • 9 ГосТ

    12 0 Отговор
    И аз намирам несъответствие. Когато арабелите вършат зверства в Париж, се пише че е арабин,въпреки че е с френски паспорт. Когато обаче някой циганин извърши нещо такова, веднага му се лепва етикета българин.
    Айде да сме коректни,колкото арабелата от пясъците е французин,толкова и мангустата незнайно откъде е българин !
Новини по държави: