Last news in Fakti

16 Май, 2018 18:27 2 080 7

Нишикори развали рождения ден на Григор Димитров

  • нишикори-
  • рожден ден-
  • димитров-
  • загуба

Григор Димитров загуби с 1-2 (7:6, 5:7, 4:6) от Кей Нишикори за около 3 часа в първата си среща от Мастърс турнира в Рим. Българинът днес става на 27 години и можеше да си направи подарък на корта, но записа четвърта загуба от японеца в петия мач помежду им.

Първият сет започна с гейм на нула за Димитров, като играта бе равностойна до 2-2. Тогава Нишикори осъществи пробив в оспорван гейм, в който поведе с 40:0, но успя да се наложи едва с шестия си брейкпойнт. До края всеки печелеше подаванията си, за да се стигне до пробив на нула за Григор и 5:5. Българинът взе нов "чист" гейм и поведе с 6:5, но се стигна до тайбрек. Там двамата си размениха по един пробив до 4:4, след което Григор удари японеца в края за 6:4 и взе сета със 7:4 след нов пробив.

Вторият сет тръгна равностойно и до 3:3 нито един от двамата не успя да пробие съперника. Това стана за 4:3 в полза на Димитров в седмия гейм, но японецът върна пробива още в следващия гейм и го затвърди на нула за 5:4. Григор стигна до 5:5 и най-логичното в сета беше да отиде в тайбрек. Нишикори обаче успя да пробие Димитров при 6:5 в своя полза и изравни сетовете с пробив в последния гейм за 7:6, пише "Блиц".

Третата част не предложи нещо по-различно и напрежението продължи през целия трети сет. Григор проби съперника за 3:2, но японецът върна интригата за 4:4, което се случи и във втория сет. За съжаление на Григор се повтори и друг сценарии от втората част и Димитров отново загуби след пробив последния гейм за крайното 4:6 в сета.

В следващия кръг Нишикори ще срещне Филип Колшрайбер, справил се по-рано днес с Джак Сок с 6:4, 6:3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    7 2 Отговор
    На това все нещо му разваля и празниците и делниците ту настилката ту грип скоро ще стане 14ти!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 антрашпиц

    4 1 Отговор
    Гришо не 4ти ами 24трябва да бъдеш.Нишикори се появява след травма и те победи.Що за претенции имаш?Евала на Зверев.Човека е на 21 години и е с класи над нашия.
  • 4 Диди

    4 0 Отговор
    Гришо не уцели точно топките му бягат.Важното неговата лелка довечера да хване неговите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Всички видяха какво може да стане когато играе концентрирано и с няколко успешни турнира достигна до 4то място. От началото на годината пада от знайни и незнайни. Федерер неслучайно казва, че те вече са стари, но остават успешни, защото младите като Григор не ги бива и не са постоянни. Успешен е, да, няма спор, но и много разочарова.
  • 7 толкоз си може

    0 0 Отговор
    толкоз си може нашият лопар !
    стана 3 и 4-ти с чист късмет, че тия преди него не си защитиха точките през миналата година, заради травми и т.н.

    гришо обаче, както я е подкарал догодина ще е 40-ти.......
    нивото му пада драматично на всеки турнир!