16 Май, 2018 20:09 3 654 19

ЕС с атака срещу САЩ

  • сащ-
  • ес-
  • българия

Доналд Туск с интересен коментар за Доналд Тръмп

С приятели като Доналд Тръмп кой се нуждае от врагове. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск при пристигането си в София.

Туск е в България за срещата върха между ЕС и Западните Балкани.

„Като гледам решенията на Доналд Тръмп, човек може да си помисли, че с такива приятели на човек не му трябват врагове. ЕС трябва обаче да е доволен. Смятам обаче, че ние трябва да сме благодарни. Така се отървахме от всички илюзии. На ясно сме, че трябва да разчитаме на собствените си сили.

ЕС трябва да направи всичко възможно, за да защити своите трансатлантически връзки, но в същото време ние трябва да бъдем подготвим за всички сценарии. Ние се нуждаем от политическо единство и решителност. Ние виждаме вироглавата увереност на американската администрация. Искам със САЩ да говорим за нашите общи отношения с Иран. Ние трябва да сме фактор в световната политика и във вземането на решения“, заяви Туск.

Той заяви, че европейските страни ще са единни пред заплахата от евентуални санкции от страна на САЩ спрямо европейски фирми. Председателят на ЕК Жан – Клюд Юнкер призова за обща позиция на европейските държави. Според него е важно да се изготви единна позиция.

В момента се провежда неофициалната вечеря между лидерите на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    51 6 Отговор
    Европа ,Русия и Турция срещу Сащ...!!...вече никой не иска да плаща данък спокойствие на Сащ...всички да бъдат ощетени в името на американските интереси!??хай сиктир

    Коментиран от #6

  • 2 Червената шапчица

    36 3 Отговор
    ЕС показва зъби, старата госпожа има зайци в ръкавите!
  • 3 Kcaniba

    29 11 Отговор
    Путин е виновен!
    Спасил е Сирия, спрял е назистката окупация в Usраина, сега създава мощен ЕвроАзийски Съюз!!
    Фъкдафащ!!
  • 4 Кълвач

    17 8 Отговор
    Гейовете се дървят и на Тръмп и на Путин!
    Единствените козове, с които разполагат обаче, са вазелин и страпон!
  • 5 боцмана

    32 4 Отговор
    Време беше на тези диви рогачи да им се опънат повече държави . Ако ги ритнат отвсякъде след десетина години ще подкарат отново конете .Какво може да се очаква от държава създадена от боклука на Европа и диви индианци. Нищо друго освен дива държава.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Любознателен

    16 5 Отговор
    Ами сега БГ джендарите , на чия страна ще застанат ? Защо се умълчаха тези птички ? На кой господар ще се кланят ?
  • 8 Да да

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "antimediator":

    Всъщност Хасан е плод на КГБ-то,а тези дето се пишат за русофили,са си чисти талибани ,мразещи българи и американци,разбира се на моменти и ЕС! Интересен е факта че никой от тях не иска нито в Русия,нито в турция,а имат роднини в ЕС и САЩ!

    Коментиран от #10

  • 9 Хасан

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "antimediator":

    Тая злоба ще те съсипе...през 60 те си чел само Работническо дело и си мислел че България е центъра на света...ако не беше руснака Кремиковци ли щеше да имаш,АЕЦ Козлодуй ли ,ТЕЦ ове ли????
  • 10 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    ..за една велика и силна Турция..какво лошо има в това??..Тръмп иска същото за САЩ,Путин за Русия ,Меркел за Германия..и Ердоган за Турция..

    Коментиран от #12

  • 11 Така де

    9 1 Отговор
    Супер ще е ако Европа се вземе в ръце, но като знам кви джендъри и мафиоти настаниха в управление, институции и бизнес, се съмнявам, че всичко ще остане на приказки. Или дори да се случи нещо, след време някой клонинг на Горбачов ще ни предаде. За жалост аз не виждам спасение в Ес, макар много да ми се иска обединение и борба за промяна на света, за да изместим ъмериканци, китайци и прочие
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    Да ..изчезваш като народ,разпадаш се като държава,няма война но всичко живо бяга...в много градове ромите са в превес ...вече имаме няколко ромски възстания ..и ми се кахъриш за Велика Турция и великия турски народ и кклтура

    Коментиран от #18

  • 14 ГосТ

    8 3 Отговор
    Освен чисто геостратегически,Русия е по надежден партньор на ЕС и юридически. Путин е президент на който може да се има много повече доверие. Обикновено, той директно обявява своите намерения. Тръмп е изначално мошеник. И като човек и като президент. Китай не са близки на Русия. Просто имат общ враг,както се изрази един колега китаец. Така че, най хубавото, което може да се случи е добри отношения между ЕС и Русия. И за двете страни.
  • 15 гост

    2 0 Отговор
    Пак фалшива новина - думите му бяха "със приятели като САЩ и Русия на кой му трябват врагове" ...
  • 16 +-+-+-

    1 0 Отговор
    Тръмп извади всички от ступора и ги накара да се размърдат.
  • 17 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АБЕ НИЕ В СЕМЕЙСТВОТО СИ НЯМАМЕ ЕДИНОМИСЛИЕ ТА В 500 МИЛ. СЪЮЗ ! ДА ИСКАШ ЕДИНОМИСЛИЕ И ЕДИННИ ПОЗИЦИИ ГРАНИЧИ С ДИКТАТУРА ОТ ТИПА НА .... ЗНАЕТЕ !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.