Last news in Fakti

17 Май, 2018 12:35 3 649 27

Превозвачите блокираха София заради Макрон (СНИМКИ)

  • превозвачи-
  • протест

Колона от тежкотоварни автомобили е наредена по цялото протежение на бул. "Цариградско шосе" в дясната лента на платното по посока към центъра на София в отсечката между бул. "Брюксел" и разклона за 4-ти километър. Товарните автомобили на протестиращите ще бъдат разположени там до 17:00 ч. днес, съобщи "Дарик".

В протеста ще участват и автобуси, разположени в отсечката на разклона за бул. "Ситняково". В рамките на протестните действия ще бъде организирано и шествие на превозвачите и шофьорите, което започва в 13.30 ч. на площад "Македония", съобщиха от Съюза на международните превозвачи. Шествието ще премине по ул. "Алабин" до Съдебната палата, след това по бул. "Витоша" до парковото пространство пред НДК, където ще се проведе митинг.



Към протеста в София ще се присъединят и превозвачи в други градове на страната - Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, Смолян и др.

Протестите са мирни и не предвиждат затваряне на пътни артерии и блокади. Целта на автомобилния бранш е да заяви категорично пред лидерите на европейските страни, че не приема готвените нови регулации на Съюза в сектора. Според представителите на бранша, новите регулации ще доведат практически до унищожаване на този сектор, важен както за България, така и за други страни членки, разположени в географската периферия на Съюза.

"Това е национална кауза и тя няма цвят", заяви Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи - организацията-координатор на протестите.



Протестът е насочен към лидерите на страните членки на ЕС в защита на българския международен автомобилен транспорт и на автомобилния транспорт от страните в периферията. Това е единствената възможност на сектора гласът му да бъде чут в Европа и да даде ясен знак, че няма да приеме решения, които противоречат на изконните принципи за създаване на ЕС, заявиха превозвачите.

Премиерът Борисов заяви днес пред журналисти преди началото на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани, че вече е разговарял с европейските лидери по проблемите, свързани с Мобилен пакет 1, най-вече в областта на социалните регламенти, и е оптимист за решаването им.

От бранша призоваха всички български политици да не използват проблема за тяснопартийни цели, а да насочат усилията си към общата кауза за защита на националните интереси и недопускане на дискриминиращи решения в Съюза. Те благодариха за подкрепата на изпълнителната власт и на българския парламент, които се обединиха в общи позиции по проблемите на транспортния бранш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sadisty

    39 7 Отговор
    борисов подаде ръка да се унищожат къде по важни отрасли в България, че за транспорта ли да го боли дебелия г*з
  • 2 123.300д

    28 9 Отговор
    Шофьорите протестират ли или са принудени да участват... нормално е да искаш да се подобрят условията на труд,а не да протестират срещу по-голяма заплата, повече осигуровки и правото на нормална почивка....

    Коментиран от #4, #7

  • 3 патриотъ

    29 2 Отговор
    Борисов е оптимист,че нещата ще се оправят,а аз съм оптимист,че рано или късно ще се отървем от него!!!
  • 4 hh88

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "123.300д":

    Нека неграмотните гербаджии да спрете да пишете глупости. Протестират, защото нашите алчни западни партньори искат да наложат правилото "Един шофьор да не може да е извън страната си повече от 3 седмици без да се прибира". Пояснявам: Така се присвоява бизнеса на транспортните фирми от източна Европа, защото голямата част от превозите са в западна Европа. Сега може наша транспортна фирма да обслужва например превози между Германия и Испания. След въвеждане на това правило, това ще е невъзможно. В ЕС има свободно движение на хора, стоки и капитали, но явно е само на хартия. Така, че въобще не замазвай предателството на Бойковците.

    Коментиран от #8

  • 5 4321

    18 0 Отговор
    Нека да се изкажат шофьорите. Те знаят най-добре какво им изнася
  • 6 Антон

    16 1 Отговор
    Спомнете си еуфорията, когато макрон идва тука. То всички новини започваха с визитата му и срещата с банкянския. А те договорили греда за българския бизнес.
    И после ми говорете че този съюз бил справедилив и демократичен.

    Коментиран от #25

  • 7 pinokio

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "123.300д":

    Шофьорите отлично разбират, че ако макрон отнеме бизнеса на работодателите им, те ще станат безработни.

    Коментиран от #10

  • 8 123.300д

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "hh88":

    Понеже си превозвач така ти оттърва на теб.
    1-твоята фирма кара Испания-германия,нали? Ти не работиш за България,ти работиш за чужди държави и ако съм на мястото на макрон ще прокарам закон за защита на националните интереси а именно-щом искаш да работиш Испания-Германия си регистрираш фирма в една от тези страни,плащаш данъци,осигуровки и получаваш превилегии.никой не ти краде " бизнеса" просто ще ви изкарат на светло и ще ви принудят да плащате както те плащат на техните шофьори,а техните си карат между техните държави и се прибират а не обикалят с месеци по европа...за това ви гори в момента и ще останат само истински сериозни фирми

    Коментиран от #13, #14, #17, #18

  • 9 лилипутин

    17 2 Отговор
    Франция и Германния нямат да допуснат бг мафията на тяхна територия.
    RIP бг фирмичките
  • 10 123.300д

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "pinokio":

    Не,не, няма да останат без работа-бъди спокоен, работа няма за който не иска да работи.просто ще останат само сериозни фирми без евтини тарикати... предполагам знаеш как се задържа шофьор
  • 11 хмм

    3 1 Отговор
    поне си напишете лозунга без грешки, излагате се
  • 12 Къртев 🐓

    15 3 Отговор
    Така или иначе, нещата в този бранш, трябва да се променят! Не може един шофьор да тръгне от дома си и да се прибере след 3 месеца, защото превозвача не иска да прави разходи. Също така, този водач, взима поне на половна от заплащането на колегите си, а се осигурява на минималното за бранша в България. И да се върна на това, че да спиш и живееш в кабина 3 месеца първо въбще не е хигиенно, а и със сигурност не е здравословно. Да не говорим за маршрутите, които налагат превозвачите за да спестяват от магистрални такси. И в крайна сметка ЕС искал да им вземе бизнеса, ами да го взима. След, като правят пари на гърба на бедните изстрадали шофьори.
    А сериозните и добри шофьори няма да останат без работа, да не го изтъкват, като аргумент.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 4321

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "123.300д":

    Мисля като теб
  • 15 Буко Баламата

    3 2 Отговор
    Затворете всичко да стоят една седмица тупаните европейски в НДК или там където са се събрали.
  • 16 4321

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Къртев 🐓":

    Да така е !
  • 17 Зорлем

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "123.300д":

    И за всеки курс към нова държава ли ще трябва да регистрира нова фирма там?

    Коментиран от #20

  • 18 hh88

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "123.300д":

    Това, което си го написал, е в разрез с основния принцип на ЕС - свободно движение на хора, стоки и услуги. Няма значение една фирма къде е регистрирана в ЕС, тя може да извършва своята дейност в целия съюз. Например: испанците, които строиха Дунав мост 2, въобще нямаха нищо общо с България. Дори имаше съвсем малко българи да работят там. Има БГ фирми, които строят в Германия.
    Между другото, гледам някои хора във форума да злобеят срещу БГ фирмите. Жалко за тях. Те са нещаcтници.

    Коментиран от #19

  • 19 123.300д

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "hh88":

    Защо да е в разрез-тук става въпрос за финансова част КЪМ ШОФЬОРИТЕ,която всички превозвачи премълчават,никой не ти е забранил да караш по Европа. Ако някой ми докаже че английски шофьор кара 3 месеца вътрешен транспорт Германия-Австрия /понеже са близо/ без да се прибира вкъщи ще дойда на националния стадион да ме замеряте с камъни....само че това няма да се случи защото хората там си пазят интересите, имат и синдикати и ако това се случи с такъв шофьор за превозвача става лошо,но в България мислите че всичко е позволено-Макрон ви го казва много добре и за това ви заболя...и между другото,не съм нито гербаджия,нито бесепар,нито от друга партия- Българин съм,обичаш България
  • 20 123.300 д

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Зорлем":

    Ти явно не разбираш за какво иде реч....в този ред на твоите мисли трябва ли всеки път когато се прибере шофьор да бъде уволнен?
    Имам такъв случай и при въпрос на адвоката ми защо е постъпил така незаконно, знаеш ли какъв беше отговора? "Я ТАКА ПРАЯ " сигурно и той стачкува да "не плата"
  • 21 Клмноп

    7 0 Отговор
    Единствено българи и турци карат без да спазват почивките по тахографи,няма оправия с тях...това е първата крачка в тази посока и ако наще си мислят че като нахранят министъра на транспорта и дигат протести много се лъжат,следващите няколко мерки ще са наистина драстични
  • 22 Фокси

    7 0 Отговор
    На сила ни карат да живеем по -човешки и пак не та не. Ми тея изисквания ще важът и за западните превозвачи !!! При положение че се търсят страшно много шофьори защо да не ги поглезят. Значи е нормално един програмист да получава дори масаж на работа о шофьора да го ду.а така ли?

    Коментиран от #23

  • 23 123.300д

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Фокси":

    Не че ще важат,те се спазват от техните превозвачи и за това искат и нашите да ги спазват, защото това е двоен стандарт,но тук чрез медиите се изопачиха нещата и едва ли не изкарват,че обричат на глад хората-всичко е с цел да се запазят високите печалби за сметка на шофьора,

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "123.300д":

    Абсолютно точно.Ще фалират експлоататорите.А на тези дето толкова защитават бг фирмите:Стига лизане, стига мазохизъм!Смешни сте!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 бай муро

    1 0 Отговор
    малии,колко аборигени по анцузи и чехли е имало на един квадратен километър,това си е за гинес
  • 27 Ибаило 3005

    1 0 Отговор
    абее тез европейци просто пътуват повече това е верния отговор а не че неизкат да не ни дават работа.Защото те работа имат,създават е в изобилие и работят много и следователно обичат да си почиват подобаващо да се разтоварват пътувайки а не да се натоварват със странни гледки на наши тираджии по гащи по сред бял ден надули булсат телевизията на макс докато си готвят седмичната тенджера с манджа и си сошът дрехите из цялата зона за отдих или по дворовете а нашите евро съседи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове