17 Май, 2018 15:05 2 413 0

Шерлок Холмс се забърка с Брекзит драма (ВИДЕО)

  • бенедикт къмбърбач-
  • шерлок холмс-
  • брекзит-
  • великобритания

Актьорът Бенедикт Къмбърбач ще изиграе ролята на заклет евроскептик

Шерлок Холмс се забърка с Брекзит драма (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач ще изиграе ролята на водещ стратег в кампанията за излизане на Лондон от ЕС във филм за референдума, съобщи ТАСС.

Филмът, в който Къмбърбач ще се превъплати в образа на бившия ръководител на агитационната платформа на евроскептиците "Vote Leave" Доминик Къмингс, ще бъде излъчен по британския Канал 4.
Излизането му е предвидено за 29 март следващата година, малко след датата на официалния "развод" между Лондон и Брюксел.

В официалното съобщение за филма пише, че той ще се фокусира върху "безкрайния брой тактики, използвани, за да създадат превес по време на референдума с един от най-удивителните резултати в съвременната история".

Шерлок Холмс се забърка с Брекзит драма (ВИДЕО)
Снимки: БТА/АР

Създателите на филма с работно заглавие "Брекзит" казват, че той ще изследва "анатомията на съвременната избирателна кампания, която се осъществява посредством бази данни, и способстващите за разкол хора, които управляват процесите задкулисно".

Референдумът дали Великобритания да излезе от ЕС беше проведен на 23 юни 2016 г. Победиха евроскептиците с 51,9% от гласовете.

Самият Къмбърбач беше в групата на над 300 артисти, музиканти, писатели и други културни дейци, които бяха против излизането на Великобритания от ЕС.

Режисьор на филма, посветен на Брекзит, ще е Тоби Хейнс. Той е и в режисьорския екип на сериала "Шерлок", в който Къмбърбач изпълнява главната роля.

Шерлок Холмс се забърка с Брекзит драма (ВИДЕО)
Снимка: БТА/АР

Четиридесет и една годишният Къмбърбач, който през 2015 г. беше номиниран за "Оскар" за превъплъщението си в английския математик Алън Тюринг във филма "Игра на кодове", има зад гърба си над 60 роли. Най-известната от тях обаче е тази на британския детектив, пренесен в наши дни.

Според изследване, публикувано през февруари, Шерлок Холмс в изпълнение на Къмбърбач, е станал най-популярният герой на всички времена сред зрителите на BBC. Той дели мястото си на телевизионния Олимп с комедийната група "Монти Пайтън".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА