17 Май, 2018 16:09 1 583 3

Сърбия и Черна гора първи влизат в ЕС

  • ес-
  • черна гора-
  • сърбия

Български дипломати смятат, че доверието в ЕС ще нарастне

Доверието в ЕС ще нарасне. Това заяви пред НОВА телевизия бившия ни посланик в Румъния Ангел Димитров.

В момента в София се провежда среща на върха между ЕС и Западните Балкани. Тя може да е ключова за бъдещето на страните от региона в Съюза.

„Ако програмата, която се изготви в София, бъде спазена, страните от Западните Балкани ще направят голяма крачка към икономическото си развитие. Това ще помогне за тяхната европейска интеграция.

Според него най-вероятно първите страни от региона, които ще бъдат приети в ЕС ще бъдат Черна гора и Сърбия. Това трябва да стане до 2025 г.

Бившият български посланик в Тирана Боби Бобев смята, че на опашката чакат Босна и Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    6 4 Отговор
    Путинаркин и тук лапна гъбата,остана му само Сирия съюзник,и кимчо го отряза.
  • 2 гост

    4 5 Отговор
    Сърбия не трябва да се допуска до ЕС и развития свят.Да си стоят с Рашка и с останалите им мюсюлмански съюзници.

    Коментиран от #3

  • 3 Голем смях

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    То щото нашите управници до ден днешен не са с Рашка.И то 10 год. след като сме в ЕС.Не случайно сме троянския кон на Россия в ЕС.Щом пародия на държава като България е в ЕС ,то всяка друга европейска държава заслужава да е в ЕС.Сърбия винаги е била проевропейски настроена и винаги е била против СССР.Лизачите бяхме ние-българите.И продължаваме с лизането на руски задници.