Last news in Fakti

17 Май, 2018 17:02 3 559 7

Холограма на жена в бъдещите "хюндаи"

  • hyundai-
  • холограма

Hyundai разработва холограмна технология за автомобилите си, обяви вицепрезидентът на компанията Ъй Сан Чун в интервю пред Bloomberg. Триизмерни изображения ще има не само на арматурното табло, а и мястото на пътника до шофьора.

Видът на холограмите ще може да се избира. Те ще могат да приличат на съпругата или секретарката, а впечатлението ще бъде сякаш до водача седи истински човек. Чун обаче не уточнява кога технологията ще стане част от оборудването на серийните "хюндаи".

Засега корейската компания е съсредоточила усилията си в други модерни технологии като изкуствения интелект. Hyundai си сътрудничи с Школата по дизайн в Роуд Айлънд, САЩ, където се проучват възможностите за използване на знанията за насекомите за усъвършенстване на системите за автономно управление.

"Изследваме аеродинамиката и структурата на насекомите по време на полет", казва Чун. "Интересуваме се от свойствата на хитиновите обвивки, антените и ставите им. Паяците, например, имат осем очи, а за автомобилите са недостатъчни и 10 далекомера и радара. Имаме какво да научим".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CL500

    8 3 Отговор
    Тез луди ли са да искам холограма на жената да 'седи' до мен кат карам. Те 99% процента искат да се избавят от жените си ...
    За секретарката как да е, ама аз искам да е Джена Джеймисън в златните и години и ако може по работно облекло...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Неутрал

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "CL500":

    Може да има функция за промяна на женския модел на холограмата, така че в понеделник ще бъде Джена Джеймисън, във вторник ще бъде Шауна Грант, в сряда ще бъде Азия Карера, в четвъртък ще бъде Силвия Саинт ...

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Зорлем

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "CL500":

    Първо обаче трябва сериозно да подобрят технологията за държана на ръцете на волана, че с тая Джена на съседната седалката много "злобене" ще има и много ох-чета.

    Коментиран от #6

  • 4 Утрал

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Неутрал":

    Миа Калифа и др. и др....:)
  • 5 Историк

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Неутрал":

    Личат си професионалистите
  • 6 Ун Джас

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зорлем":

    Ми аФтопилота за какво е? Ще го усъвършенстват
  • 7 onq s konq

    0 1 Отговор
    Аз пък искам холограмата на седалката домен да е на Б.Б. така никой няма да смее да ме спре :Р