19 Май, 2018 18:42 3 162 21

Стълкновения между ДПС И ДОСТ в Джебел

  • дпс-
  • дост-
  • джебел-
  • лютви местан-
  • мустафа карадайъ

29 години от началото на съпротивата срещу Възродителния процес

Стълкновения между ДПС И ДОСТ в Джебел - 1

Симпатизанти на ДПС и ДОСТ се сблъскаха едни с други в Джебел на празника на града и въпреки сериозното полицейско присъствие се стигна до освиркване, бойкот и бой.

Днес се навършват 29 години от началото на съпротивата срещу Възродителния процес. Това е и причината лидерите на ДПС и ДОСТ да се окажат на метри един от друг.

Заради опасения от провокации, стотици жандармеристи и полицаи бяха извикани от цялата страна, но въпреки това се стигна до напрежение и бой. Полицията изведе трима души от мероприятието.

Половината от речите от трибуната бяха на турски език. Някои от официалните гости бяха освиркани, предаде bTV. На празника трябваше да присъства и турският посланик Сюлейман Гьокче, но консулът на Анкара в Пловдив го замести.

Кметът на Джебел, избран от ДПС, но преминал към ДОСТ, беше бойкотиран – в момента, в който той се качи на трибуната, хората му обърнаха гръб.

Лидерите на ДПС и ДОСТ Мустафа Карадайъ и Лютви Местан не се качиха на трибуната заради опасения от ескалация на напрежението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    42 10 Отговор
    Оставете ги без полиция,после ще пратим сметопочистването да си свърши работата !
  • 2 гражданин

    39 6 Отговор
    Два еднакви боклука се карат.До скоро ядоха мед от една каца заедно!
  • 3 SS Bulgarische

    31 9 Отговор
    Кой им позволява на тия кюнци да си правят събирания в чужда за тях държава?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Dhjfrthhg

    12 2 Отговор
    Чакмак до чакмак
  • 6 Салам Алеко

    23 6 Отговор
    На всички на трибуните и присъстващи да се отнеме гражданството, и марш в анадола! Нека се правят там на турци, господата продали вярата си, за да не ги тормози османеца!

    На другаря ердоган му трябват работници в урановите мини! На всички работа ще даде! Щял да прави ядрена централа! Само да не му я взривят кюрдите!

    Коментиран от #7

  • 7 Хасан

    10 18 Отговор

    До коментар #6 от "Салам Алеко":

    Пак турците...значи ако не са турците политическия живот в БГ ще е мъртвило

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Колю

    15 6 Отговор
    И пак всички плащат надниците на полицията . Защо бе ? Нали любимите им водачи са там. От какво ги вардите ? От гъзоблизачество ще се избият. Кой е по-турчин ? Полицията какво се меси в работата на чужди граждани и чуждопоклонници ?
  • 10 айде

    7 9 Отговор
    само ДПС, дост е враг на България
  • 11 123

    21 3 Отговор
    Добре като не са етнически партии какви са тези речи на турски език и турски посланици, консули и не знам си какво.
  • 12 Сейирджия

    8 1 Отговор
    ГОЛЕМА РАБОТА СА ТЕЗИ ОТ ДПС , ТОЗИ ПЪТ СА ОБЪРНАЛИ С ГРЪБ ПРЕД ВСИЧКИ ХОРА. ПРЕДИ САМО СЕ НАВЕЖДАХА. СРАМ И ПОЗОР ДЖЕНДАРИ НА ВСЯКЪДЕ НО, МАЛКО ПО СКРИШОМ . НЕ ТЪЙ ТОЛКОЗ ЯВНО ЧЕ ИМАЛО МАЛКИ ДЕЦА. МЕКЕРЕТА И ДОНОСНИЦИ БЯХА И ТАКВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ. АМА И ХОРАТА НЕ ГИ ОБИЧАТ ВЕЧЕ, ПРЕКАЛИХА С НАВЕЖДАНИЯТА
  • 13 onq s konq

    12 3 Отговор
    Сладурите гледат какво става в Турция и се правят на по-турци от турците.Бат Бойко обаче е изцяло ангажиран в момента със Западните Балкани и е помолил Ердо да го замества ако стане много напечено в региона.Таип пък моментално е откликнал с думите "Бъди рахат кошу,ще опитам първо с добро,пък ако не стане-в затворите ми има място и за двете партии"
  • 14 Тръмп

    15 4 Отговор
    Сега вече е сигурно,че тия не са истински турци,щом се изпокараха,като Българи!:):):)
  • 15 патриотъ

    15 4 Отговор
    Всичката тая сган трябва да се изпрати в Анадола!Боко,ти имаш ли министър на вътрешните работи и защо позволяваш да се правят митинги от чужденци и на чужд език,отгоре на това и да ги пазят с парите от нашите данъци!?Смяна веднага на министъра на вътрешните работи,дето не става за нищо!
  • 16 Uflaf

    9 2 Отговор
    Говорят на нещо като турски език ,държат се като цигани на курбан след втората бърза ракия , 80 % са с двойно гражданство уж за малко в страната . Поканили само видни гости представители на държавата Турция и Ердоган . Кой от тамошната опозиция е поканен ? И в двете държави се представят така както им е изгодно и гледат само "келепира" . Прокарват чужда политика като гласуват организирано и масово така както им се каже срещу заплащане и " безплатна екскурзия" . Безплатна за тях , а народа тук плаща на избраните от тях хрантутници в парламента и в кметствата. Те диктуват и датите на изборите като ги съгласуват с мюсулмански празници замаскирвайки организираното вмешателство в политиката на страната ни. Двойното гражданство е бич за целия народ . Време е да си изберат и се самоопределят. Тук били турци ,там са Българи и обратно зависи кой вятър духа и от кой закон искат да понамажат филийката. Но преди нашите политици да се усетят ,може да ги резне любимият им султан. Скоро, след като затвърди окончателно едноличната си военизирана власт и се въоръжи добре те вече няма да му трябват по този начин който ги използва сега. Тогава той ще ги пита - Ти аджеба къв си и кой паспорт искаш ? За сега само апартаменти сабаря и ги маха от малкото важни властови позиции които са заели.
  • 17 ОБЕКТИВЕН И ТОЧЕН

    1 6 Отговор
    САМО DOST , МНОГО БЪРЗО НАБИРА СИЛА .
    ЕВАЛА МЕСТАН БЕЙ, САМО ТАКА И НАПРЕД . ОСТАВЕТЕ ДОНОСНИЦИТЕ И КОМУНЯГИТЕ ИЗВЪН ИГРИЩЕТО, ЧЕ ОСВЕН ДА ПАРАЗИТИРАТ НИЩО ПОЛЕЗНО НЕ ЕЪРШАТ. ТОЧНО КАТО ДРУГИТЕ КОМУНИСТИ ИСКАТ ЕДИНСТВЕНО НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА , ДА ЛАПАТ И ДА КРАДАТ.
    ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ СА ПАРАЗИТИ И НЕКАДЪРНИЦИ, ТАМ ДЕТО СА ТЕ МРАТ ОТ МИЗЕРИЯ И ГЛАД . ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМЕ ОТДЕ ТОЛКОЗ КЛОШАРИ ,И 100€ пенсия. Няма фалирала капиталистическа държава, нито монархия . А всички комунистически държави фалираха , ФАКТ
    НЯКОЙ ДА МЕ ОБОРИ С ФАКТИ АКО МОЖЕ, НО НЯМА ТАКОВО НЕЩО.
  • 18 Салам Алеко

    3 2 Отговор
    Благодарение на комунизма се работеше в цял свят по 8 часа! Хората се оплакват че на Запад с 8часов работен ден не им стигат парите и работят по10-12 часа! Вече се работи на 2 смени! Децата ти а и моите, сигурно ще спят във фургони във фабриката, и само събота и неделя ще си ходят у дома! Ако имаш обаче твой бизнес, и 10 отрудени ти работят по 12 часа за един залък хляб като роби, тогава подмини коментара ми и се радвай на живота си!
  • 19 Васил Левски

    2 1 Отговор
    АКО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЕЛИЯ НАРОД, АКО ГУБЯ- ГУБЯ САМО МЕНЕ СИ!!!

    Васил Иванов Кунчев
  • 20 Васил Левски

    1 0 Отговор
    АКО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЕЛИЯ НАРОД, АКО ГУБЯ- ГУБЯ САМО МЕНЕ СИ!!!

    Васил Иванов Кунчев

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове