25 Май, 2018 18:42 6 075 5

Пелов и Колев избягали заради нарковойна?

  • владимир пелов-
  • радослав колев-
  • софийски затвор

Групата на Пелов търгувала с кокаин, амфетамин, хероин и марихуана

Осъдените за убийства рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, които офейкаха от Софийския затвор на 3-ти април и оттогава са в неизвестност за правоохранителните органи, са прибегнали до дръзкото въоръжено бягство от пандиза след тежък конфликт с надзиратели. Това разкриват пред "Уикенд" лишени от свобода.

Думите им се потвърждават и от писмото, което Владимир Пелов изпрати до президента и медиите преди дни. В депешата рецидивистът от Ботевград твърди, че надзиратели от Централния софийски затвор покровителстват търговията с дрога и сочи като основен фактор в разпределението на наркопазара зад решетките отстранения заместник-шеф на Софийския затвор Анатолий Борисов.

Тъмничарят се раздели с поста си след зрелищното бягство на Владимир Пелов и съкилийника му Радослав Колев, след като срещу него и други надзиратели стартира дисциплинарно производство за редица нарушения. В писмото до президента Румен Радев, омбудсмана Мая Манолова и националните телевизии, Пелов описва дълго и напоително как затворническата администрация в Софийския пандиз, оглавявана от Анатолий Борисов, контролира бизнеса с наркотици.

Макар да твърди, че е избягал, тъй като бил осъден несправедливо на 32 години затвор, Владимир Пелов и Радослав Колев са офейкали заради отстраняването им от търговията с наркотици в пандиза, категорични са други затворници. Според думите им Пелов, Колев и още двама затворници били една от най-оборотните банди за продажба на наркотици в Софийския затвор. Групата на Пелов търгувала с кокаин, амфетамин, хероин и марихуана, като дрогата се вкарвала през механичния цех, където рецидивистът от Ботевград работел.

Част от бандата бил и наркобосът Васил Маникатов, който обаче излезе от затвора в края на миналата година. след пускането на Маникатов на свобода Пелов наследил ръководната роля. Сметките му обаче били объркани от надзирателите, които толерирали други две банди за разпространение на наркотици - групата на Върбан Боксьора и свитата на серийния убиец Станислав Ангелов - Сиси. Според думите на лишени от свобода Върбан се ползвал с протекции от надзирателите и неговите дилъри били основните търговци на наркотици.

"От продажба на дрога в Софийския затвор се изкарват месечно близо 200 000 лева. Потреблението е масово, а приходите съответстват на оборота на целия "Люлин" в София. Затворническата администрация участва активно в бизнеса, като си затваря очите за някои, а други преследва по устав", категорични са обитатели на Софийския затвор. Месеци преди да предприеме бягство, Владимир Пелов е спрях от работа в механичния цех заради сигнал, че се подготвя да офейка. Запознати твърдят, че Пелов е спрян от работа, тъй като именно от цеха влизала и се съхранявала дрогата, която рецидивистът и хората му пласирали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    20 0 Отговор
    Рибата се вмирисва откъм главата. Явно всичките ни зарвори са на същото дередже.
  • 2 Чакалов

    17 0 Отговор
    А,нищо ново-поне са успели да избягат...А Аз дали ще мога-в Русе пък ГДБОП и ДАНС в "тясно" сътрудничество с "бивши" СИК-аджии и цигани въртят "фабрика" за проститутки-превръщат във такава всяка жена,попаднала в мрежите им за работа в чужбина,сайтове за запознанства,фейсбоклук или зарибила се по някой от многобройните им "lover boy"-ве които обикалят,надрусват,изнасилват,заснемат,а след това манипулират и превръщат в секс марионетки,следователно и дъщерите им-и всеки решил се да им се противопостави и защити семейството си,бива притискан,преследван и претопяван-очистен,за да бъде запазен в тайна този национален ''бардак"-и това е от над-двайсет години!!!Търговия с човешка плът на Национално ниво-хм,били разтиквали дрога в Софийския централен...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Голям прос

    12 2 Отговор
    Няма кой да проверява, всички са на една хранилка
  • 5 бай СПИРО ЧАЛЪМА

    3 0 Отговор
    СМЯТАМ ЧЕ ИЗЧЕЗНАХА ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА