29 Май, 2018 17:15 5 368 47

Защо съм беден? Защо, бе, ваш'та мама, политици?

  • бедност-
  • политика

Аз ли съм идиот или вие?

Защо съм беден? Защо, бе, ваш'та мама, политици? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Живея в България! Мога да се бия, почти професионално! Имам С категория и карам камион. Пожарникар съм! Началник на смяна! Мога да правя ламинат, шпакловки, мазилки и покриви! Грамотен съм, мога да мисля, пиша и осмислям какво се случва у нас. Плащам си редовно сметките и данъците. Пия умерено, не пуша. Не ходя по ресторанти и не съм в състояние да харча или живея, като бял човек! Заплатата ми стига само за седмица!

Имам приятели, които в Англия изкарват моята заплата само за три дни. Карам трошаляк на 25 години и не мога да го сменя с друг.

Та, питам! Защо съм беден? Питам вас, Боклуци, Политици.

Аз ли не съм производителен или некадърен, или вие? Защо в чужбина някакъв, който може само да завърти една крушка на фасонката, живее като пич? Кара чисто нова кола, на лизинг и когато той изтече я сменя?

Защо бе, ваш'та мама и Боклуци?

Защо те обикалят света, а ние пестим цяла година за няколко дни почивка на морето? От колко време сме в Европейския съюз и какво направихте за нас ? Защо от 2009 година заплатата ми е във фризера, а постоянно ми вдигате цените на всичко? Аз ли съм идиот или вие?

Защо на гръцкия пенсионер пенсията е по – висока от мойта заплата, а даже си рискувам живота? Защо ни откраднахте и миналото и бъдещето? Защо децата ми трябва да ви плащат заемите, които откраднахте?

Докога мислите, че ще ви търпим? Последният ми въпрос е излишен! Вие изобщо не мислите! Трябва ние да помислим вместо вас! Защо сте все едни и същи, там вътре? Мислите ли, че театъра, който играете пред всички вече до болка не ни е втръснал? Мислите ли, че глупавите ви и манипулиращи общественото съзнание телевизии ще ви спасят накрая корумпираните и оцапани задници?

Не мислите нищо за никой! Защо в България има пенсия от 180 лева? Защо субсидиите са ви най – високи в Европа, като сте най – продажни, най – корумпирани, крадливи и полуграмотни с купени дипломи?

Защо циганки раждат по на 13 и 14 , а в последствие вместо някой да бъде подведен под отговорност за педофилия, на същата тази циганка държавата осигурява един доста добър стандарт на живот, който директно дискриминира всяка българка и българско семейство? А в последствие същата тази държава я стимулира, като инкубатор за разплод, без никакви задължения, само права?

Мога да питам до утре …

Глас в пустиня. Ваш'та мама и политически мастии!

Невен Касабов, "Афера"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    132 6 Отговор
    Дааа,крайно време е да се дигнем.Тооо вече се нетрае!!!И не само по медийте,а с реални действия!!!
  • 3 111

    106 9 Отговор
    Да унищом парламента! Не ни трябват тези 240 боклуци!
    Президенстка страна и незабавна промяна на Конституцията!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Факт

    74 3 Отговор
    Баницата...нали знаете...не е луд който яде баницата-а този който му я дава...
  • 6 патриотъ

    95 4 Отговор
    Браво,това са приказки на истински българин и патриот!Но работата няма да стане само с писане зад клавиатурата,а трябват действия!А на действия нещо не ни бива и всеки е герой отдалече!Когато дойде време за промяна,повечето пишещи тук ще се изпокрият и ни лук яли,ни мирисали и ще чакат някой друг да свърши работата,а те да си припишат заслугите!Както всички знаем,всяка революция изяжда децата си!И пак до властта ще се докопат подлите,нахалните и нечестни типове,както стана у нас през 1989 година,а народа пак ще го духа!Явно си го заслужаваме!
  • 7 tost

    57 3 Отговор
    Така ще е, докато нашите управляващи ни рекламират като евтина работна ръка. 5562
  • 8 Справедлив

    72 2 Отговор
    Дядо ми е бил роден през 1909 г. Видял беше много в живота си-и хубаво и лошо. Та той казваше така-"Хубавите работи винаги трябва да се бориш за тях-никой няма да ти ги даде просто така...и друго.."Принципа на лопатата винаги работи и дава резултати-вярно е, че е първично и жестоко-но винаги има резултат." Та аз незнам-у нас лопатите ли свършиха-или народа стана стадо късогледо....
  • 9 Коментар

    68 2 Отговор
    ЕДНА ФИРМА,АКО РАБОТИ НА
    ЗАГУБА ИЛИ ДАВА МАЛКО ПАРИ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ .НЕ СА ВИНОВНИ РАБОТНИЦИТЕ А КРАДЛИВИТЕ ХОРА ОТ БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ И ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР.
    Та така Мисля,че дадох ОТГОВОР ЗАЩО СМЕ БЕДНИ.(ФИРМАТА В СЛУЧЕЯ Е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ)
  • 10 Кую

    42 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иоуееееее":

    Защото са хора.Затова.Човеци много,хора...малко.Статията е много мека.За боклуците Отгоре синонимния речник не стига.
  • 11 Иванов

    51 4 Отговор
    Навремето на среща с бай Тошо един от първенците на труда му се оплакал, че се скъсва от работа, а едвам свързва двата края. Тошо го погледнал, преценил човека насреща и му казал- Много спиш другарю!
    Човекът първо се засегнал, после размислил и взел да прави нощни разходки с цел да намали спането. Какво било учудването му, като видял, че почти цялото село не спи. Всеки влачел по нещо от ТКЗС- то, кой с чувал, кой с каручка а някои направо с ремъркета. Еврика, извикал човекът и започнал и той така. Минало време, разбогатял се и тръгнал при Живков да се отблагодари за съвета. Опекъл едно агне и налял дамаджаните с вино и ракия. Отишъл при големеца, но охраната го спряла, взела армаганите и обещала да ги предаде. Минало време и селянинът се срещнал пак с Първия. -Другарю Живков, охраната предаде ли ви агнето и дамаджаните, попитал той.- Нищо не са ми дали, отвърнал Живков. - Ама и вашите хора изобщо не спят, рекъл селянинът и двамата се разсмяли.
    Невене, в много айдушко племе си се родил човеко и те така ще си бъде и занапред. Тук всеки читав човек е беден и поруган, а най- големите айдуци ядат порцийте от баницата. Съчувствам ти!

    Коментиран от #16

  • 12 goni

    32 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иоуееееее":

    Много ме кефиш!:) Сигурен съм че трудно свързваш двата края, ама си тежкар!:) Освен че не владееш добре български, не владееш и какъвто и да е друг език! Прехранваш се с дребни далавери! Трудно ти е да си плащаш наема, ама засега не си лежал в затвора и имаш само една условна присъда!:)

    Коментиран от #13

  • 13 Иоуееееее

    13 40 Отговор

    До коментар #12 от "goni":

    Мое да те кефя, ама нема да ти се отвори парашута.
    Падам си по жънско!

    В днешния свят пълен с възможности, да задаваш въпроса "Що съм беден", отговора е, и винаги ще бъде само един: "Щот си тъп"!!!

    А що пенсионерите получават по 180лв пенсия - въпросите към бай ви тодора от Правец, може и към видната му наследничка бивша костовистка сега лидер на биекъпето!

    Коментиран от #17, #30, #39

  • 14 демоникрация

    41 7 Отговор
    Бедни сме, защото такава "демокрация" ни внедриха онези, умните американски икономисти. Защото им трябваме бедни! И без армия! И без правосъдна система! И без образование! И без производство! И без селско стопанство! И с послушни и корумпирани политици, слушащи тях, а не нас! А ние - ние ще се изнесем в нормалните държави, за да не са поне децата ни бедни бели роби!
  • 15 Така де

    54 5 Отговор
    На Запад взимат много пари, защото се бият!!! Историите на Англия, Германия, Франция, САЩ, Гърция и прочие страни са пълни с граждански бунтове, в които хората са обединени срещу всички политици. Българите никога не са се борили срещу политиците, но дори да го направят, те са идиоти като сомалийците и ще се разделят на лагери и вместо да се бият срещу политиците, ще започнат да се бият едни срещу други. Няма как да просперира народ, чийто мото в живота е : не е важно аз да съм добре, важно е вуте да е зле. Примерно , ако народа се вдигне на бунт срещу партия ГРОБ и иска промяна на системата, веднага ще излязат двойно повече Гробаджии , които да защитават партията и партийците. Къде от глупост, къде срещу обещание, къде срещу кебапче, но е факт , че ние сме продажен и злобен народ, който хич не обича слабите и оплакващите се, а е на страната на силния и тираничния. Затова и БГ никога не е била империя и е била векове под робство, защото манталитета ни е такъв. БГ в момента има супер стратегическо местоположение и можехме да изнудим САЩ и ЕС и да станем почти наполовина като Сингапур, Дубай, Южна Корея, но сме идиоти и ни баламосват както си поискат. Затова нашите политици ще стават милиардери, а ние ще се чудим кой край да хванем. Вижте кои народи са добре и кои зле и ще видите, че лошите хора като българите са със слаби държави. На запад може да са джендъри и пияници, но се държат като народ и си остояват правата..поне засега

    Коментиран от #31

  • 16 Ахаха

    6 16 Отговор

    До коментар #11 от "Иванов":

    Ей, точно така си беше!!! Баба ми кви неща ми е разправяла за кражбите. Апък дядо ми 3 етажа къща направи с крадени тухли и желязо
  • 17 goni

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иоуееееее":

    Еее! Айде сега! Нема да е само по женско!:) Падаш си по-всичко от което можеш да изкараш някакви пари!:) Лошото е че рано , или късно ще го закъсаш! По-скоро рано, отколкото късно!:)
  • 18 Доктор Охболи

    19 2 Отговор
    Интересен е въпросът дали човекът гласува и за кого. Гласуващият за тия, дето ни управляват, няма право да мрънка. каквото си надробил, това ще сърбаш.
  • 19 Кибик

    18 10 Отговор
    Невенчо, пиле шарено, беден си защото си тъп матр’ял, не чакай друг да помисли за теб, а се погрижи сам за себе си. Не си губи времето пред компа, а или хващай сопата и пред парламента, или Терминал 2.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 до кога бе

    13 1 Отговор
    ще ви траем
  • 24 до кога бе

    13 1 Отговор
    народе?!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иван

    9 28 Отговор
    Просто не се справяш. "... Можеш всичко ? Значи не можеш нищо както трябва..." Това ми каза първия ми работодател в Мисисага до Торонто - Канада, когато му се правех на велик и му обяснявах що е то пенкелер. Имах колеги, които разкрояваха на ръка листове плексиглас за рекламни табла. Режеха на око +- 0,2 мм. - за температурното разширяване. С това рязане си вадеха хляба с години. Можеха само това, но както трябва. Избери си нещо и стани в него професионалист. Парите сами ще си дойдат. Винаги идват. Ако обаче разчитеш на всички други, но не и на себе си, сам си си виновен. И престанете да очаквате всичко от управляващите. Те имат други задачи и грижи. Вашата съдба е във вашите ръце и глави. Ако ли не ? В най-близкото стрелбище един куршум 9х19 е 80 стотинки. Пистолетите се ползват под наем. Хем ще си решиш проблемите, хем ще отървеш света от още един некадърен ревльо.
  • 27 Георг Георгиев

    12 2 Отговор
    Нашите политици или играят мачове на малки вратички или карат мотори до Бузлуджа и само на това са способни!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тони

    15 1 Отговор
    А стига, нали сме българи ? Значи можем с малко или без малко .
    Ние оцеляваме и на марс но от тези крадци няма отърване. Шото ние си ги избираме, а не марсианците. Еее , значи си заслужаваме съдбата си. А ся свиквайте и добре мислете на следващите избори.
  • 30 no name no face no number

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Иоуееееее":

    наистина не си умен, жалко за барута
  • 31 FRTSSMVSMNIVMNVLNS

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Така де":

    Само за Гърция не ми говори защо е богата - едно от най - силните лобита в Белия дом е гръцкото а театралните протести на гръците .... сам по себе си протеста не решава нищо.
  • 32 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Компетентен отговор: ЗАЩОТО ТЕ СА НЕКАДЪРНИ, АЛЧНИ И БОГАТИ !
  • 33 беден си

    6 10 Отговор
    беден си щот не си гледаш твоята работа !
    правиш 1000 неща, ама нито едно, като хората !
    беден си щот си завистлив и гледаш се в чуждото канче и си зает само с това да злобееш вместо да си гледаш твоята работа - качествено !
    и само търсиш оправдание, в другите ,че са ти виновни !!!!
    затова ще си умреш беден и злобен !
  • 34 иванчо

    8 2 Отговор
    Не искам да хейтвам никого но. Вярно е че рискуваш живота си, но работиш 1 път на 4 дни. АКо нямаш работа можеш да си почиваш дори да спиш на работа. Работиш на частно макар да ти е забранено. Не плащаш данъци за тези покриви, ламинати, мазилки. Докарваш си доста стабилни приходи, на които другите биха ти завидяли Не си беден просто ти се иска да имаш все повече и повече. Сравняваш се с хората в Англия, а продължаваш да стоиш тук и да мърмориш и да се оплакваш. Отделно да не говорим, че на 40 и нещо ще си вече пенсионер и останалите хора ще трябва да отделят пари за твоята пенсия, а ти ще си в разцвета на силите си.
  • 35 росен

    10 2 Отговор
    Ами защото на Борисов дъщеря му кара кола за 3 000 000 $, живее в имение за 350 000 000$, а зет му изсипва 12 000 000 паунда на летище Хийтроу. А около него са доста такива.
  • 36 аврамъ бакалинъ

    2 3 Отговор
    А защо ли ???!!! Защото докато нас ни лъгаха,грабиха и омайваха че иди светлото ком. бъдеще ти и други такива вярваха и гонеха ,,враговете на народа,, и отепахше интелигенцията и мислещите хора а онези зад желязната завеса си построиха благото бъдеще без лозунги и тепане на ,,врагове,, а с яко бачкане но смислено и резултатно ,,качествено,, демек и на нас ни остана да кандидатстваме във ,,ВЕВУС БГ.,, и да се заробваме още и още че да не мърдаме много а да се радваме на глуем телувизор и голуем смартфон на изплащане и правейки се на щастливи че някай спечелил от лоотарията която още повече ни граби луеко и финно но със сляпа надежда търкаме ли търкаме празните фишове и още повече им пълним гушките а те ни казват че след 25 г. може и да ги стигнем но разбира се ако онези се срът до тук и т.н. до края на света..!
  • 37 Тумруци

    2 1 Отговор
    Мда, верно ме подсети - познат работещ по специалността си в БГ се изнесе към Албиона - тук 1000 лева, там 2000 паунда за същата работа и като обем и като квалификация
  • 38 Ханку Брат

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "боби":

    Забранете на българи да се кандидатират за депутати. За министри и съдии също.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Да да

    3 2 Отговор
    Поредния комунистически мрънкач! Да се махне от пожарната и да заработи по другите професии! На мен бляджии ми опънаха 300 кинта за 8-9 часа работа! Боядисаха целия етаж,взеха парата и чао! 150 кинта надник в добре според мен! 20 дена работа са 3 бона! А тия с изолациите и плочките вадят и повече! Ама друго си е в пожарната! Работиш 3-4 пъти в месеца за по 2 часа!
  • 42 боко

    4 0 Отговор
    Щом си пожарникар и можеш да се биеш почти професионално - спокойно, скоро ще си премиер!!!
  • 43 Вашта леля

    2 0 Отговор
    Най-важното е, че само с "ваш'та мама" не става. Ние на това сме много силни, но повечето от нас са толкова страхливи, че изобщо не помислят, поне преди да пуснат бюлетината. А камо ли пък да излязат на някакъв протест. Трябва да изревем вече "Вдигай се народе и ги измети!"
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пенчо

    0 0 Отговор
    Ваш"та мама докога ще съм беден?? Солидарен съм с човека задал тези прости но много истински въпроси.
  • 46 ддххф

    0 0 Отговор
    Чакайте на политиците да си оправите финансовите проблеми вие чакайте! Който иска да има финансова свобода го постига независимо от обстоятелства и разчита на себе си не на друг! Начин има ама и желание трябва!
  • 47 Алекс ДР

    0 0 Отговор
    П.Р.Славейков в едно изречение е описал не само отговорите на всички твои въпроси, а целия психо профил на населението по територията, административно носеща името България. Нали знаеш, коя реплика имам предвид?
    Дори изконни човешки права по рождение, като свободата например, не се дават даром, а се воюва (буквално) за тях. Всеки ден. Цял живот. Без компромис. В името на колективното благо, защото с него идва и индивидуалния просперитет. Но това трябва да го носиш в сърцето и ума си. И да си проумял не по-късно от 25-та си година, че ако цениш поне малко себе си, вместо борба с вятърни мелници (и полу-маймунско население), има места по света, където горното е валидно, ако си готов да го направиш. Ама за това трябват големи топки, яко дупе и наистина да си добър в нещо. Иначе си стоиш тук и ревеш, че те крадяли и държали в бедност. Ами да, след като им позволяваш...