Last news in Fakti

1 Юни, 2018 15:32 4 513 2

Дубай продава имоти онлайн

  • дубай-
  • жилища-
  • продажба-
  • онлайн
Дубай продава имоти онлайн - 1
Снимка: Shutterstock

Отделът по недвижими имоти на Дубай обяви плановете си за пускането на платформата Real Estate Self Transaction (REST), която дава възможност за покупката на имоти, разположени в емирството, по всяко време и от всяка точка на планетата. Платформата е част от дубайската инициатива 10Х и осигурява пълно цифрово управление на операциите по прехвърляне собствеността на имота, като по този начин улеснява продавачите и купувачите от всички бумащини по сделката. Властите заявяват, че програмата ще бъде пусната в действие през първото тримесечие на 2020 г.

„Новата платформа значително ще разшири възможностите на продавачите и купувачите, а също така ще им помогне да спестят време и пари. Проектът обхваща всички операции с недвижими имоти, покупка, продажба, ипотечен заем”, съобщават от REST.

Плащането на сделката се извършва чрез специално смарт приложение. Нито една от страните не трябва физически да присъства при сключването на сделката, тъй като всички данни за собствеността са в електронната база.

Платформата също така ще позволи на наемодателите, които се намират както в Дубай, така и в чужбина, да отдават своите имоти под наем и да плащат комуналните услуги дистанционно. Също така чрез платформата могат да се сключват сделки с компании, които се занимават с поддръжка на сгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    2 0 Отговор
    Това е хубава новина Но! Ще купата само разбоиници от бившия СИВ. Пример от Bg братя Галеви ,Брендо и куп метреси.
    Какво бъдеще очаква тази държава с тези поданици?
  • 2 Читател

    3 0 Отговор
    Коко, очаква ги светло бъдеще, виж САЩ- беше заселен на времето с бегълци, затворници, всякаква пап'лач , авантюристи, убиици крадци, разбойници и т.н. ,а сега диктуват на целия свят, или поне се опитват