Last news in Fakti

2 Юни, 2018 13:00 1 198 0

Спрягат поляк за треньор на ЦСКА

  • скоржа-
  • лх познан-
  • висла краков-
  • цска-
  • треньор

Мачей Скоржа може да поеме "червените"

Полският треньор Мачей Скоржа е поредното име, което се спряга за нов треньор на ЦСКА-София. 46-годишният специалист е доста популярен в родината си, като има три титли на страната - две с Висла Краков от 2008 и 2009 година и една с Лех Познан през 2015 година.

Медиите го наричат "полския Рафаел Бенитес". Скоржа е треньорът, нанесъл първата загуба на Барселона под ръководството на Джосеп Гуардиола, като това се случва през 2008 година в реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига с Висла Краков, пише "Тема Спорт".

Той има и опит в арабския свят, като е водил саудитския Итифак, както и олимпийския отбор на ОАЕ.
Скоржа работи като старши треньор от 2004 година насам, когато поема Амика Вронки и го класира в групите на Купата на УЕФА. През миналата есен е водил Погон Шчешин, където играе бившия нападател на ЦСКА Спас Делев. Той обаче напуска след постигането на едва две победи от 14 мача.

Скоржа е чакан днес или утре в София за разговори с ръководството на ЦСКА-София. Дали ще поеме клуба от Борисовата градина обаче ще стане ясно в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА