3 Юни, 2018 16:42 28 657 18

Убиецът от Слънчев бряг бил гард на политик, ранената - дъщеря на МВР-шеф

  • слънчев бряг-
  • михаил станчев-
  • хазарт-
  • миджурин
Убиецът от Слънчев бряг бил гард на политик, ранената - дъщеря на МВР-шеф - 1
Снимка: БТА

37-годишният Михаил Станчев от Ямбол е задържаният за разстрела на хазартния бос Коста Николов снощи в Слънчев бряг, съобщиха БНР и "24 часа".

Младият мъж е работил като лична охрана и шофьор на лидера на партията на строителните предприемачи братя Диневи в Несебър - Благой Филипов, който бе и два мандата председател на Общинския съвет в морското градче.

Освен това Станчев работил и във фирма за инкасо, затова и имал законно оръжие - пистолет "Макаров". Дали с това оръжие снощи мъжът е застрелял 55-годишния Николов в Слънчев бряг все още не е ясно.

Михаил Станчев бе задържан около 2 часа тази нощ на ГКПП Лесово, след като бе обявен за общодържавно издирване. Той е шофирал лек автомобил "Опел" с бургаска регистрация и се е опитал да премине границата с Турция, но е бил арестуван. В колата му е открит пистолетът.

От Окръжната прокуратура в Бургас съобщиха, че се очаква да му бъдат повдигнати обвинения в умишлено убийство и опит за убийство.

22-годишната приятелка на Коста Николов - Симона Тодорова, която снощи също бе простреляна в слепоочието от Станчев, се бори за живота си в бургаската болница. Младата жена е в критично състояние, в кома и на апаратна вентилация. По неофициална информация на сайта "Рег Нюз", Симона е дъщеря на шефа на полицията в Дряново Тони Тодоров.

"По-данни от свидетели стрелецът и момичето се познават около месец, но най-вероятно мотивът е ревност и неизяснени лични отношения. От непосредствена близост е стрелял с особена жестокост към жертвата", каза по-рано днес главният секретар на МВР Младен Маринов.

Разстреляният вчера в Слънчев бряг Коста Николов е добре познато име в родната си Нова Загора, предаде bTV. Той е сред големите работодатели в хазартния бизнес. Игралната му зала работи от 90-те години. Освен това Николов има и казина в Слънчев бряг и Несебър.

Бизнесът му започва от ротативки преди повече от 30 г. Залата в Нова Загора е голяма и ремонтирана основно наскоро. Бизнесменът стоял в нея предимно през зимата. Служителите му и съседи го описват като коректен човек, който не е имал проблеми. Той има хотел на една от главните улици в града. Мъжът е разведен от години, като обаче се грижи за порасналата си дъщеря. Имал намерение да разширява бизнеса си в Нова Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    32 1 Отговор
    КЛАСИКА!
  • 2 Zent

    23 2 Отговор
    OДа се готви следващия - Младен Русев, по ирония той е бил в мерца и е видял на живо как се прави...

    Коментиран от #4

  • 3 НАТО ВЕЦ

    52 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По-данни от свидетели стрелецът и момичето се познават около месец, но най-вероятно мотивът е ревност и неизяснени лични отношения.

    По данни на "очевидци", ние ядем доматите с колците.
  • 4 Бай хой

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Zent":

    Аааааако М.Р. е бил в колата версията за любовна драма отпада. Той също е бивш полицейски шеф и бивш кандидат кмет от ДПС. Килърът пък е побягнал към Турция. И свидетелите не са отвъенали на огъня а доколкото ги познавам не вярвам да не носят оръжие.
    И когато са засегнати полицаи кфалификациите са твърди. Иначе щяхме да четем за произведени изстрвли при подхлъзване и рикошети.
  • 5 Райчо циганина

    65 1 Отговор
    изяжте се бандити мръсни ,,разсипахте и окрадохте тази хубава държавица,,,,,,,,
  • 6 ROBIN

    100 3 Отговор
    22 годишна,дъщеря на МВР щеф с 55 годишна мутра...всичко е точно!
  • 7 бял

    87 5 Отговор
    Класика,лапаш на дебел чичко с ланци след като си лапала на шофьорче с комплекси и ето резултата

    Коментиран от #13

  • 8 Townboy

    41 11 Отговор
    А бе що не казахте първо че убиецът е от Ямбол. Там още са в 1993 г. И от радиацията са изперкали. За справка Волен Сидеров е от Ямбол.

    Коментиран от #14

  • 9 гост

    27 2 Отговор
    Нямаш пари , нямаш проблеми. Да му мислят баровците , нас простите хора няма кой да ни стреля.
  • 10 Николай Атанасов-Нико

    28 3 Отговор
    Евала. Ей такива новини да чувам.
    Да мрат мутрите а полицията да им дава карт бланш да се стреля по тях без предупреждение.
  • 11 по традиция

    41 0 Отговор
    Сезонът е открит !
  • 12 vasik atanasova

    22 2 Отговор
    трима боклука и в центъра жена
    и едно голямо ЕГО
  • 13 vasik atanasova

    20 11 Отговор

    До коментар #7 от "бял":

    АМА ТЯ ПЕПЕРУДКАТА СИ Е НЕЙНА
    НА КОГОТО ИСКА ЩЕ Е ДАВА
    АМА НА ТОВА КОМПЛЕКСАРЧЕ КОЙ МУ ДАВА ПРАВО ДА УБИВА
  • 14 JPower

    5 11 Отговор

    До коментар #8 от "Townboy":

    Явно през 1993 год.си ял як бой в Ямбол и не смееш да отидеш пак!!!!
  • 15 ГОСТ

    9 0 Отговор
    МВР ШЕФ ,БАНДИТ ,ПОЛИТИК , ОКТОПД ,КОЙТО САМ ЩЕ СЕ УНИЩОЖИ ,АЛЧНОСТА ПОГУБВА ЧОВЕКА , ВСИЧКО Е КОРУМПИРАНО ИНАЧЕ КАКВО ПРАВИ ТАЗИ ЩЕРКА С ТОЗИ , ТЕ НЕ ЩАДЯТ ДЕЦАТА СИ НИЕ ИСКАМЕ НАС ДА ПАЗЯТ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 И всичко заради една пача

    5 0 Отговор
    Заради такива пеперуди къде незнаят
    къде да кацнат стават големи мизерии
  • 18 Народа

    2 1 Отговор
    Евала на Мишо , Туриго на мястото му . (Бизнесмена)