Last news in Fakti

3 Юни, 2018 20:29 18 720 12

Братя Галеви живеели под наем в Ресилово

  • галеви-
  • братя галеви-
  • ресилово

Социално слаб ром плащал десетки хиляди на офшорката на бегълците на Британските Вирджински острови

Братя Галеви са живеели под наем в имението си в Ресилово и са плащали 300 лв. на месец на собствената си офшорка “Макса Лимитед”, е извод от едно от разследванията срещу тях, разкрива в. „168 часа“. Пламен Галев, Ангел Христов и съпругите им учредили право на строеж през 2000 г. в полза на “Пи Ей Джи Норт Адамс Лимитед”, което е управлявано от бившите барети. След като имението било построено, е продадено на “Макса Лимитид” с регистрация на Британските Вирджински острови за 31 хил. долара. Собственик е подставеното лице Андреас Спиридис, който е ползван и от други български бизнесмени. След това “Макса Лимитед” отдала под наем бункера на Братя Галеви и съпругите им за 300 лв. Според експертите и продажната цена, и наемът са далеч под реалните пазарни стойности.

“Макса Лимитед” пък нямала други дейности, освен сделките с имота в село Ресилово. Иначе получавала редовно парични преводи по сметките си. Един от тях е за 60 хил. долара. Наредител е фирмата “Катон Транс” на Методи Ковачев - социално слаб човек от Дупница. Друга съмнителна операция, която е изследвана, е свързана с “Инфра Асет мениджмънт” на перничанина Феодор Феодоров. Дружеството е било собственик на пътностроителна фирма, чиито дялове са купени за 5 хил. лв. през март 2007 г. През април същата година вече дяловете в пътното дружество са продадени за 5,5 млн. евро, а купувач е дружество на известен бизнесмен. След превода в “Инфра Асет мениджмънт” са приети за съдружници Пламен Галев и Ангел Христов. През януари 2008 г. тримата получават като заем от собствената си фирма по 760 хил. евро. Останалите пари по мегасделката също са разпределени странно.

2,69 млн. лв. са платени за посреднически услуги на офшорката от Сейшелите “Келмарк Лимитед”. 2 млн. евро са преведени на друга офшорка от същия остров - “Бриксуърк кънстракшън”. Основанието е неустойка по сключен договор за покупко-продажба от юли 2007 г. Няма данни кои са собствениците на офшорките, които са получили огромните суми от фирмата на Братя Галеви. По този случай са осъдени бившият изпълнителен директор на “Инфра Асет мениджмънт” Веселин Пейчев и главният счетоводител Невена Станоева, но не за пране на пари, а за укриване на корпоративен данък.

По сметките на друга тяхна фирма - “Сити Инженеринг”, са постъпили 1,18 млн. лв. без установен произход, които са теглени от управителя Адриан Александров.

За всички фирми на Галеви са правени и ревизии от НАП, показа проверка на в. “24 часа”. Около 3 млн. лв. допълнително е трябвало да внесат в държавния бюджет. Половината от актовете обаче падат в съда. Един от любопитните казуси в преводите на пари от и към фирми на Галеви е с “Кей Ейч Партнер” ООД, където те са съдружници с Феодор Феодоров - Голямата Федка от Перник и Христофорос Аманатидис-Таки. Със сметките на фирмата в три банки се разпореждала Христинка Ангелова. “Кей Ейч Партнер” продал имот на едноличния търговец “Драгомир Благоев - Пътстрой”. По банкова сметка на фирмата на Галеви постъпили 400 хил. лв. Разпитан по време на разследването, Благоев разказал, че сумата е преведена по грешка на “Кей Ейч Партнер”, и сумата от 250 хиляди е възстановена. Христинка Ангелова и приближеният на Галеви Красимир Стоилов изтеглили парите в брой и след това следите им се губят.

Ревизионнен доклад на НАП пък показва, че имотът е струвал едва 15 хил. лв., а не 10 пъти повече, колкото са платени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    36 0 Отговор
    Въх майкооо.... Тез са маняци брат!

    Коментиран от #9

  • 2 Антонн

    50 2 Отговор
    Е кой е виновен ,селските тарикати или държавата?
  • 3 гост

    16 24 Отговор
    Оставете хората на мира да си живеят живота. Надхитриха държавата и това е , някой хора место не могат да си намери сега от яд.
  • 4 онзи

    18 0 Отговор
    България
  • 5 Като три капки вода

    10 0 Отговор
    ЦРУ-КГБ-МОСАД !!!!!!
  • 6 горан

    21 3 Отговор
    то пък една държава, то пък и едно надхитряне, първо държава НЯМА второ който има малко акъл в главата си може да направи всичко каквото реши , лошото е че тези с акъла са много малко в държавата остана само матряла на Боко
  • 7 Шаран БГ

    12 0 Отговор
    Чета и съм възхитен, каква свобода на фантазията и творчески полет на мисълта предоставя родната демократична държава !!
    България няма скоро да прокопса с тия правила и възможности за неукротим бандитизъм и главоломни далавери !!
  • 8 Държавата ги пусна най официално

    15 0 Отговор
    Вие господа управляващи и разпореждащи се подлоги ги пуснахте,а сега видиш ли разследване правите,скрийте се палячовци ясно,че най много за шлифера да ги фанете,нещасна държава,слаб народ.
  • 9 Брат Материалови

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Да седиш по цел ден в Ресилово с толкова пара = са истински Глупаци
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стоил Славчев

    8 1 Отговор
    То и доказан престъпник и измамник като Цветан Василев се води, че живее под наем в 5-звезден хотел в Белград, но за това плащат вложителите в КТБ!