4 Юни, 2018 13:58 2 462 2

Гичо Окото пред съда: Нямам спомен, бях препил

  • гичо окото

40-годишният бургазлия Гичо Вичев, по прякор Окото бе изправен пред Бургаския районен съд. Той е обвинен за това, че на 23 май т.г. пред хотел „Драма“ в бургаския жк „Братя Миладинови“ посегна на имуществото на майка, която в този момент успокоявала болното си дете – аутист, пише "Флагман".

„Досега са събрани само свидетелски показания от хората, които са били с него. Приятелката на единия от тях лично отишла в заложна къща и продала таблета на майката, като се представила и с нейната лична карта. Няма как да се доверим на това, което тези хора казват“ посочи защитникът на Окото – адв. Петър Димитров.

Според данните, събрани до момента, стойността на откраднатите калъф и таблет, заедно с портмонето на бургазлийката, е общо 545 лв. Това според защитата е малко над минималната работна заплата за страната – тоест случаят може да бъде спрегнат като „маловажен“.

Прокуратурата обаче отсече, че Гичо използвал момента, когато майката е оставила автомобила си без надзор, защото вниманието й е било отклонено от детето й, което било изпаднало в криза. Въпреки че обвиняемият работи като тенекиджия в автосервиз на 5-и километър, макар и без договор, и има постоянен адрес в жк „Славейков“, той има криминално минало и има опасност да извърши ново престъпление или да се укрие, посочи представителят на Държавното обвинение.

Стана ясно обаче, че след като полицаите стигнали до самоличността на Гичо, той веднага се обадил на адвоката си, който пък от своя страна го придружил до Второ РУП-Бургас и буквално го предал на органите на реда. Според защитника му, обвиненията изобщо не са коректни. Повече от 5 години Вичев нямал нови провинения.

„Никога не бих злоупотребил или подигравал с малки деца. Нямам спомен от онзи ден понеже бях прекалил с алкохола. Вече съм примерен гражданин, другите се опитват да ме обвинят. Предадох се доброволно. Моля за домашен арест, въпреки че вече се чувствам като съден“, обърна са към съдията 40-годишният бургазлия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кора

    1 0 Отговор
    Абе да ти се незнае и у боклука,молил той,как не те беше грях и срам, да гледаш детето как е в криза,майката как се мъчи и ти да вземеш да я обереш в колата и.....еееее да му се невиди и държавата скапана.Сами трябва да се оправяме вече,пълна и тотална простотия навсякъде,всички институции са абдикирали,отдавна българина е оставен на произволие, а държавата е по-лоша и гадна за народа си и от мащеха.Да му лепнат някоя друга година в кауша....идиот гаден.Онзи професор не беше прав, май са повече от 80% дебили, може би, минават и 90-те % от населенитео, пълни дебили,биеме се по светофари,избиваме се по магистралите,караме с 200км в аварийните ленти, престъпници се се разхождат по улиците,от затвора си илизаш през парадния ход и никой нишо не ти казва,стреляш си, всички са с пистолети и се мотат насам натам с няколко присъди и нищо.Направо ми е гадно за Левски,Ботев,Раковски и др., които се жертваха, за какво?
  • 2 Ставри

    0 0 Отговор
    Такива трябва направо на място, без съд и присъда...