Last news in Fakti

5 Юни, 2018 13:31 1 490 1

Лични данни от Facebook за производителите на смартфони

  • facebook-
  • лични данни
Лични данни от Facebook за производителите на смартфони - 1

Според информация на New York Times, за последното десетилетие Facebook е сключил сделки с не по-малко от 60 производители на смартфони и таблети, в това число Apple, Amazon, Microsoft и Samsung, за предоставяне на лични данни на ползватели.

На база на въпросните данни компаниите си правят профил на определен човек, взимайки предвид политически пристрастия, образование, религия и предстоящи събития. безпрепятственият достъп до тези данни е продължил и след 2011 година, когато е сключено споразумение с Федералната търговска комисия за защита на данните и ползването им само с изрично съгласие на потребителите.

Според главния прокурор на Ню Йорк Барбара Андервуд, всеки потребител може да изисква от Facebook да разбере каква част от личните му данни се използват. Все още няма официален отговор за обвинението, появило се в New York Times.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 онлайн роби

    21 0 Отговор
    Зуката си ви търгува, как си иска фейсовцииии !