6 Юни, 2018 08:53 8 375 9

Зъбите на Хитлер слагат край на конспирациите

  • зъби-
  • нацисти-
  • хитлер-
  • конспирации-
  • адолф хитлер-
  • германия

Хитлер действително е починал през 1945 година

Зъбите на Хитлер слагат край на конспирациите - 1
Снимка: Shutterstock

Адолф Хитлер е имал изключително лоши зъби, става ясно от изследване на екип френски учени. Научният труд, чиито резултати изглеждат като поредния дребен детайл около нацисткия лидер, всъщност е доказателство за това, че Хитлер действително е починал през 1945 година.

Наскоро френски патолози получиха разрешение да изследват няколко от зъбите на Хитлер, които се съхраняват в Москва и които са били открити в Берлин през май 1945 година. Това само по себе си е сензационно: за първи път руснаците допускат чужди представители да изследват останките на Хитлер. Изводите на учените бяха публикувани преди две седмици в European Journal of Internal Medicine: "Зъбите са автентични. Според нас, няма никакво съмнение, че Хитлер е умрял през 1945", казва ръководителят на екипа Филип Шарлие.

Заключенията на патолозите, публикувани в специализираното списание потвърждават данните на личния зъболекар на Хитлер. По зъбите не са открити следи от консумация на месо, което още веднъж доказва, че той е бил вегетарианец.

Да сложим край на конспиративните теории

Новите доказателства би трябвало да (но надали ще) сложат край на конспиративните теории, свързани със смъртта на Хитлер - като твърдението, че се е спасил и е избягал в Латинска Америка. "Ние доказахме, че Хитлер не е избягал с подводница в Аржентина, нито пък се е укривал в тайна база на Антарктида или на Луната", казва Шарлие. Земният път на Хитлер е приключил със самоубийството му в обсадения Берлин, в което се кълнат всички уважаващи себе си историци.

На 30 април, когато Хитлер слага край на живота си, Червената армия е била само на 500 метра от неговия подземен команден център в сърцето на Берлин. Обкръжен от всички страни, той разбира, че това е краят. В ранните следобедни часове Хитлер се оттегля в личните си покои заедно с дългогодишната си приятелка и съпруга от два дни - Ева Браун. Там двамата поглъщат капсули с цианид, след което се застрелват. В 15:15 часа безжизнените им тела са открити до тези на двете им кучета. Знаейки как са постъпили италианците с Бенито Мусолони, приживе Хитлер дава точни указания какво да направят с тялото му, за да не бъде осквернено - то е изнесено от бункера и изгорено.

На 5 май съветските войски откриват овъглено тяло в кратера, издълбан от избухнала бомба, което те идентифицират като тленните останки на Хитлер. "Тялото е било идентифицирано именно благодарение на силно развалените му зъби", казва съдебният патолог Марк Бенеке. Той добавя, че най-вероятно и прословутият му лош дъх се е дължал именно на лошите му зъби и болните му венци.

За разпознаването на тялото на Хитлер руснаците използвали познанията на асистент-зъболекарката Кейт Хойзерман. Тя снела зъбния статус на трупа и установила наличието на необичайна зъбна протеза и странни мостове. По-късно личният зъболекар на Хитлер Йоханес Блашке е потвърдил пред съюзниците наблюденията на Хойзерман. "Зъбите му са били в толкова лошо състояние, че зъболекарят му е трябвало да стои до него в бункера", разказала по-късно Любов Сум, внучка на Елена Ржевская. Навремето Ржевская е превеждала на Хойзерман.

Как "д-р Менгеле клонира Хитлер"

Руското военно командване поверило зъбите на Хитлер не на някой войник, а именно на Ржевская. Вероятността някой от войниците да се напие и да загуби ценната находка била твърде голяма. И наистина, тя се справила със задачата - отнесла зъбите в Москва. И макар за руснаците да не е имало никакво съмнение, че Хитлер е мъртъв, Сталин наредил информациите по темата да бъдат подбрани така, че да подклаждат съмненията и теориите, че в последния момент западните съюзници били помогнали на Хитлер да се спаси. Руснаците нарекли тази дезинформационна кампания "Операция мит".

"Сталин, съвсем очевидно, е искал хората да отъждествяват Запада с нацизма, карайки ги да мислят, че британците или американците са укривали Хитлер", пише историкът Антъни Бийвър в книгата си "1945: Падането на Берлин".

Умишлено тиражираната лъжа от Сталин и фактът, че други влиятелни нацисти - като Адолф Айхман или Йозеф Менгеле - действително са успели да избягат в Южна Америка, стоят в основата на конспиративната теория, че Хитлер е успял да се спаси. Този сюжет е залегнал и във филма "Момчетата от Бразилия" от 1976 година: в лентата избягалият в Бразилия д-р Менгеле успява да клонира Хитлер като част от таен нацистки план за възвръщането на величието на Третия райх.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    8 14 Отговор
    Страшни глупости евна не е била застреляна а само отровата е глътнала а двоиникът на хитлер също не е ял месо и затва зъбите му нямат такива следи толко ли са прости та не го отбелязват това?
  • 2 Люта чушка

    6 1 Отговор
    Адолф първо изпиват отрова с Ева Браун скед което първо пръска нейния мозък после собствения си и е ял Хле...и щото е бил канибал!!!
  • 3 Антисоциалист

    7 1 Отговор
    Господа, в текста четем:
    - "... двамата поглъщат капсули с цианид, след което се застрелват."
    Край на конспирациите би могло да сложи не това, а обратното твърдение"
    - "... двамата се застрелват, след което поглъщат капсули с цианид."
  • 4 гост

    7 4 Отговор
    Намерените останки са на жена , останки от Хитлер няма.Много добре знаят къде е бил и къде е отишъл затова подхвърлят това изследване.
  • 5 един българин

    10 2 Отговор
    И какви следи оставя месото по зъбите? Не осъзнавате какви глупости пишете.
  • 6 Владо

    3 0 Отговор
    Последната 1/3 от статията опитваща са да прокара политика в новината е не на място ... след фултънската реч на " пияницата " е напълно нормално да е прекратят всякакви нормални отношения
  • 7 Хохи

    5 0 Отговор
    Голем СМЕХ
  • 8 Kcaniba

    6 2 Отговор
    до тук, всичките и нсинуации срещу СССР и/или Русия излизат пълни пъжи!!!!
    Кой бълва гиггабайти тонове фейк нюз, питам?!!!
    Руските хакери?
    Ами не - от СиЕнЕн и нататък, до Дойче Велле и Блумбърг!!!
    НПО рая!
  • 9 Перо

    0 0 Отговор
    Възможно е да са спасили някой негов двойник с надеждата да продължат нацисткото движението.
Новини по държави: