6 Юни, 2018 09:12 1 286 21

Протест срещу АЕЦ „Белене“ пред парламента (ВИДЕО)

  • аец белене-
  • протест-
  • парламент

Да излезем и да попречим на коалицията "кражба" между ГЕРБ и БСП и на енергийната мафия да налее нови милиарди в гьола "Белене"

Със скандирания „Оставка“ и „Мафия“ започна протестът срещу АЕЦ „Белене“ пред парламента.

Акцията е инициирана от обединението "Демократична България", в което влизат "Да, България", ДСБ и "Зелените".

"Управляващите обясниха, че реализирането на проекта е възможно включително и с междудържавен заем от Русия. Това е в пълно противоречие с направените многократно досега заявления, че държавата няма да дава допълнителни пари за "Белене", пишат организаторите в групата на събитието в социалната мрежа "Фейсбук".

"Да излезем и да попречим на коалицията "кражба" между ГЕРБ и БСП и на енергийната мафия да налее нови милиарди в гьола "Белене". Не на енергийната колонизация от Русия. Няма да се извиняваме на Путин, както направи Борисов. Не искаме родината ни да бъде водена на Изток. Искаме Европа и енергиен суверенитет", призовават от "Демократична България".

В парламента са внесени две проекторешения, свързани със съдбата на проекта "Белене". Те са предложени от ГЕРБ и БСП. И двете партии искат енергийният министър да разработи процедура за избор на стратегически инвеститор в проекта за АЕЦ "Белене" до 31 октомври тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    27 5 Отговор
    Едни и същи платени предатели квичат деноношно срещу пари.
  • 2 Грантаджийче

    21 3 Отговор
    Аааа, стотината колеги на хранилка на Козяк 16, са излезли на припек?
  • 3 ГосТ

    21 4 Отговор
    Това е целият им електорат на тея глупци. И тея ми били алтернатива....тея нпо'та не разбраха ли че няма смисъл да наливат пари в тях

    Коментиран от #9

  • 4 българче

    25 3 Отговор
    Часът е 9 и 22 минути.
    НОРМАЛНИТЕ ХОРА СА НА РАБОТА.

    А тези, които не са на нормална работа и нарочно платените "протестъри" са на улицата.

    Коментиран от #7

  • 5 ГосТ

    12 1 Отговор
    А тая "алтернатива " се оказа най страшна-дадоха пари и власт на мутрите, обезобразиха природата и превърнаха българина в най обикновен и долен прекупвач,барман или сервитьор или таксиметров шофьор. Да не говорим за родата и партийните книжки на тея хубавци
  • 6 goni

    8 3 Отговор
    Честно казано и аз се съмнявах дали ще има полза от АЕЦ Белене, ама щом тия протестират значи ще има! И от тях имало някаква файда!:) Да му се не надява човек!:) А, аз си мислех че са за боклука!:) Мдаа! Човек се учи докато е жив и умира не научен!:)
  • 7 безработен

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "българче":

    а ти си на работа ама има почивка и коментираш тук нали?

    Коментиран от #8

  • 8 българче

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "безработен":

    На работа съм. Пиша през почивката от телефона си, глупчо!

    Коментиран от #12

  • 9 ПИПИ

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГосТ":

    КОЙ ИМ ПЛАЩА НА ТИЯ ТЪРТЕИ ДА ПРОТЕСТИРАТ? А ТИЯ ДЕТО ГИ ОРГАНИЗИРАТ ГИ ВИДЯХМЕ ВЕЧЕ ЧЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО! И ИМАТ НАГЛОСТА ПАК ДА НАПЪВАТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ!

    Коментиран от #10

  • 10 безработен

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "ПИПИ":

    плаща им различен от който плаща за коментарните тука през "работното" време
  • 11 Мехмед

    2 11 Отговор
    Русия, да я обичате всички българи. И силно да се интересувате за енерийните й проекти. Поне докато, с помощта й, застанете наши роби. После сигурно ще я мразите, ама да ви кажа истината, после, хич не ни интересува кво ще правите. После почват още 500 години.

    Коментиран от #16, #17, #19

  • 12 бай тошо

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "българче":

    хаха, по соца, викахме че така комунизма не върви, смеехме се, и продължавахме да правим че работим, ей точно така, както и ти правиш сега, хаха
  • 13 7821

    4 2 Отговор
    Така и така са се събрали може да ходят да побачкат малко в Белене.
  • 14 Дедо Грую

    8 3 Отговор
    Като ги погледне човек кои са протестиращите, веднага става ясно :
    Останките от сдс-то - от бандата на мавъра костов. Сега са низвергнати, гладни и са готови на всичко за корица хлебец, подхвърлена им от някое нпо. Да не забравяме, че в тази шайка е и бабката с кривата устичка - меглена кунева - пръмова. Долни животинки, които трябва до живот да търкат наровете, както и 99% от бг. поллитиците.
  • 15 filo

    4 1 Отговор
    За какво протестират, след като беше заявено, че евентуално строителство ще има само при намирането на инвеститор и без държавна гаранция за изкупуването на тока.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шукри козарят

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мехмед":

    Тя Русия първо оправя вас в момента, защото и трябва Босфора и Дарданелите,а после с тези ракети от Путин и самолетите от тръмпчо ще си целите козите из Анадола по червените задници защото за друго няма да стават след една промяна на интересите и задачите......
  • 18 Противник на АЕЦ

    1 2 Отговор
    Ако се строи белене , ще се оядат четирите партии за 10 години.
    Такива проекти са добре замислени захранки и хранилки за определени фирми. Даже са готови да хамм хам .
    АЕЦ технологията е опасна и съвсем не е най евтината машина за ток.
    За толкова средства могат да се строят доста язовири ВЕЦ , или ветрогенератори, соларни системи . Които нямат опасни въздействия а точно обратното , колко земя може да се полива и се снабдяват с питейна вода. Защо ни е на баир лозе или таралеж в г....е ?
  • 19 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мехмед":

    Вие турците сте втора ръка хора като цяло. Пасмина от анадолските степи,които се размножават като плъхове и могат само да правят поразии. А пък помаците и тея дето не ви искат даже в собствената ви страна сте трета, четвърта
  • 20 ivan4o

    0 2 Отговор
    Все пак са излезли! Има такива сет цял сен седят пред факти бг!
  • 21 Кан крум

    1 1 Отговор
    Защо в тая държава каквото и да се прави се някой е против еиги ся педесарите неискат АЕЦ ми кой ги пита щели да се крсдът пари те откъде знаят нали частен инвеститор ще я прави или забравиха за американските тецовете дето Костов ни ги натресе педесари
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове