Last news in Fakti

8 Юни, 2018 10:33 2 574 4

С 40% поскъпнаха къщите в Швеция

  • швеция-
  • цени-
  • къщи
С 40% поскъпнаха къщите в Швеция - 1

Швеция е държавата, чийто пазар на недвижими имоти непрекъснато поскъпва. Това в най-голяма степен се отнася до жилищата, като най-търсените и най-бързо оборотните имоти от пазара. Къщите за гости обаче също са атрактивна „стока” и поскъпването не подминава и тях. За последните 5 години цената в сегмента се е увеличила с цели 40%. Дори през 2017 г., когато за пръв път от края на 90-те години на миналия век беше отчетено поевтиняване, стойността на къщите за гости регистрира увеличение в рамките на 8%, сочат данните шведската асоциация за недвижими имоти - Svensk Mäklarstatistik.

Доброто развитие на жилищния сегмент позволи на много от собствениците на такива имоти да инвестират в крайградски къщи. Тези, които са купили подобна къща в периода май 2017-април 2018 гг. са похарчили средно 189 000 USD, независимо, че цените се повишиха във всички региони на скандинавската държава. Средно със 7% са се повишили цените на къщите около Стокхолм. За тези, които искат да си купят къща в рамките на шведската столица, цените остават високи – средно 290 000 USD.

Сред по-известните места за притежаване на къща е Сконе – най-южната историческа провинция на Швеция. Там има многоженство плажове и живописни селца. Но там цените за последната година са се повишили с 11%, което е над средното за страната. Средно от 109 060 USD на 168 800 USD е увеличението на реално сключените сделки.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    12 1 Отговор
    При тях 40% за 5 години а при нас 50% за 2 години. Лъжете после, че при нас нямало балон.
  • 2 Ганю

    10 0 Отговор
    се спука вече. Няма никво движение вече, а това е показателно
  • 3 Mirro

    6 3 Отговор
    В София цените са по-високи от Стокхолм, между другото

    Коментиран от #4

  • 4 ссс

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Mirro":

    До0о0о0о0бре :D