11 Юни, 2018 14:36 16 999 2

Чужденци изкупуват жилищата в Нова Зеландия

  • нова зеландия-
  • жилища-
  • цени-
  • чужденци-
  • инвестиция
Чужденци изкупуват жилищата в Нова Зеландия - 1

Чуждестранни инвеститори бързат да купят имоти в Нова Зеландия, преди да е влязъл в сила закон ограничаващ придобиването на жилища и къщи в страната. Така например, на южния островен курорт Куинстаун се отчита ръст от 10% в броя сключени сделки с чужденци през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата.

В Оукланд делът на чуждестранните инвеститори расте за второ поредно тримесечие, като достигна 19% на годишна база в някои популярни сред чужденците райони. Правителството, което дойде на власт в края на 2017 г., обеща да се справи с кризата в жилищния сегмент, чрез въвеждането на редица мерки. Сред тях е и ограничаване покупката на имоти от страна на чужденци. Предложенията в момента се обсъждат от парламента и се очаква в най-скоро време да бъдат окончателно приети.

Търсенето на жилища и дефицитът в предлагането се увеличиха значително през последните шест години, въпреки предприетите от страна на Централната банка мерки относно получаването на ипотечен заем. На национално ниво недвижимите имоти са поскъпнали със 6.9% през месец май 2018 г. спрямо същия месец на 2017-а.

С 9.6% са се увеличили средно цените в Куинстаун, като са достигнали нива до 800 000 USD, което е превърнало района в най-скъпото място за придобиване на имот в предградията на Оукланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ЦИГАНИТЕ ИЗКУПУВАТ Н. ЗАТОРА СЛИВЕН

    13 5 Отговор
    И БОТЕВГРАД
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.