11 Юни, 2018 08:52 42 827 38

Доган и Вълка основаха обща фирма

  • румен гайтански-
  • ахмед доган-
  • младен михалев-
  • уотър витал-
  • вълка-
  • сик

Почетният президент на ДПС и Румен Гайтански с бизнес във водния сектор

Доган и Вълка основаха обща фирма - 1

Почетният председател на ДПС Ахмед Демир Доган и Румен Гайтански – Вълка са регистрирали обща фирма. Компанията се казва „Уотър-Витал“ ООД и в нея Доган и Вълка са съсобственици с по 10 000 лв. капитал, съобщи "БиволЪ". Двамата са и управители на фирмата, която е вписана в Търговския регистър на 19 октомври 2017 г.

Капиталът на фирмата е внесен в „Интернешънал Асет Банк“, чиято собственост се свързва с Младен Михалев – Маджо. Адвокатът, който е подал документите за регистрация на „Уотър-Витал“ ООД в Търговския регистър е Иван Емилов Георгиев, бивш говорител на Съюза на Съдиите в България и отявлен критик на модела „Кой“ в медиите.

Това е и първото официално бизнес начинание на Доган. Двамата с Гайтански участват с по 10 хил. лв. в капитала на "Уотър Витал". Предметът на дейност на компанията е добив, бутилиране, разпространение и продажба на минерална вода, проекти за изграждане, ремонт и реконструкция на водоемни съоръжения, ВЕЦ и пречиствателни станции и ВиК мрежи; експлоатация на язовири.

Освен в управлението на отпадъците, Гайтански има интереси и в други области: през 2016 г. негово дружество стана концесионер на летището в Горна Оряховица. Извън политическата си дейност Доган пък стана известен с договора си за 1 млн. лв. като консултант в строителството на язовир "Цанков камък" - област, близка до предмета на дейност и на новоучреденото дружество. Секторът е значим - по съвпадение именно днес Министерството на регионалното развитие съобщи, че до 2023 г. във водна инфраструктура ще бъдат вложени 1.6 млрд. лв от еврофондовете.

"Уотър Витал" е регистрирана на софийския адрес бул. "Цариградско шосе" 48-50, където се помещават и други дружества на Гайтански.

Кой е Вълка?

Румен Гайтански – Вълка е цитиран в конфиденциален дипломатически доклад на американския посланик Джеймс Пардю като приближен на групировката СИК (Интергруп), с която в миналото (според американския дипломат б.ред) е имал общ бизнес.

„ГЕОРГИ ЛЯЛЕВ е също в управителния съвет на Славия. Бащата на Лялев, Траян Лялев е декан на юридическия факултет към Югозападния университет в Благоевград. Чрез Лялев, Румен Николов и Младен Михалев са получили дипломи за юристи. Георги Лялев е и бизнес партньор на РУМЕН ГАЙТАНСКИ (български гражданин с прякор „ВЪЛКА“), чиято фирма WOLF 96 също е свързана с Интергруп“.

Връзките на Лялев със СИК и „Първа източна международна банка“ са подробно документирани, но Биволъ не можа да открие данни за преки бизнес отношения между Лялев и Гайтански, нито между „Волф 96“ и „Интергруп“. Връзки на Гайтански със СИК обаче има и те се проследяват през участието на Красимир Маринов-Маргина и Дмитрий Минев-Руснакав капитала на „Волф 96“ и „Дитц“.

Изследователят на организираната престъпност Юрген Рот цитира в книгата си „Новите Български Демони“ интервюта с български и немски полицейски източници, които обрисуват Румен Гайтански като един от героите на криминалния български преход.

„До 1988 г. е бил шофьор на Ангел Стойчев, тогава началник на VIII районно управление в София. След това отишъл в Германия, запознал се с богата вдовица, чийто починал съпруг се занимавал с извозване на боклук. Оженил се за нея и по този начин получил първите коли за извозване на смет, с които след завръщането си в България започнал дейността си и спечелил първите милиони. Но тогава в България все още нямало голям интерес към този бизнес. Единственият, който твърдял, че това е златна мина, бил Иво Карамански.“ – пише Рот.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тракториста

    63 8 Отговор
    Сега ще се стартират едни "цанкови камани"...ум да ти зайде....Ама като им погледнеш биографията и "помислиш" ще се сетиш,че тези двамата са протежета на Сороса! Нали? ...нааалии гласувах заа 3 нааали:)))))

    Коментиран от #6

  • 2 Аванти

    75 4 Отговор
    хидроинженери!

    Коментиран от #24

  • 3 УчЕн

    43 0 Отговор
    Хонорарите не са бонуси:)
  • 4 Е Николов

    53 5 Отговор
    Говорител на съдиите ,сега ще е прислужница и говорител на Доган. Вече със сигорност знае много по-добре за модела КОЙ
  • 5 анти рашъ

    63 18 Отговор
    На тоя балкански кенеф му трябва само едно, ОКУПАЦИЯ и марионетно правителство, като в Южна Корея.
    НАТО трябва да дебаркира в Кенефландия и всичката гадна и гнусна паплач, всички паразити трябва да отидат в затворите.
    С избори няма да се оправим, то се видя, вече 30 години едно и също, едни и същи хора, не сме мръднали въобще напред.

    Коментиран от #37

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Василев

    21 7 Отговор
    Селяни, по- би им тичало име като Блек уотър или уотър мортал!
    Агент Буш. ЦРУ!
  • 8 българин

    44 3 Отговор
    А за футболния отбор АРДА - Кърджали нищо не пишете. Тайна собственост на Вълка и естествено подпомаган и от ДПС. Може скоро да стане и шампион на БГ
  • 9 КРИБ

    39 2 Отговор
    предстои някаква огромна държавна поръчка примерно като Белене затова се отваря тая фирма а там ще има много пари за крадене,да не говорим ,че всички големи градове в България се чистят некачественно от Гаитанеца а уж беше потсадим като Пеевски печелят всички големи обществени поръчки

    Коментиран от #26

  • 10 Райчо циганина

    43 3 Отговор
    Окрадоха държавата , сега Бизнесмени ,,БАНДИТСКА ДЪРЖАВА,,
  • 11 Баш хидроинжинера

    45 2 Отговор
    Всички са маскари.... а ние сме тъпанарите който зяпат отстрани и лапат мухи, докато тея говньовци (доказано тъпи ко....пелета поставени на места за удобство) крадът и с гъ..зъ си!!! Видимо е,че постоянно се правяр схеми за източване на финанси с едни и същи послушни двукраки кене...фи, ама всички се правят,че не било точно така!!! Ай сиктир Бе.....
  • 12 Townboy

    51 4 Отговор
    240 вълци и 7 милиона овце. Те това е нашата държава. Айде сега гласувайте за Славо да видите той как ще ви "оправи".
  • 13 Мяу

    39 3 Отговор
    Тия са едни от кукловодите в "държавата" ни. Всичкото зло дето произлезе за държавността след 89-та година се дължи на такива, като тия е разбира се и на простотията на народонаселението, но индивиди като тия определено направиха доста золуми.
  • 14 БАШ МАЙСТОРА

    29 3 Отговор
    Ееее щом има 80% дебили , заслужавате си ги . Айде на здраве .
    Свиквайте или самальота ЕФРОПА ИЛИ КАНАДА .
  • 15 Димитров

    48 1 Отговор
    ЗАЩО Доган се охранява от НСО за 10 000 лв. на ден ЗА НАША СМЕТКА......ЗАЩО ВЪНШНИЯНИ ДЪЛГ НАДХВЪРЛИ 50 МИЛЯРДА......А-ЗАЩО

    Коментиран от #17, #38

  • 16 Алфа Ромео

    18 2 Отговор
    Славен отбор от продажни душици....
  • 17 Алфа Ромео

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "Димитров":

    ЗАЩОТО ТАКА, се казва в една реклама, опитните мишки търпят и ша плащат, ЗАЩО НЕ....
  • 18 Сандокан

    32 0 Отговор
    Министерството на регионалното развитие съобщи, че до 2023 г. във водна инфраструктура ще бъдат вложени 1.6 млрд. лв от еврофондовете.
    Вълците и лисиците са готови , да разграбят половината от
    евро парите,,,,,
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Снайпериста

    17 4 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР
  • 21 Бай Пешо

    18 1 Отговор
    Нямаме държава , тоя Велик Доган краде от Цанков камък и никой нищо не му направи ,тоест ДАНС и ПРОКУРАТУРАТА Са зад него , Сега ще продължава да краде - пак никой нищо няма да му направи .НАЙ- ГОЛЯМАТА ЛИСИЦА НА БЪЛГАРИЯ!!!!! Той бе поръчитела на едно убийство в Момчилград ,но всичко се потули . За къде сме с такива управници???? Защо трябва някой честен човек да го разстреля и да влезе в затвора??? КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?????
  • 22 Бате СЕР ГЕИ

    18 1 Отговор
    Веднага да обявим война на някоя могъща държава и да се приключва всичко,това е спасението.
  • 23 Будала

    14 4 Отговор
    Ония които построиха заводи и фабрики днес са пенсионери вчера когато продаваха тяхния труд те не получиха нищо друго освен 100.00лв.пенсия тяхните пенсии няма да се увеличат но с увеличението което им се полага ще закупим оръжие и понеже те могат и знаят ще ги мобилизирате и те ще ви бранят срамота безсрамници
  • 24 ЦИГАНЧЕТО

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аванти":

    господине , имаш грешка , те не са xидроинжинери , а са Крадци
  • 25 Бай хойДД

    12 3 Отговор
    ЩЕ ВЗЕМАТ И ТИКВАТА ОТ СИК ДА ГИ ПАЗИ
  • 26 "Потсадим"

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "КРИБ":

    Пише се "поДсЪдим"
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    13 0 Отговор
    тези двамата са едни от хората дето разграбват доста солидно държавата с години и никой не им прави нищо
  • 29 Емигрант

    10 4 Отговор
    Турската мафия се разраства с благословията на Тиквата .Държавата няма да се оправи скоро а по зле ще става
  • 30 Sultanit

    8 1 Отговор
    Ahmed Dogan e nay golyamata Mishka v Bg
    .toa go slushah kat FAFLi ot 10 metra.Nemoe da obeli i dve dumi na krist...Ustata mu mirishe LIHA i VONi na ne izmiti zibi..abe kazano s dve dumi Ahmed Dogan Mishkata ODIRTYA
    .AH.ED DOGAN E OSNOVNIYAT VINOVNIK ZA IZSELNITSITE PREZ DALECHNATA 1989 godina...kogato detsa jeni stratsi.napuskaha domovete si...kazvam samo edno za tozi nekadirnik glupak i bokluk AHM3D. DOGAN...ALLAH. BELYASINI. VERSIN...INSALLAH AMIN...DANO DA DADE DUSHATA SI AHMED DOGAN SIS MNOGO BOLKI I MIKI...ZAGUBEN
    .TE TURTSITE NE GO POZNAVAT OTBLIZO EHHHH AKO.GO ZNAEHA LAKIV E LIZACH NA ZADNITSITE I TO NE IZMITI...NE BIHA GLASUVALI NIKOGA ZA AHMED DOGAN.JIVA. DIYARIYA E TOA
  • 31 Sultanit

    7 2 Отговор
    Krichmarya i Tikvarya. AHMED DOGAN...BIL MI SOKOLA. AAAAAA. BREEEE CHOBANiN ot toa ako stava SOKOL ot men shte stane Tramvay....hahahahaaaaa
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 кольо

    3 0 Отговор
    тоя доган що не го проверят заради стуения резерв, дето не можа да тръгне и една мощност, щото няма гориво а той треда топли при недостиг. толкова пари прсвои тоя мръсен поганец и окрадна от истрадалия и беден народ. искам всичките тия долни отрепки да ги питам, за каква са им толкова мн пари, кади ше ги носят?
  • 34 Гадно копеле

    12 0 Отговор
    Докато не им отворят главите с ак47 няма да има управия.наскоро четох в китай некъв кмет го гръмнали публично на стадиона за взет подкуп от 80 000 долара а у нас за награда ги вкарват в парламента понеже малко са скубали народа.докато не се пусне кръв няма как да станат нещата.справка историята-англия,франция и тнт.
  • 35 ехооо

    6 1 Отговор
    Ameed чок крадеш ,остави малко и за конкуренцияга.
  • 36 Лъжат ни ката ден

    6 4 Отговор
    Доган е шеф на Бойко ! Вече даже не крият откраднатото ! Срамота !
  • 37 Народа ПРОСТ

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "анти рашъ":

    Само Военно положение и диктатура ще ни оправят ! Пример - Турция ,Гърция Чили след това страните тръгват напред - за разлика от нас Еврогей -мутрокрация
  • 38 защото е близък на БОРИСОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Димитров":

    ПРИЯТЕЛИ СА С БОРИСОВ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове