11 Юни, 2018 13:29 5 693 6

Kia отзовава половин милион коли

  • kia-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания

Над 500 000 автомобила на корейската марка Kia ще трябва да посетят фирмените сервизи за отстраняване на електрически проблем, който възпрепятства правилната работа на еърбеговете и обтегачите на коланите, съобщава Automotive News. За съжаление решение тепърва ще се търси, тъй като неизправността се проявява спорадично и не е идентифицирана със 100-процентова сигурност.

Кампанията се организира по предписание от Националната администрация по безопасност на пътното движение в САЩ (NHTSA), според която вследствие на дефекта са загинали четирима души, а други шест са били ранени. Аналогичен проблем е установен и в модели на компанията-майка Hyundai, която изтегли заради него 580 000 автомобила през февруари и април.

Конкретната причина за отзоваването на 507 000 "кии" е моментна грешка електрическа верига, която предизвиква претоварване на контролен модул при катастрофа и не позволява активирането на въздушните възглавници. Засегнатите модели са седанът Forte и купето Koup от 2010-2013 г., Optima от 2011-2013 и миниванът Sedona.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    11 6 Отговор
    Айдеее, и тия почнаха. То като си помисля, май само Дачия и ВАЗ не са отзовавали коли!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антиелектрика

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Конкретната причина за отзоваването на 507 000 "кии" е моментна грешка ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ВЕРИГА, която предизвиква претоварване на контролен модул при катастрофа и не позволява активирането на въздушните възглавници."

    Ама на ли електричеството е най-безопасното нещо? Какво ли ще стане като възникне подобна грешка в блока за управление на батерията или в инвертора?
  • 4 hmhmhm

    1 1 Отговор
    Дайте ми ги на мен или поне една да си карам в БГто мен еир бег не ми трябва
  • 5 ааА

    0 1 Отговор
    эащото киа раэби паэара на всички марки
  • 6 Пламен Колее

    0 1 Отговор
    KIA is the Best!