Тема: Украйна

11 Юни, 2018 18:56 6 971 18

Донбас: Киев подготвя провокация срещу ЕС

  • украйна-
  • донбас-
  • ес

Нови обвинения между двете страни

Властите в Киев подготвят провокация срещу ЕС. Това заяви представителите на Донецката народна република, цитирани от РИА Новости.

Според сепаратистите, украинските сили планират да свалят хеликоптер, в който ще пътуват представители на блока.

Очаква се през следващите дни делегация от ЕС да пристигне в Източна Украйна, по покана на украинския президент Петро Порошенко. Делегацията ще инспектира района на бойните действия между сепаратистите и украинските сили.

Киев и сепаратистите постоянно си разменят обвинения в търсене на провокации. От Донбас обявиха, че са готови за евентуални нападения по време на Световното първенство по футбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    46 12 Отговор
    Донецка и Луганска области отдавна не са част от усрайна. Усраински банки няма там, не се изплащат пенсии от усраинците, не се събират данъци от усраинците, има пропускателен режим, т.е. граница. Обаче усраинците редовно се опитват да убиват цивилни граждани на населените места там, защото са келеши и се правят на мъже на чужд гръб. Единствено заради дипломатически съображения още не са се отделили официално, но връщане никога няма да има.

    Коментиран от #11, #16

  • 2 Цецко

    34 7 Отговор
    Кога Укрите ще се оправят ?
    1. Когато започнат да работят вместо да воюват и протестират.
    2. Когато там се приземят извънземни и им дадат пари.
    Второто е о-вероятно !
  • 3 Руските свине

    10 30 Отговор
    Продължават с хибридките си, а гнусните им безродни гниди им пригласят.
  • 4 Kcaniba

    36 6 Отговор
    Свобода за Донецк, Луганск, Одеса , Бесарабия, Запорожие!!!

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Onq s konq

    3 12 Отговор
    Тия в Донбас кога ще разрешат гей парада ? Е заради това към русофоб . Ние гейовете от Европейския съюз сме твърдо зад Украйна и американската армия е твърдо зад нас
  • 10 Hinkel

    13 3 Отговор
    Тоя Порошенко е фашист и нагла свиня украйнска!!!!
  • 11 отговор

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "някой си":

    Това, което си написал е скандално! Който и де народ на планетата не може да бъде унижаван по този начин. Все едно навремето, когато турците са властвали на наша територия, да са ни наричали "посерковци" или нещо подобно. Когато хората живеят зле и търпят несправедливости, нормално е да искат да отхвърлят такова управление. Стремежът на всички хора е да живеят добре, не да стават жертва на некоректни и нечестни управници. Написаното сигурно много радва подобните на теб, но говори зле за възпитанието и отношението ти към хората като цяло! Не обиждай хората, никога! Всеки народ има право на добър живот, не робство!
  • 12 безпартиен

    6 7 Отговор
    рашките говорят ,че имало преврат в украйна която е свалила законната власт . Питам как другаря Ленин 1917 г. свали от власт монархията в Русия.Питам как 1944г в българия бе свалена от власт законното правителство и бе установена Руско -съветска диктатура . Руската наглост нямат граници.Когато руските болшевики свалят правителства е законно ,но когато народа свали правителство което върви срещу неговите интереси е незаконно.Как ще коментирате това другари -партньори рашисти.Чакам аргументирани коментари

    Коментиран от #13, #15

  • 13 отговор

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "безпартиен":

    много просто, другарю безпартиен. правителство се избира и се сваля на избори. другото е преврат и уличен натиск. когато го проумеете, може да говорим да демокрация. другото е рекет на малцинството над мнозинството. понимаеш?
  • 14 стас

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    много правилно написано,само така
  • 15 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "безпартиен":

    Баце, руският цар не е свален от Ленин. Айде задачка:кой свали руския цар
  • 16 Generalissimo FRANCO

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "някой си":

    Конфликтът КРЕМЪЛ-КИЕВ е породен от вътрешните нерешени (от 1917 !) проблеми в Русия. За КРЕМЪЛ е далеч по-лесно и убедително (за население, свикнало да бъде платено с чужда агресия), да представи събитията от Майдана (от 2013-2014) като държавен преврат, извършен с помощта на ЦРУ, вместо да се погрижи с реформи и последователна социална политика да подобрява инфраструктура, здравеопазване, образование и жизнен стандарт. За да бъда правилно разбран, препоръчвам на онези, които вярват в политиката на Путин, да си представят, че България има обща граница с РФ..... Каква би била съдбата й ? В това е въпросът !
  • 17 Generalissimo FRANCO

    2 1 Отговор
    Да се чете : ...."За КРЕМЪЛ е далеч по-лесно и убедително (за население, свикнало да бъде плашено с ....)
  • 18 И какви

    3 1 Отговор
    са тия "представители", ква "Донецкая народная республика"? Кви пет рубли, къв Крим? Тролската фабричка на Руски паметник май от преумора вече само брак бълва? Тъпаришчи, дайте им малко ваканция, че съвсем ще спрат да ви четат...
Новини по държави: