12 Юни, 2018 14:53 6 741 23

Симеонов: Мнението на майките е без значение

  • валери симеонов-
  • бисер петков-
  • деца с увреждания

Важно е мнението на изпълнителната власт, която има отговорност да осигури и да опазва бюджета на държавата, заяви вицепремиерът

Най-малко очаквахме всички Бисер Петков да си подаде оставката. Това коментира вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос на news.bg за оставката на социалния министър, чиято работа влиза в неговия ресор.

По думите на Симеонов Петков бил съвестен човек и професионалист, възпитан и интелигентен. "Не мисля, че оставката беше навременна", обясни той.

За становището на протестиращите майки, които са убедени, че оставката е, за да не се приеме Закона за личната помощ, Симеонов увери, че "ще се бръкне в раната".

"Тук мнението на майките, мнението на бащите няма никакво значение, важно е мнението на изпълнителната власт, която има отговорност да осигури и да опазва бюджета на държавата, който се формира от данъците на всичката нас", заяви вицепремиерът.

Всички искали повече пари.

"Нормално е да искат, но дали ще ги получат е друг въпрос. Като задавате въпроси, не внушавайте, че каквото кажат майките, това ще стане", подчерта Валери Симеонов.

"Всичко е въпрос на възможности на държавата", поясни той. Не са само те в тежко положение, има и други социални слоеве, каза вицепремиерът. За пример той посочи българските пенсионери. Дали законът за личната помощ ще стане факт, зависело от наследника на Бисер Петков, обясни Валери Симеонов.

Кой ще е следващият социален министър - трябвало да се съгласува с Обединените патриоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема такъв

    37 14 Отговор
    помияр като В. Симеонов! Циник с циник!
  • 2 Реалист

    17 23 Отговор
    ПРАВ Е ВАЛЕРКАТА!

    Всеки иска а бюджета е един и не е "каца без дъно". румчо чехъла искал грипен, мвр-то искали по-високи заплати, онея смешници от охранителна полиция искали и те, на докторите 4.5 милиарда на година все са малко, ееееееееееее..... Ми то и аз искам ролс-ройс и комшийката на дясната седалка ама...

    Коментиран от #7

  • 3 един дол дренки

    28 12 Отговор
    Тоя черния "националист" с дръпнатите очички е ясен ! Нали се сещате, що се сдушиха с Боко наглия останалото са приказки за димна завеса !
  • 4 гост

    30 11 Отговор
    Тази измет трябва да се махне на момента. Такова унижение на хората и то в неравностойно положение е висша форма на наглост.
  • 5 Антисоциалист

    9 19 Отговор
    Господа, днес, около 13:00, в София, зад Народното събрание има една условно палатка от мрева с камуфлавни листа, един загърнат синтетичен скелет, една може би майка, никакви увредени деца, 4 млади момичета - сигурно не майки, но сигурно на заплата на някоя правозащитна организация или жадуваща власт партия. Всички те протестираха чрез присъствие.
    Разбираемо е - БСП и НГО-тата икономисват заплати; припекът и под сянка да е отпратил страдащите майки на по-прохладно място; безсмислено е да има повече страдалци, няма ли снимачен телевизионен екип.
    Измама, господа.
    Обикновена и вече редовна соц-измама.
  • 6 патриотъ

    20 4 Отговор
    Бюджета на държавата се сформира от данъчните постъпления и се разформира от изхранването на ненужните малцинства/да не го кажа по-грубо/!А за майките с деца с увреждане и за пенсионерите,пари не остават!Ти Симеонов,влезе в политиката с антицигански лозунги,а започна да приказваш като останалите!
  • 7 Шишо

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Вместо ролс-ройс не искаш ли модерна нова инвалидна количка и ти прикован в нея парализиран? А съседката ти я подаряваме - нека бъде все на коляното ти.

    Коментиран от #11

  • 8 Шляхтиц

    10 13 Отговор
    Моите поздравления към Вас, антисоциалисте.
    Всички искат пари, всички искат оставки, а имат такава амнезия, че не помнят Орешарски, КТБ, Виденов, Станишев, Луканов, Попов и т.н. и т.н. и т.н...............
  • 9 едикойси

    6 4 Отговор
    как така няма значение тяхното мнение .Това означава че правят геноцит законово и няма проблеми да се мъчат и да мрат не ни интересува . Ние да си правим далаверите .Дано му се случат по лоши неща от горките деца които ги осъждат на смърт.
  • 10 НАГЛОСТ НЕЗЕМНА

    19 4 Отговор
    Тия говеда св побъркаха от крадене! Що за човек излиза и псува майки на деца с уврежданя??? Дявол, да гори в ада. Къде е църквата, къде са известните личности на БГ??? Защо още пишем по форумите? Дайте да грабваме лопатите и да ги изринем до основи
  • 11 Реалист

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Шишо":

    Ами ела с количката и ще те уредя за поне 6 месеца да си седиш в нея - безплатно! И от масчицата ти ще ти стопя да си имаш за зимата за филийка.

    Коментиран от #16, #22

  • 12 Гост

    14 1 Отговор
    Ако съм премиер след това интервю ще го уволня.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 onq s konq

    5 11 Отговор
    Май някои хора не разбират,че ОФАНЗИВАТА И РАЗДУХВАНЕ НА МАЙКИТЕ НЕ Е ОТ ЖАЛОСТ КЪМ ТЯХ,А ЦЕЛТА Е ПРОСТО ДА СРИНАТ БЮДЖЕТА!Ако пък Борисов отпусне пари,които ТРЯБВА ДА ДОЙДАТ ОТ ЗАЕМ защото не са предвидени в бюджетната рамка,същото БСП ще скочи с викове че ГЕРБ ЗАРОБВА БЪЛГАРИЯ ГОДИНИ НАПРЕД СЪС ЗАЕМИ.Ако пък не бъдат отпуснати пари-БСП ще заяви гръмогласно ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА,ЧЕ НЯМА ПАРИ ЗАЩОТО ИКОНОМИКАТА СЕ ВОДИ НЕКОМПЕТЕНТНО.Изобщо -празно няма при комунистите!

    Коментиран от #21

  • 15 Гого

    9 2 Отговор
    Този трябва да умре като куче да го завържат на кол и да се мятат камъни по него .
  • 16 Депутат

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Много си щедър с безплатните услуги.
    Бъди сигурен че не за 6 месеца, а за 6 минути ако си в безтегловност на някоя инвалидна количка ще станеш истински реалист, със съвсем друго мислене. Не ти го пожелавам. Тичай на воля, ходи пеша и завиждай на инвалидите че се возят на безплатни колички получавайки високи пенсии без да работят.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хасан

    8 2 Отговор
    Ако се дадат пари за заплати,помощи,социални тогава по малко пари остават за обръчите от фирми...тогава кво правим?!
  • 19 Николчо

    3 1 Отговор
    Изрод!3394
  • 20 BG citizen

    3 1 Отговор
    Винкел ли си, арматурист ли си - нали знаеш как гладен циганин бруси джанка? Ще бруси докато изпадат. А, после ще си друсаш сам макарите! Е, ще видим кой ще ти върже на следващите избори - бореца за тишина!!!
  • 21 Ахмак

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Болен си, нали знаеш?
    Лекувай се!
  • 22 Inog

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Аз ще дойда, кажи къде и кога?
  • 23 гост

    1 0 Отговор
    Китеца се изказва добре, но не и на длъжноста която е, а по скоро като шев на хотелите които е собственик.Така може да говори само на персонала си,... който ако иска да си го търпи , а не и от страна на държавен служител. Като държавен работник е нормално да покаже съпричастност към каквито и да е стачни действия.Ясно е че с неговите изказваня той ще се запомни като ..... да не пиша глупости, че думите са малко.Но тука колко позитивни коментара виждам за него,"ОХ МАЙКО,РОДИНО МИЛА"това не е нормално.Успокоявам се, че това са някъкви пиар служители на Китайчето,не е проблем за него, той може да си го позволи.
    Дано да има още такива изказваня тоя, та да си го пращат да си стопанисва китайския бизнес...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове