13 Юни, 2018 17:29 1 917 10

Иран плаши с нов ядрен реактор

  • иран-
  • реактор-
  • споразумение

Страната иска гаранции за ядреното споразумение

Иран може да започне изграждането на нов ядрен реактор, ако се прекрати споразумението за ядрената програма на страната, съобщи РИА Новости.

Според говорителят на иранската Организация за атомна енергия. Той предупреди, че в Иран са готови да възобновят процеса за обогатяване на уран.

В момента страната се подготвя да изгради нов ядрен реактор в Арак. Това ще стане, ако действието на споразумението се преостанови.

През миналия месец президентът на САЩ Доналд Тръмп изтегли страната си от споразумението. Останалите големи сили обаче все още го спазват. В Иран поискаха гаранции от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 несведущ

    10 8 Отговор
    Защо израелските реактори, бомби и ракети са добри, а иранските лоши?

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    4 1 Отговор
    преостанови = преустанови
  • 3 Ford Prefect

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "несведущ":

    Защото иранските са под контрола на фанатизирани рязани фесове. Други въпроси?

    Коментиран от #7

  • 4 тц тц тц

    6 5 Отговор
    Пуста случайност, все ще се намери някой да ни плаши с ядрено оръжие и все приятел на Русия се оказва. Що така бе хора?
  • 5 Пол Тибетс

    2 3 Отговор
    Персите трябва да действат по- хитро. Мир с евреите би им дало глътка въздух, докато си направят ядрените бомби( ракети се видя, че не могат да направят) в подземните пещери. После трябва да купят някой по- стар Миг, но от бързите, дето могат да носят и бомби. След това да идат масово на екскурзия в Европа, но да си взимат повечко багажец, за всеки случай и каквото Аллах каже!
  • 6 българче

    9 2 Отговор
    Персите са хилядолетен народ, умен народ. В момента има три атомни центъра, които работят: В Техеран, в Арак и в Бушер. Не ги мислете, те ще се оправят. А българските джендъри ще стоят без централа на тъмно и ще псуват братушките.
  • 7 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ford Prefect":

    Между другото и евреите са рязани...
  • 8 Пепи

    0 0 Отговор
    прав си, и едните и другите са рязани. Разликата е, че едните се кълнат да избият другите, а вторите не искат да бъдат избити. Сещаш ли се кои са първите и кои са вторите?
  • 9 Пепи

    0 0 Отговор
    прав си, и едните и другите са рязани. Разликата е, че едните се кълнат да избият другите, а вторите не искат да бъдат избити. Сещаш ли се кои са първите и кои са вторите?

    Коментиран от #10

  • 10 неграмотен

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пепи":

    Относно рязането --и при едните и при другите резултата
    е с един и същ резултат обуславящ тяхната свирепост.
    Предназначението на тази манипулация е прекъсване по изкуствен начин, на нервни възли, които са свързани с програма
    в мозъчното образувание, отговаряща за неутрализиране не на гневът, а на свирепостта---сиреч при тях няма какво да контролира животинското присъствие. Това е необходимо за религиозната им принадлежност, а не човешката. Така, че този процес е осакатяване на психиката, още в детската им възраст, защото ги подготвят за фанатици,