Last news in Fakti

14 Юни, 2018 12:15 5 824 14

Постави ли Skoda Kodiaq RS рекорд на Ринга?

  • skoda

Прототип на бъдещия Kodiaq RS е счупил рекорда за най-бързо седемместно SUV на Северната дъга на "Нюрбургринг", хвалят се от Skoda. В ръцете на Сабине Шмиц чешкият кросоувър е завъртял обиколка за 9 мин. и 29.84 секунди.

Паметливи обаче припомнят, че преди три години Range Rover Sport SVR, който също се предлага в седемместна конфигурация, постигна по-добро с повече от минута време на Ринга. През май 2014-а британският всъдеход с мощност 550 к.с. спря хронометрите на 8 мин. и 14 сек.

Въпреки съмненията Skoda използва информационния повод, за да обяви официално техническите характеристики на Kodiaq RS. Модификацията ще се оборудва 2.0-литров турбодизел с мощност 239 к.с. и максимален въртящ момент 500 Нм, който ще позволява ускорение до 100 за 6.5 сек.

Абсолютния рекорд при всъдеходите на "Нюрбургринг" държи Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Миналото лято италианският кросоувър с мощност 510 к.с. завъртя обиколка на Северната дъга за 7 минути и 51.7 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sra

    27 3 Отговор
    И сега какво излезна, че е най-бърз ако изключим рейнджа и алфата и.... ех този маркетинг
  • 2 Гошо

    13 35 Отговор
    VAG отново показват, че са класи над всички останали

    Коментиран от #14

  • 3 Запознат

    18 15 Отговор
    Щом е нещо от ФалшВаген /WV/ бягайте далече , само втора ръка хора я купуват !
  • 4 AUUU

    18 11 Отговор
    Щом е ваг бягай далеко докато не е късно...цената за покупката ще е най-малкият ти разход!!!!Но ,ако питаш някои с ваг как е ще ръси хвалби,а реално е купил половината сервизи.Български манталитет.....ДА НЕ РАЗБЕРАТ,ЧЕ САМ ПРЕЦАКАЛ... лични наблюдения на ливади с вагове около мен.
  • 5 ванката

    14 10 Отговор
    целта на ВАГ групата е да има само за еднократна употреба боклуци всичките им производства се свеждат до по-честа подмяна на автомобилите като подменения автомобил не става за повторно ползване работя към тях вече няколко години и карам различни техни автомобили като служебни коли,бусове,и баничарки всичките изкарват около 200 000км и им се прави основен ремонт на двигателя ... това е 100% истина доказана не от един или два автомобила а който не ми вярва нека да си купи някое ново ВАГинче и ще ми повярва
  • 6 dsadsa

    11 1 Отговор
    В ръцете на тази кака и форд транзит с 136к.с. дизел направи обиколка за 10 мин. и 30 секунди някъде :ДД

    Коментиран от #11

  • 7 Alfa Romeo

    6 1 Отговор
    Както при колите так и при SUV-тата сравнения и коментари са излишни!
  • 8 мм84

    13 3 Отговор
    Поредната безмислена новина. Господа драскачи, защото повечето от вас не са истински журналисти, с звинение, към малкото, които са, защо не напишете някоя смислена статия за компания извън ВАГ групата, БМВ и Мерцедес. Всеки ден едно и също. Следя ви от известно време , пропуснахте толкова много нови премиери на автомобили, къде къде по-запомнящи се от тая кочина Кодиак.
    Излезна преди половин година Lexus LC 500 - зашеметявая автомобил. Наскоро имаше премиера на Lexus ES - нито дума. Пежо, Мазда и куп други производители пускат новини - вие си знаете кенефите на ВАГ и прехвалените Мерцедес и БМВ.

    Коментиран от #9

  • 9 Гюрза

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "мм84":

    Добре казано,на швабите им трябва реклама за да си избият реномето и парите от,,дизелгей,,сега и,,бенц,,се забъркаха с мамене в софтуера,а бренда на Toyota..Lexus,винаги впечетляват че във всеки модел имат и хибрид,,LFA,,е най-доброто...Джермени Кларксън.
  • 10 цистит

    6 10 Отговор
    незнам приятели за ВАГ защо толкова недоволни но онзи ден се возих в Голф R Mark VII и да ви кажа ли това е колата която човек си купува ако иска абсолютно всичко от една кола - много са добри
  • 11 ASDF

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "dsadsa":

    Да, в Топ Гиър:)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 mitaka

    0 1 Отговор
    Тази ми прилича на Мая Манолова :)
  • 14 АЛФА Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    ГОООООШО ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ., ГООООШКО..ПАК АЛФАТА БЕ ГОШКО..ТАЗИ МАРКА ХВЪРЛИ В ПАНИКА НЕМСКИТЕ КОНСТРУКТОРИ