14 Юни, 2018 17:06 2 158 9

Българи бяха осъдени на по 25 години затвор в Унгария

  • унгария-
  • осъдени-
  • българи-
  • камион-
  • бежанци

Десетки бежанци бяха намерени мъртви в камион

Българи бяха осъдени на по 25 години затвор в Унгария - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгарски съд осъди на по 25 години затвор трима българи и афганистанец за "камиона убиец", в който преди три години бяха открити 71 мъртви бежанци. Общо 14 души са обвиняемите за трафик, като повечето са българи.

Жертвите са от Сирия, Ирак и Афганистан. Телата им бяха открити в херметически затворения камион на магистрала в Австрия. Според разследващите, бежанците са починали на унгарска територия, за това процесът се води в Унгария.

Обвиненията срещу четиримата бе за предумишлено убийство през август 2015 година. Главният прокурор Габор Шмид поиска доживотни присъди за четирима от 14-те обвинени. Според него трима би трябвало да получат най-тежкото наказание според унгарското законодателство - доживотно лишаване от свобода без право на амнистия.

Това са 31-годишният афганистанец Самсур Лаху, смятан за лидер на бандата, както и двама български граждани - 31-годишният му най-близък сътрудник и 27-годишният шофьор на камиона в злополучния ден. За друг български гражданин на 40 години бе поискана 40-годишна присъда, но с възможност тя да бъде намалена след време.

За останалите - повечето от които също граждани на България - обвинението поиска до 16 години затвор. Трима от обвинените, сред които има и ливански гражданин, още се издирват и бяха осъдени задочно, предаде "Дневник".

Бандата е била базирана в Будапеща и е използвала над 15 превозни средства, за да прехвърли в рамките на няколко месеца над 1100 души от Гърция до Австрия срещу такса от средно 1500 евро на човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бежанеца

    7 1 Отговор
    3 300 000 лв. за няколко месеца.......делено на 14 души = 235 714лв. Епа добе е...

    Коментиран от #3

  • 2 Бежанеца

    6 0 Отговор
    300 месеца по 1000лв свиждане на месец,за 25 години прави точно 300 000лв. хаха
  • 3 Бръм

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бежанеца":

    Е па добре ама за какво са им сега? Ще изгният в затвора
  • 4 azazazaz

    2 6 Отговор
    ето пак българи... умъртвили 71 души... и никой неги упреква а смятате пари... изроди сте българите и това е цялата ви същност... долно дивашко племе

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Салам Алеко

    6 1 Отговор
    Дайте им имената, напишете и религията, която изповядват! Защото ако приемем пе българите са християни, останалите трима бам правят че са от другата религия,"лошата"! Ако се окаже че българите са от същата религия лошата, значи свои са погубили свои! Щото някой много се разпениха!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Емо

    0 0 Отговор
    Там нема лабово, плащаш цената на грешката си .
  • 9 Жал ме Е

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "azazazaz":

    Всички си затварят очите. И говорят колко са лоши бежанците или колко е лошо на Изток. Но истината е че е лошо в България. Че нашият народ от немотия (наложена от неправилно Управление) е също толкова зле, че и повече. Да има единици хора който не са така. Но масата ни е жалка и смешна. Аз се отказах да живея тук. Борих се с години, исках да докажа, че има държава и общество. И всичко което получих е актове и проблеми. Не бих искал децата ми да виждат какво става тук. Как всички знаем какво правят хора, като Борисов и кои са те. И все пак са ни Премиери … Само това би научило едно дете че може да си убиец, крадец и всички да те почитат. Какво ще стане от това дете? Аз намирам 2 решения. Гражданска война, или всички да се изместим и да оставим Борисов и Пеевски да си пасе овцете. Исках с години да се поправим и си мислех, че всички искаме. Но знаете ли какво, вече не ви вярвам. В народа има повече ОВЦЕ с жигосана марка БТВ на гърба, от колкото Лъвове, за които се представяме.
Новини по държави: