16 Юни, 2018 14:26 1 526 2

Виена: Залагаме на Западните Балкани

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • европредседателство-
  • западни балкани

Разширяването на ЕС ще бъде сред приоритетите на австрийското председателство, заяви Себастиан Курц

Виена: Залагаме на Западните Балкани - 1
Снимка: БТА/АР

Австрийският канцлер Себастиан Курц изтъкна в интервю за виенския в. "Стандарт", че очаква голям напредък за Македония по пътя към Европейския съюз след постигането на споразумение с Гърция по спора за името на бившата югославска република, предаде агенция МИА.

Курц каза, че по време на австрийското председателство на ЕС очаква и напредък в преговорите за членство на Сърбия и Черна гора в съюза.

Австрийският канцлер подчерта, че разширяването на ЕС към Западните Балкани е сред приоритетите на шестмесечното председателство на ЕС, което Австрия поема от 1 юли.

Той каза, че Виена подкрепя идеята за единно икономическо пространство на Балканите, което ще бъде от полза не само за икономическото развитие на региона, но и за намаляване на етническото напрежение в него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Аха,познато звучи...Австрия ЗАЛАГА западните балкани!!!!Интересно ,каква е мизата????Вече си имаме две национални катастрофи така.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: