16 Юни, 2018 14:59 1 652 0

Технологиите помогнаха на Франция срещу Австралия

  • йединак-
  • гризман-
  • вар-
  • дузпа-
  • световно първенство-
  • погба-
  • голлиния-
  • франция-
  • австралия

Дузпа след видеоповторение и системата на голлинията позволиха на "петлите" да стартират с победа

Технологиите помогнаха на Франция срещу Австралия - 1
Снимка: БТА/АР

Франция започна с трудна победа участието си на световното първенство. Фаворитът в група С надигра с 2:1 Австралия, след като се нуждаеше от късен гол на Пол Погба. Преди това двата тима си размениха по едно попадение след точни изстрели от дузпи на Антоан Гризман и Миле Йединак.

Световните шампиони от 1998 г. отправиха общо 13 удара към вратата на "кенгурата", но в голяма част от мача не действаха по най-добрия начин в предни позиции. През първата част гол на стадиона в Казан не падна, а всичко по-интересно се случи след почивката.

Гризман откри от дузпа в 58-ата минута, която беше отсъдена след намеса на технологията за видеоповторения. Радостта на "петлите" обаче продължи само четири минути, след като Австралия на свой ред получи дузпа. Самюел Юмтити действа много некоординирано в собственото си наказателно поле и след центриране от пряк свободен удар изби топката с ръка.

Капитанът на Австралия Миле Йединак застана зад топката и с премерен удар в средата успя да преодолее Юго Лорис.

В 80-ата минута след многоходова акция и благодарение на малко късмет Пол Погба стигна до наказателното поле. Той успя да изпревари защитник на Австралия за част от секундата и прати топката към вратата. Тя рикошира в гредата и падна зад голлинията, като след използване на системата за голлинията стана ясно, че топката е във вратата с целия си обем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА